Problemy z dodatkowapraca.com

• Autor wątku Autor wątku martatt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam wszystkich...niestty tez mam ten problem, juz dostalam meila z ostrzezeniem, ze nie wywiazuje sie z umowy. Czytalam kilka razy ta umowe i niestety jest skonstruowana na nasza niekorzysc!!! Logicznie myslac jesli zaakceptowalismy te warunki to czy mamy jakies szanse aby sie wybronic???? co robic??

ja juz dostałam powiadomienie ze sprawa zostaje skierowana do sądu...ze nie zapłaciłam kary umownej wiec teraz bede płaciła 1400zł cos takiego...mam na to xxxx..nie chce mi sie wierzyc ze za kazdym razem wygrywają sprawe i w kazdym miescie...co z tym pozwem zbiorowym?bo czas leci...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ja się boję, ale to wezwanie do zapłaty czy informacja o wezwaniu do sądu?

na razie w emailu napisali ze skierowują sprawę do sądu...daj spokoj na takich bojących żerują..zobaczymy co oni wymyslą i jak sciągną z bezrobotnej osoby zapłatę..

właśnie zakładam grupę na stronie wspolnypozew.pl , jak założę prześlę wam link, zarejestrujecie się i gdy nas się uzbiera odpowiednia liczba- opiszemy w gazecie ogólnopolskiej- na własny koszt, takie są postanowienia prawne w kwestii pozwów zbiorowych, wybierzemy prawnika i działamy. Nie damy się zastraszyć. Pozdrawiam Was.

jestem za, wiec czekamy na linka....Pozdrawiam

wszystko pięknie tylko problem jest z aktywacją a linka powinno sie w prywatnych wiadomosciach a nie na widoku przesyłac moze cos poblokowali

skopiuj link i wklej do paska adresu normalnie.

podejrzewam, że wiele osób przegląda to forum nie udzielając się na nim, więc podanie linku zdecydowanie przyśpiesza proces komunikacyjny między nami.

a jak długo to wszystko trwało? chodzi mi o czas miedzy wezwaniem do zapłaty a rzekomą wizyta komorniczą? bo mi dzisiaj napisali, że sprawa w sądzie została założona...co teraz?

Ostatnia edycja:
jestem ciekawa czy jest ktoś kto wykonał tą pracę i dostał zapłatę?

nie sadze. zawsze znajda cos zeby nalozyc kare umowna...

też mnie to nurtuje... ponawiam, żeby było na bieżącej stronie: § 10 regulaminu forum dopisujcie się do pozwu. Właściwie ta strona bardziej służy byśmy się zebrali do kupy, ci co mają odwagę walczyć, prawdziwy pozew to zredaguje prawnik.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
najpierw mi pisza ze pozew w sadzie zlozony i mam oczekiwac wezwania, a za chwile, ze jesli nie ureguluje wplaty to skieruja sprawe do sadu

nie...po prostu napisalam, ze nie pozwole sie wyzywac ani obrazac jak uslyszalam o tym jaka to jestem niekompetentna i nieodpowiedzialna. i ze on jest laskaw rozlozyc mi naleznosc na raty. ja powiedzialam, ze te kary umowne to jest cos niebywalego i ze uwazam, ze umowa jest zle skonstruowana, na co dostalam odpowiedz ze jego pracownicy to kretyni itd. no i dzisiaj ze I rata nie wplynela i ze juz sprawa jest zalozona a przed godzina ze jesli ureguluje to nie zlozy pozwu...juz wczesniej slyszalam, ze jestem idiotka itd. no to zwrocilam uwage na bledy ortograficzne "szefa", wiec mi odpisal, ze on nie musi pisac poprawnie, ze ma od tego ludzi itd... no smiech mnie ogarnia...a jak napisalam, ze oszukuja ludzi itd to uslyszalam, ze jestesmy debilami i kretynami.

Bo taką stronę to tylko ktoś niestabilny może założyć... on o swoich pracownikach, że kretyni? To on ma jakichś pracowników w ogóle? :) bo wątpię- jak się ma firmę zarejestrowaną w mieszkaniu :)

no dokładnie tak. Wszystkie maile od nich pozostawiam, bo mysle sobie, ze gdyby to byla powazna firma to przede wszystkim nie wdawalaby sie w te dyskusje itd. a tutaj widac po tych mailach, ze gosciu kipi ze zlosci, ze nikt sie go nie boi.

Ma Pani rację używanie słów obraźliwych to ewidentne naruszenie Kodeksu Cywilnego tzw dóbr osobistych co może się skończyć dla adwersarza karą i to zapłaconą na cel społeczny art.23 KC

Powrót