Problemy z dodatkowapraca.com

• Autor wątku Autor wątku martatt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tylko tak szczerze to nie mam ochoty chodzić po sądach, czy jeżeli to po prostu zlekceważę to nie będę miał z tego powodu nieprzyjemności? Jak wygląda sprawa?

Wziąłem się w tym wątku stąd że padłem ofiarą tej strony i po przeczytaniu 19 stron tematu nadal nie wiem czy fakt, że umowa została zawarta bez podpisu i oparta o podstawowe dane( nawet bez nr dowodu osobistego) nic nie znaczy? Radziłem się też prywatnie ale myślę że tutaj ludzie mają duże doświadczenie z tą sprawą. Dodam, że adres podany na stronie jest fałszywy bo owa placówka się tam nie znajduje a sam właściciel wprowadza zmiany w stronie na bieżąco, tak więc nie mam pewności czy ten "regulamin" nie został zmieniony już kilkukrotnie

Witam
Ja mam podobn sytuacje tylko ze ja nawet linka nie potwierdzilam . Od razu napisalam do nich ze to jest niemozliwe. a sprawa wyglada mniej wiecej tak . Kompute z ktorego korzystam jest na firme zznajduje sie w biurze w ktorym kazdy z pracownikow ma dostep. wiec moje pytanie brzmi co moge zrobic by sie pozbyc dreczacych emeili o splacie jakiejs grzzywny skoro po pierwsze to nie ja podalam moje dane osobowe a mianowicie imie i nazwiasko i adres zamieszkania. a po 2 jak sie z teg jakos kulturalnie wydostac?

luluskaaymen napisał:
by sie pozbyc dreczacych emeili
Proszę zwrócić się do Waszego informatyka o zablokowanie niechcianych emeili.

no dobrze lecz skoro rzekoma ta firma ma dostep do moich danych osobowych (moze tylko to ze imie i nazwisko i adres to za malo ) lecz faktycznie cos juz maja ... :9 przykro mi strasznie ze tacy ludzie jak my musimy czytac takie rzeczy i wspolczuje tym ktorzy przechodza ten tres brdzo dlugo .... :( jutro w pracy porozmawiam z informatykiem i szefem... pozdrawiam dziekuje. i zycze wszystkim powodzenia...

W tej chwili, to jedyny wątek dotyczący portalu dodatkowapraca.com jaki będzie otwarty.
Przypominam wszystkim, że obowiązuje Was regulamin, a w szczególności:
1) Nie pomawiamy
2) Nie obrażamy
3) Nie piszemy post pod postem
4) Zabronione jest nawoływanie do jakichś pozwów zbiorowych lub stosowanie jakiejkolwiek formy reklamy.

luluskaaymen napisał:
no dobrze lecz skoro rzekoma ta firma ma dostep do moich danych osobowych (moze tylko to ze imie i nazwisko i adres to za malo ) lecz faktycznie cos juz maja ... :9 przykro mi strasznie ze tacy ludzie jak my musimy czytac takie rzeczy i wspolczuje tym ktorzy przechodza ten tres brdzo dlugo .... :( jutro w pracy porozmawiam z informatykiem i szefem... pozdrawiam dziekuje. i zycze wszystkim powodzenia...

Jeśli jest Pani tą osobą o której myślę to otrzymała Pani klarowną informację jak należy postąpić abyśmy odstąpili od roszczeń. Procedura jest bardzo prosta, wystarczy minimum chęci oraz Pani twierdzenie oczywiście musi być zgodne z prawdą. Co więcej w bazie widnieje Pani PESEL do czego już pierwsza lepsza osoba dostępu nie ma.

A zamierzasz się podzielić tą tajną drogą, czy Twoja działalność na forum ograniczy się tylko do wklejania wszędzie takich samych postów i atakowania użytkowników (przepraszam, sprostowywania ataków wobec swojej osoby)?

dostalam klarowna odpowiedz tylko nie dostalam odpowiedzi na kolejnego emeila... przykro mi jestesmy zarejstrowani w jednej firmie w bazie sa takie dane jak pesel itp.
dzis rozmawialam z szefem i sam wzial sprawe na powaznie .
pojutrze jest robione zebranie kto narusza dobr osobistych wspolpracownikow. mam nadzieje ze sie rozskrzygnie szybko.
do volll:
prosze odpowiedziec mi na emeila. z gory dziekuje.

volll napisał:
Co więcej w bazie widnieje Pani PESEL do czego już pierwsza lepsza osoba dostępu nie ma.
Bzdura. Dostęp do PESELu ma nawet pani wypożyczająca (za okazaniem dowodu osobistego rodzica) dzieciom wózki z kierownicą w hipermarkecie.
Pytanie tylko przy tej okazji powstaje... W jaki sposób firma weszła w posiadanie tego PESEL? Bo raczej nie było to zgodne z prawem :-)

uzasadnienie napisał:
Bzdura. Dostęp do PESELu ma nawet pani wypożyczająca (za okazaniem dowodu osobistego rodzica) dzieciom wózki z kierownicą w hipermarkecie.
Pytanie tylko przy tej okazji powstaje... W jaki sposób firma weszła w posiadanie tego PESEL? Bo raczej nie było to zgodne z prawem :-)

"Bzdura. Dostęp do PESELu ma nawet pani wypożyczająca (za okazaniem dowodu osobistego rodzica) dzieciom wózki z kierownicą w hipermarkecie. "
Tego typu teorii spiskowych nie bede komentowal bo jest to zbyteczne.

