Problemy z dodatkowapraca.com

• Autor wątku Autor wątku martatt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nie mogę tutaj tego pisać, ponieważ to jest nasz as w rękawie i nie dam satysfakcji panu A.O., który czyta to forum, żeby sobie nie przygotował kontry :) czekam na wezwanie do sądu w świętym i anielskim spokoju, odprężona i zrelaksowana.

Swoją drogą to jednej osoby brakuje, by dopisać się do pozwu. Jest nas 9 osób. Kto się nie dopisał?

Ostatnia edycja:
Lile87 napisał:
a ja uważam,że wcale nie jest bez sensu, tym bardziej, że wiem o co chodzi martatt
a jeśli o Ciebie chodzi Pawelatlo to jako pierwszy krzyczałeś żeby płacić

Tak, argumentacja "naklaniaja do plagiatu" jest bardzo logiczna w kontekscie calej sprawy.

słuchaj, to o co ci chodzi? Jak taka fajna oferta i nie odrzucali twoich wpisów, to było trzeba pisać, tyle czasu tu jesteś, już być napisał z dziesięć opisów. A nie stresujesz się z nami, bo kara umowna.

Umowa jest niestety wykonalna tylko nieoplacalna to nie jest argument w sadzie, mi opisow nie odrzucali poza kilkunastoma poczatkowymi ale niestety wychodzilo po 15 min na jeden i srednio zajmowalo mi to 7 godzin a jak sie dobrze policzy to wychodzi wynagrodzenie rzedu 580zl za miesiac netto. I co z tego, nie jest to podstawa do podwazenia czegokolwiek a ja nie mam ochoty zasuwac jak wol za marne 580zl wiec jesli masz cos sensownego a nie glupoty o naklananiu do plagiatu to sie po prostu z ludzmi podziel a nie robisz z nich wariatow, tym bardziej ze widze nie ja jedyny uslyszalem od osob w jakis tam sposob zwiazanych z prawem ze ta umowe ciezko podwazyc czy wymigac sie od tej kary.

Pawelatlo napisał:

Jeżeli chodzi o pozew to jest to miejsce na zebranie ludzi, którzy przy wywiązaniu się realnych "zagrożeń" ze strony tej firmy będą gotowe walczyć. Tak owszem, za pozew się płaci. Ja wcale nie twierdzę, że w tej sekundzie idę do prawnika bo jest 10 osób i bulimy kupę kasy. Ale wyjdzie troszkę na każdą osobę, na pewno mniej niż gdyby im zapłacić. I tłumaczę, że dopiero w momencie, jak coś naprawdę zacznie się dziać. Teraz nie zamierzam lecieć do sądu, ewentualnie na własną rękę zawiadomię prokuraturę. A poza tym zbiorę ci wszystkie paragrafy i argumenty w całość, i wtedy może pojmiesz mój tok rozumowania.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
:beer:
Pawelatlo napisał:
1/ Do - zadaje się, że licznych tu jak grzyby po deszczu - moderatorów. Może jednak by trochę ingerować w słownictwo tego gościa? Nieletni tez tu zaglądają...
2/ Ja juz miałem się tym wątkiem nie interesować, ale... No cóż, gorsze bywają nałogi :winko:
3/ Dla osób, które dały się oszukać temu "biznesmenowi": sądzę, że powinniście raczej działać przez policję i prokuraturę niż sprawą cywilną.
4/ A w ogóle sprawa jest bardzo zabawna i pewnie tu jeszcze zajrzę :roza: :-D

o widzę że ktoś już nie chce negować mojej historii przez którą ktoś mnie oskarżał o podszywanie się za kogoś;p

btw mam odpowiedź od kilku osób w tej sprawie i teraz czekam jeszcze na opinie radcy prawnego. wyjść jest kilka i na drodze cywilnej nie ma co tu załatwiać sprawy.
polecam tak na szybko kontakt w tej sprawie z Państwową Inspekcją Pracy + Urząd Ochrony Praw Konsumenta + Urząd Komunikacji Elektronicznej(podobno ten urząd pomaga bardzo)

UOK nam niewiele da, bo my nie jesteśmy konsumentami warunków tej umowy :)

PIP tez tu nic nie da z oczywistych wzgledow, UKE nie wiem jakie ma uprawnienia ale warte sprawdzenia, napewno przeanalizuje.

A karnie to co im zarzucic? Zastraszanie? Pobieraczek wygral sprawy o zastraszanie i o ile sie nie myle bylo ich kilka.

Ostatnia edycja:
"...Przy czym, w myśl art. 66[1] § 1 Kodeksu cywilnego oferta złożona w postaci elektronicznej wiąże składającego, jeżeli druga strona niezwłocznie potwierdzi jej otrzymanie. Dodatkowo, zgodnie z paragrafem 2 tego przepisu, przedsiębiorca składający ofertę w postaci elektronicznej jest obowiązany przed zawarciem umowy poinformować drugą stronę w sposób jednoznaczny i zrozumiały, między innymi o skutkach prawnych potwierdzenia przez drugą stronę otrzymania oferty, czynnościach technicznych składających się na procedurę zawarcia umowy albo językach, w których umowa może być zawarta."

Ostatnia edycja:
Twoj link tylko nas pograza, nie mam pojecia z czego wynika Twoj smiech. Przeciez odepra to w prosty sposob.

Ostatnia edycja:
Z artykulu wynika ze mozna zawierac w ten sposob umowe jesli druga strona zlozy tzw oswiadczenie woli np wlasnie zarejestruje sie akceptujac regulamin.

"przedsiębiorca składający ofertę w postaci elektronicznej jest obowiązany przed zawarciem umowy poinformować drugą stronę w sposób jednoznaczny i zrozumiały, między innymi o skutkach prawnych potwierdzenia przez drugą stronę otrzymania oferty, czynnościach technicznych składających się na procedurę zawarcia umowy albo językach, w których umowa może być zawarta"

- wystarczy ze zacytuja Ci to zdanie ze strony glownej "gorąco nalegamy na zapoznanie się z całym regulaminem którego część to nasza umowa o dzieło". W przepisie przeciez nie chodzi o to zeby sie z Toba skontaktowali telefonicznie czy mailowo i spytali "zdaje sobie Pani sprawe z tego tamtego siamtego i owego?" Powiedza Ci ze zostalas dokladnie poinformowana o zawieraniu umowy oraz jej zalozeniach poprzez to zdanie ( ktore odsyla Cie do wszelkich ustalen tej ich "umowy" ). Co wiecej samo zaznaczenie tego dzyndzelka pod rejestracja jest jak potwierdzenie ze sie z umowa zapoznalo zrozumialo i przyjmuje sie jej wszystkie ustalenia do wiadomosci.

Zreszta gdyby to dzialalo tak jak to zinterpretowalas czyli ze powinni wlasnie jeszcze np sie z Toba skontaktowac i poprosic Cie np o maila pisemnego w stylu "tak akceptuje cala umowe i ja zrozumialam" to wiekszosc umow w internecie mozna byloby podwazyc, chociazby ta z Allegro gdzie mamy wieksze prawa bo jestesmy przy niej konsumentami.

Drodzy użytkownicy. Chciałabym Wam przypomnieć, że zaakceptowaliście nasz regulamin. Stosujcie się więc do niego.
§9 Zabronione jest umieszczanie na forum postów, które zawierają jakiekolwiek treści lub materiały niezgodne z obowiązującym prawem RP, mające na celu jego obejście lub naruszające dobre obyczaje, a w szczególności obraźliwe, wulgarne, obsceniczne, oszczercze, nienawistne, zawierające groźby, nieetyczne, obrażające czyjeś uczucia, godzące w czyjąś własność lub zmierzające do naruszenia praw innych osób.
§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila.
§11 Zabronione jest prowadzenie zbędnych polemik, składających się m.in. z dużej ilości krótkich postów bez treści merytorycznej, odbiegających w sposób znaczący od głównego tematu, a także ostrych wypowiedzi i kłótni.
Wszelkie tematy, których forma przyjmie charakter czatu internetowego lub luźnej pogawędki, a które mogą być kontynuowane drogą Prywatnych Wiadomości, komunikatorów internetowych lub e-maili będą zamykane, ewentualnie usuwane będą konkretne posty.
Ocena tematu pod kątem niniejszego § pozostaje w rękach Administratorów i Moderatorów ForumPrawnego.org.
§24 Usunięciu lub modyfikacji mogą podlegać w szczególności posty:
- nieczytelne pod względem stylistycznym,
- napisane wyłącznie dużymi literami albo innym kolorem niż czarnym,
- z rażącą ilością błędów ortograficznych,
- nie wnoszące treści merytorycznych,
- umieszczone "jeden pod drugim" przez tego samego nadawcę
- powielane w różnych miejscach na forum
- błędne pod względem zgodności z obowiązującymi przepisami prawa
- będące formą ogłoszenia

uzasadnienie napisał:
Do - zadaje się, że licznych tu jak grzyby po deszczu - moderatorów.
Zawsze możesz pomóc. Np. naciskając
report.gif
lub pisząc PW bezpośrednio do moderatora.

Ag_Maz napisał:
Drodzy użytkownicy. Chciałabym Wam przypomnieć, że zaakceptowaliście nasz regulamin. Stosujcie się więc do niego.

Zawsze możesz pomóc. Np. naciskając
report.gif
lub pisząc PW bezpośrednio do moderatora.

Co więc się tyczy mojej wypowiedzi? Bo nie widzę, żebym złamała któryś punkt regulaminu.

W takim wypadku nasi forumowicze mamy płacić dla świętego spokoju? Bo widzę że wszystko się sprowadza do tego, że nie mamy szans mimo wszystko?

Już niedługo połowy postów nie będzie. Cokolwiek teraz by się nie napisało to spekulacje i zbędne dyskusje. Moim zdaniem nie jest spekulacją fakt, że strona jest oparta na psychomanipulacji, czy ktoś badał ją pod tym kątem oprócz mnie?

Powrót