Problemy z dodatkowapraca.com

• Autor wątku Autor wątku martatt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Brak wpisow jest rownoznaczny z tym ze ten caly temat to fikcja, poniewaz wlasnie ukazal sie wpis na stronie tej fikcyjnej firmy. Chcialem jedynie pomoc komus, /mnie to nie dotyczy/, a ona sie martwila, tak jak podstawione tu osoby. Pozostaje mi napisac tylko ha,ha,ha. Ktos sie niezle bawil. Jednak z czystej ciekawosci dokoncze co sobie postanowilem i znajde tego oszusta. Nie potrzebuje urlopu. Pan 'O' wie dlaczego, bo to czyta wlasnie.

Sluchaj ja bym chetnie przeszla sie z Toba, ale mieszkam 150 km od Warszawy...

kasiula2501 napisał:
Sluchaj ja bym chetnie przeszla sie z Toba, ale mieszkam 150 km od Warszawy...
To szla by dlugo strasznie. Postawie ci bilet, nie rozumiem jednak, dlaczego nie odnioslas sie do tego co napisalem, czyli o glownej stronie tej nibyfirmie.

bo uwierz mi ze mnie totalnie wisi to co oni robia na stronie...i Tobie tez nie radze nie przejmuj sie tak...bo swoja frustracja tylko niepotrzebnie siejesz panike, a oskarzanie ze wszyscy jestesmy podstawieni sa troche nie na miejscu, bo tak samo mozna powiedziec o Tobie, ale nikt z nas tego nie stwierdzil...krowa,ktora duzo ryczy malo mleka daje...

a co tam jest na tej stronie? Bo wchodzę i wszystko jest jak było...

btw ja zapłaciłem te 693 zł może głupio zrobiłem,ale wiem jak teraz wyciągnąć tą kasę od gościa

i teraz dostałem opinie radcy i wiem że nie ma sensu płacić, niestety za późno. kto chce to prześle mu tą opinie na priva tylko też się odezwijcie na priv.

a ja dostałam meila o nałozonej kaze 1470zł,czy ktos moze poradzic co teraz zrobic?

martatt napisał:
a co tam jest na tej stronie? Bo wchodzę i wszystko jest jak było...
Przepraszam. Nie powinienem sie tak pomylic, i nie ma sensu sie tlumaczyc dlaczego. Poprostu wpisalem do przegladarki Homework zamiast Workhome, a tam na stronie: ze ta domena jest do kupienia. Nie mialem dobrego dnia wtedy i niepotrzebnie wypalilem komentarz nie sprawdzajac dwa razy. Przepraszam, a sprawdzenie osobiscie firmy podtrzymuje i podziele sie tym, choc nie bedzie to 'jutro'.

czy juz moze komus przyszło jakies wezwanie w sprawie kary umownej?

mi jeszcze nie...czekam**dam znac na forum jak przyjdzie**

a ktoś dostał wezwanie z sądu? widać że właściciel firmy straszy sądem a ja głupi zapłaciłem niepotrzebnie.

przepraszam ze to powiem, ale on wlasnie szuka takich naiwniakow,ktorzy sie wystrasza i zaplaca...nie mowie tego osobiscie do Ciebie tylko po prostu do takich wnioskow doszlam

Witajcie,
ponieważ moje próby skontaktowania się z niektórymi z Was spełzły na niczym, postanowiłam publicznie napisać to, o co mi chodzi: może to lepsza droga. Naszą sprawą zainteresowały się pewne media, jest możliwość napisania artykułu bazującego na naszych doświadczeniach. Mi przyszło wezwanie do zapłaty z e-sad.gov.pl na 693 zł, jutro wysyłam sprzeciw. Więc jednak to nie żarty. Ale jeżeli chcecie wznowić nasze działania, mam zestaw pytań od Pani Redaktor, na które możecie odpowiedzieć i przesłać mi na priv bądź maila- należałoby dla zachowania anonimowości dołączyć jakiś pseudonim.
Oto pytania:
1. Jak trafiłem(łam) na ofertę i co wiem o innych sposobach docierania innych do portalu?
2. Czego oczekiwałem(łam) wypełniając formularz?
3. Co stało się później?
4. Jakie kroki podjąłem(łam) chcąc wyjaśnić zaistniały problem (chodzi o ewentualne zapytania kierowane do prawników itp.)
5. Jakie mam wątpliwości, jak oceniam zaistniałą sytuację? (tu mogłyby się znaleźć wszelkie dodatkowe uwagi, przykłady podobnych praktyk itp.)
ewentualnie
6. Co teraz zamierzam w związku z zaistniała sytuacją.

Pani Redaktor przed publikacją prześle nam gotowy tekst do autoryzacji i będziemy mieli możliwość skorygowania ewentualnych błędów.
To na razie tyle, każdy z Was zrobi jak uważa- ale chcę tylko powiedzieć, że do kogo jeszcze nie przyszły wezwania, to przyjdą.
Pozdrawiam. Piszcie!!!

Tak jak sadzilem... Ja juz to zaplacilem i przynajmniej teraz nie bede musial sie tulac po sadach i sie martwic co dalej. Wojuj z nimi dalej to juz widze oczyma wyobrazni jak Cie pociagna do odpowiedzialnosci za jakies inne rzeczy, jakies znieslawienia, pomowienia czy Bog wie co jeszcze wymysla. Generalnie tak jak mowilem, zadne sensowne prawne argumenty tutaj nie padly wiec wojowanie z nimi to proszenie sie o kolejne klopoty bo pewnie prawnie nic im nie mozna zarzucic a jak mowi lacinska sentencja "twarde prawo ale prawo".

martatt napisał:
Mi przyszło wezwanie do zapłaty z e-sad.gov.pl na 693 zł, jutro wysyłam sprzeciw. Więc jednak to nie żarty.

Nie żarty tylko prosty mechanizm. Tworzy się zagmatwany regulamin, naciąga się ludzi na jego "podpisanie" i uruchamia mechanizm presji. Wykorzystanie e-sądu w tym mechanizmie to moim zdaniem pewne novum, ale należało się tego spodziewać. Koszty wniesienie pozwu są niskie, dowodów żadnych w sensie materialnym nie potrzeba (tylko ich wykaz), a efekt ZNAKOMITY. Dużo lepszy niż wysyłanie głupawych pisemek o karach. Że chodzi wyłącznie o psychologiczną presję na ofiary regulaminu i zbyt pochopnej rejestracji w serwisie powie wam post nr 17 w tym wątku :)

Każdy wystraszony to kasa.

to nie zarty ztymi wezwaniami do zapłaty ale co ma zrobic człowiek który chciał wykonywac te zadania zeby zarobic cokolwiek a wdodatku sie pograzył dalej

Ponieważ był obraźliwy i nie wnosił treści merytorycznych.

Powrót