Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie.

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Przez 3lata z blokadą to ma jeździć kierowca któremu zostało zabrane prawko dożywotnio, a po 10latach sąd wyraził zgodę na alcolocka.

Witam mam pytanie odnośnie wniosku o zmianę środka wykonawczego. Zabrane prawo jazdy na 3 lata, 5.04.2017 mija połowa kary i chcę napisać taki wniosek ale proszę o poradę czy skorzystać z usługi jakiegoś prawnika czy to tylko szkoda kasy bo tak naprawdę on nic nie pomoże? Pozdrawiam

Masz wzór Górski, Lubecki. Kancelaria. | Warszawa

Też mam zabrane prawko,połowa kary mija 26 marca ale już dziś wysyłam pismo do Sądu ciekawe co z tego wyjdzie???????

Sądy wcale się nie spieszą w przypadku z jakim ja mam do czynienia połowa kary mineła
07.12.2016 wniesiono wniosek do sądu 09.01.2017. brak jakiegokolwiek ruchu w tej sprawie , mam wrażenie że sąd to celowo robi za chwile będzie 3 miesiące , dzisiaj się dowiadywałem w sądzie i nic w tej sprawie nie zrobiono jeszcze nie wyznaczono terminu posiedzenia i dali mi do zrozumienia że jeszcze poczekamy. No cóż jaki kraj takie sądy nie zdziwię się jak minie jeszcze z 3-5 miesięcy i wówczas sąd stwierdzi że już się nie opłaca zmieniać warunku.

Czy moge przed uplywem kary zrobić psychotesty i lekarskie badania ? (ile sie placi)

Czekaj cierpliwie na decyzję starosty.
Z tego co wiem to płaci się 120 zł, z tym że za jadę "po pijaku" często wydawane są negatywne orzeczenia.

Rozumiem ze za 1 razem ciezko zdac te psychotesty i badania lekarskie ? I czy ytzeba umawiac sie z nimi na jakis termin czy po prostu idziesz (gdzie wogole?).

I drugie pytanie czy po zakazie jak bede prowadziła czeka mnie tylko mandat 500 zl ?

Czeka cię sprawa karna bo teraz jazda bez uprawnień to przestępstwo. Więc możesz sobie bardziej zaszkodzić jak cię złapią...

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

tezetwu napisał:
.....Czeka cię sprawa karna bo teraz jazda bez uprawnień to przestępstwo.....

Woli ścisłości, jazda bez uprawnień grozi mandat karny, jazda z cofniętymi uprawnieniami art.180a kk. Więc wszystko zależ dlaczego nie mamy tych uprawnień,1) nie mamy bo zapomnieliśmy z domu dokumentu mandat 50 zł, 2)nie mamy bo nigdy nie mieliśmy mandat 500 zł, 3)nie mamy bo zostały cofnięte sprawa karna z art. 180a kk. Do tego jeszcze przypadek 2 i 3 zakaz dalszej jazdy oraz inne w zależności od sytuacji dalsze konsekwencje.

Kasia11223311 napisał:
Czy moge przed uplywem kary zrobić psychotesty i lekarskie badania ? (ile sie placi)

Stawki są ustawowe (takie same w całej Polsce): 150 zł za psychotesty oraz 200 zł za lekarskie (plus ewentualnie dodatkowe konsultacje płatne według cennika WOMP).

Badania robi się najczęściej po wcześniejszym umówieniu, zwłaszcza w WOMP, gdzie zdarzają się dość długie kolejki. Informacji udzieli na pewno wydział komunikacji, który wystawia skierowania na badania.

Art 178a zatrzymanie prawa jazdy

Witam, dnia 20 ego lutego potrafiłem piesza, gdy zjeżdżalem z ronda, strasznie lał tego dnia deszcz i samochód przedemna mi ją zasłonił, a gdy zauważyłem piesza to już było za późno, uderzyłem w nią prawa częścią maski wpadła na maskę i się przetoczyła, samochód został zatrzymany, prawo jazdy rowniez, wczoraj dowiedziałem się, że po przebadaniu na SOR nic jej nie było jednak na drugi dzień okazało się, że ma złamaną nogę, trochę dziwne, ale możliwe. Dzisiaj tj 8mar Ca dostałem postanowienie od prokuratura o zatrzymaniu prawa jazdy. Wcześniej nie byłem karany za żaden wypadek drogowy, żadnego mandatu również nie otrzymałem. Oczywiście bylem trzeźwy, kobieta również .

HXRdk8.jpg

Ostatnia edycja:
RE: Art 178a zatrzymanie prawa jazdy

W temacie piszesz art. 178a, a on nie dotyczy wypadku tylko jazdy po pijaku. Jeśli jechałeś po pijaku i spowodowałeś wypadek (a jeśli noga jest złamana to wypadek będzie na 100%) to o jeżdżeniu samochodem możesz zapomnieć na kilka lat. Twoja dotychczasowa "czysta karta" pewnie będzie miała wpływ na wysokość kary, ale kilkuletni zakaz prowadzenia pojazdów jest pewny.

Zostałem przebadany alkomatem i było 0,0% kobieta również.

Więc czy aby napewno nie pomylili się przy aktach sprawy zarzucając mi jazdę pod wpływem alkoholu .
Czy warto pisać zażalenie ?

Ten dokument wskazuje jednoznacznie na jazdę w stanie nietrzeźwości.

W takim razie jak można to wyjaśnić, skoro zarzucają mi coś czego nie zrobiłem ?

Pomyłka prokuratura, czy błąd policji ?

Jaki art powinienem dostac, skoro ten tyczy się jazdy pod wpływem alkoholu ?

Spowodowanie wypadku to art. 177kk.

Jak najszybciej skontaktuj się z prokuratorem prowadzącym sprawę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót