Problemy z firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku Irpak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Poczytaj sobie o zobowiązaniu naturalnym.
Napisze tak, dla zrozumienia, jak kupisz w sklepie telewizor na raty, to sądzisz, że jeżeli nie będziesz z niego korzystał, postawisz go w innym miejscu niż miejsce zamieszkania, to rat już nie musisz płacić ?
Podobnie z umową, fakt, że lokal sprzedałeś, z usług nie korzystasz, nie znaczy, że nie musisz płacić.
Kolejna kwestia, nieruchomość jak najbardziej można sprzedać posiadając usługi na internet, telewizję kablową itd. Umowa nie jest na lokal, tylko na osobę która umowę zawierała.
Irpak napisał:
A chyba jednak mialo znaczenie skorto jeden sad anulowal swoje nakazy zaplaty, a drugi sprawy umorzyl..
Nie, nie miało, przeczytaj wyrok z uzasadnieniem, ewentualnie wstaw zamazując dane. Poszukaj czy gdzieś w wyroku jest napisane, że wierzytelność nie istniała.

Kanas napisał:
Poczytaj sobie o zobowiązaniu naturalnym.
Napisze tak, dla zrozumienia, jak kupisz w sklepie telewizor na raty, to sądzisz, że jeżeli nie będziesz z niego korzystał, postawisz go w innym miejscu niż miejsce zamieszkania, to rat już nie musisz płacić ?
Podobnie z umową, fakt, że lokal sprzedałeś, z usług nie korzystasz, nie znaczy, że nie musisz płacić.
Kolejna kwestia, nieruchomość jak najbardziej można sprzedać posiadając usługi na internet, telewizję kablową itd. Umowa nie jest na lokal, tylko na osobę która umowę zawierała.

Nie, nie miało, przeczytaj wyrok z uzasadnieniem, ewentualnie wstaw zamazując dane. Poszukaj czy gdzieś w wyroku jest napisane, że wierzytelność nie istniała.
Stawiasz wszystko na glowie, jak kazdy prawnik zreszta…. Kazda umowa ma dwie strony … Tak samo jak i swoj poczatek i koniec!. Nie ma chyba takiej umowy ( chyba ze zawiera ja jakis debil) ktora obowiazywala by cale zycie bez wyjatkow.
Jezeli ja zawarlem umowe z Canal+ na uslugi, to ta umowa obowiazywala od dnia rozpoczecia do.... czasu rozwiazania . W tym przypadku albo przeze mnie albo firme.
Ja rozwiazalem ta umowe formalnie (pismem) w momencie gdy akurat sprzedalem mieszkanie bo przy podpisywaniu aktu notarialnego sprzedazy ( za[pominasz o tym) sprzedajacy oswiadcza ze mieszkanie/nieruchomosc jest wolna od obciazen. Od tego momentu, moze z wyjatkiem ostatniej faktury ktora by podsumowywala stan rozliczen miedzy nami, nie mam prawa otrzymywac zadnych obciazen od tej firmy
To powyzsze stalo sie w czerwcu….. a faktury, ktore Presco Investment wykupilo od Canal+ pochodzily z listopada i grudnia. Ja nie moge ponoisic odpowiedzialnosci za burdel w ksiegowosci jakiejs firmy!

Irpak napisał:
Stawiasz wszystko na glowie
Ja ?:)
Bez urazy, ale to nie moja wina, że nie potrafisz na początku napisać poniższego;
Irpak napisał:
Ja rozwiazalem ta umowe formalnie (pismem)
Tylko wypisujesz nic nie znaczące zdania;
Irpak napisał:
Jako dowod moge powiedziec i udowodnic, ze w Czerwcu 2003 roku, sprzedalem mieszkanie, w ktorym Canal+ byl zarejestrowany, i wyjechalem za granice.
Zresztą kilkukrotnie jako dowód podajesz sprzedaż lokalu, wyjazd za granicę nic nie wspominając, że umowę wypowiedziałeś.
Fakt, że lokal sprzedałeś, wyprowadziłeś się, nie jest żadnym dowodem na wypowiedzenie umowy.
Irpak napisał:
przy podpisywaniu aktu notarialnego sprzedazy ( za[pominasz o tym) sprzedajacy oswiadcza ze mieszkanie/nieruchomosc jest wolna od obciazen
Proszę Cię, o czym Ty piszesz ?:)
Przeczytaj dokładnie;
Kanas napisał:
nieruchomość jak najbardziej można sprzedać posiadając usługi na internet, telewizję kablową itd. Umowa nie jest na lokal, tylko na osobę która umowę zawierała.

Irpak napisał:
Jezeli ja zawarlem umowe z Canal+ na uslugi, to ta umowa obowiazywala od dnia rozpoczecia do.... czasu rozwiazania . W tym przypadku albo przeze mnie albo firme.

Nie. W tamtym czasie umowy były terminowe tj. 24 lub 36 miesięcy i za zerwanie przed czasem groziły kary umowne.
Zapewne wypowiedzenie wysłałeś listem pod koniec czerwca, pismo doszło w lipcu i miało skutek na sierpień. Od sierpnia zaczął płynąć 3 miesięczny okres wypowiedzenia (taki wtedy u nich obowiazywał) więc nie dziwne są faktury do listopada, ostania to pewnie nota odsetkowa, lub kara umowna, lub kara za brak zwrócenia dekodera. Albo wszystkie te trzy razem.

Wyprowadzka nie zwalnia Cię z obowiązku rozliczenia się z operatorem... Ty tego nie zrobiłeś i masz efekty.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Powrót