No chyba nie my zlamalismy prawo w takim badz razie jesli ktos sie pod ta Pania podszywa i podal jej PESEL razem z innymi danymi rejestracyjnymi.

@uzasadnienie i @ volll
Ostrzegam przed prowadzeniem takich dyskusji.

Nasza firma zajmuje sie juz ta sprawa. Bo prawda ktos naruszyl moje dobra osobiste. Nie mozna tak zostawiac takich spraw. Juz mnie to duzo nerwow i czasu kosztuje a mowa gdyby ten ktos potwierdzil aktywacje ???? dobrze z zmienialam hasla do emeila. z gory dziekuje. @ uzasadnienie- ciezko jest znalezc winowajce.:(
Janusz M. - to forum prawne kazdy chyba tu okresla swoje zdanie i spekulacje dlaczego ostrzegasz przed prowadzeniem tkiej dyskusji.?

luluskaaymen napisał:
Janusz M. - to forum prawne kazdy chyba tu okresla swoje zdanie i spekulacje dlaczego ostrzegasz przed prowadzeniem tkiej dyskusji.?
Ale mamy swój regulamin. I zabrania on prowadzenia zbędnych polemik oraz obrażania użytkowników, a taką dyskusję uprawiali ci dwaj panowie.

BTW. Sugeruję więcej instynktu samozachowawczego...

luluskaaymen napisał:

Chodzilo o tresci zmoderowane ktorych Pani juz nie widziala.

luluskaaymen napisał:
Juz mnie to duzo nerwow i czasu kosztuje a mowa gdyby ten ktos potwierdzil aktywacje ????

Nawet gdyby dokonano aktywacji procedura ktora Pani przedstawilem bylaby taka sama.

Jeśli ktoś twierdzi iż nie podejmował umowy na stronie dodatkowapraca.com a ktoś dokonał rejestracji na jego dane należy skontaktować się z supportem za pomocą swojego linku kontaktowego który zawarty jest praktycznie w każdym mailu. Zostanie wszczęta procedura w której użytkownik zostanie poproszony o wystąpienie do swojego ISP o wydanie oświadczenia iż danego dnia o danej godzinie z jego IP nie wychodził ruch na naszą stronę. Operator internetowy ma obowiązek trzymać takie dane przez 2 lata.

Ostatnia edycja:
Cały czas piszecie nie na temat, ze was tez oszukali, ze jeju co mam zrobić, potem inni pisza swoja historię, a zadnych konkretów, nie wiadomo czy ktoś dostał pozew od firmy i w ogole. ! nie opisujcie cały czas swojej historii tylko konkretnie !!

Temat zmierza do zamknięcia.

Witam
W ostatnim czasie zrobiłem konto na dodatkowapraca.com
Po czym okazało się że do rejestracji zapomniałem rachunku w banku aby go podać, bo tam mieli przelewać pieniądze za zrobioną pracę. Po czym zadzwoniłem do banku i okazało się że przyślą mi nową kartę z identyfikatorem w ciągu 10 dni. W tym samym momencie zrezygnowałem z umowy i dostałem emaila.

"Z przykrością zawiadamiamy iż została ona zerwana przez Państwa co niesie ze sobą niestety konsekwencje.

W świetle postanowień zawartej umowy o dzieło oraz Kodeksu Cywilnego przysługuje nam z tej racji kara umowna którą niniejszym na Państwa nakładamy.

Kwota kary wynosi 20% wysokości wynagrodzenia zawartego w umowie co daje kwotę 528PLN.
Uprzejmie prosimy o uregulowanie powstałego zobowiązania w przeciągu 5 dni. Prosimy również zwrócić uwagę na fakt iż nieuregulowanie zadłużenia w terminie spowoduje naliczanie odsetek karnych w wysokości 1,5% za każdy dzień zwłoki na podstawie art. 481 KC.

Płatności należy dokonać na następujące dane:

Tytuł: Kara umowna
30 1140 2004 0000 3802 7015 0445
Vindi
al. Solidarności 115 lok. 2
00-140 Warszawa

WAŻNE! Prosimy o zatytułowanie przelewu DOKŁADNIE tak jak jest to powyżej napisane. W przeciwnym razie dojdzie do niezaliczenia wpłaty przez nasz system.

W celu ewentualnych negocjacji prosimy o kontakt poprzez nasz formularz znajdujący się TUTAJ.

Z poważaniem,
Zespół DodatkowaPraca.com "

Szczerze sobie myślę, że mogą mnie cmoknąć w pompkę a nawet jak w emailu jest link `kontakt z firmą` kontakt coś tam o coś innego to nawet jak się w to klika wyskakuje komunikat "Umowa została wcześniej rozwiązana przez co konto jest nieaktywne."

Nie posiadam żadnej pracy ani zarobków a ta firma to jedna wielka bajadera. Moje pytanie brzmi tylko czy przez takie coś prawnie jest np. w stanie Policja wjechać mi do domu np. po miesiącu nie płacenia bądź dostane awizo na przesłuchanie a potem samoukranie do sądu albo co mi wgl. może grozić. Na dodatek gdy ktoś inny zarejestrował się z mojego komputera na moje dane ?

Chcę tylko wiedzieć czyje losy jak się skończyły, kto już dawno zalegał i nie płacił kary i co było dalej co mi grozi po prostu ; )

Powrót