Problemy z pobieraczkiem cz. 2

• Autor wątku Autor wątku Colder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Boże ale ludzie są głupi....nie obrażając nikogo...chciałem fakturę VAT od nich...a oni "proszę podać dane do faktury faktyczne" hehehehe ja im wyślę dokładne dane a oni drogą listowną zaczną mnie zasypywać na te faktyczne dane listami dziwnymi :D

Ja bym im odpisal tym mailowym adresem ze nie za bardzo wiesz kto podpisywal umowe. A faktyczna fakture to moga jak dla Ciebie i wystawic na Kancelarie Premiera.

Wez pod uwage ze tam tez pracuja prawnicy a dystans w pracy do pewnych rzeczy to podstawa zeby nie zwariowac.

Ja tylko porozumiewałem się w czasie przeszłym drogą mailową. Nie zamierzam im podawać na tacy moich danych aby potem tylko skrzynkę pocztową mi zawalali, jak wyżej nap iż nie jestem w stanie zidentyfikować kto założył konto a na pocztę można się włamać.

Wiesz chyba masz racje z takim rozwiazaniem. Mnie tam obojetne czy za to zaplaci Kancelaria Premiera czy kto inny. Dlug nie jest moj. Ale w sumie chyba zrobie tak jak Ty bo to ma sens napisze ze nie wiem kto podpisywal z nimi jakas umowe (jesli podpisywal) bo niby skad mam wiedziec kto to zrobil. Dobrze ze to zasugerowales bo w sumie bym na to nie wpadl.

Mam pytanie bo w sumie to swieza sprawa i nie wiem co zrobic.

Czy jezeli pobieraczek sugeruje ze odpowiedzialnosc za zawarcie umowy ponosi osoba ktora kliknela w link aktywacyjny ktory przyszedl na podany adres emailowy podany przez kogos w rejestracji to jest to zgodne z prawem ?

Gdzie sie moge dowiedziec i zapytac o takie sprawy czy mi cos grozi ?

AlwinWiew napisał:
Mam pytanie bo w sumie to swieza sprawa i nie wiem co zrobic.

A Ty oczywiście żartujesz - sprawa znana i opisywana od CZTERECH LAT to według Ciebie " świeża sprawa " ?????? :D To kiedy nie będzie " świeża " - za sto lat ??? Skoro dużej części osób sprawa się przedawniła czyli nie ma możliwości by ich prawnie " ścigać " / wystarczy przy ewentualnym pozwie powołać sie na przedawnienie / bo minął okres trzech lat od rejestracji - to to nadal jest " świeża " sprawa ??? Ludzie - helooo - obudżcie się proszę .

Ostatnia edycja:
Tu każdy przypadek jest świeży, a każde pismo od "pobieraczka" unikatowe...

mirosław12 napisał:
A Ty oczywiście żartujesz - sprawa znana i opisywana od CZTERECH LAT to według Ciebie " świeża sprawa " ?????? :D To kiedy nie będzie " świeża " - za sto lat ??? Skoro dużej części osób sprawa się przedawniła czyli nie ma możliwości by ich prawnie " ścigać " / wystarczy przy ewentualnym pozwie powołać sie na przedawnienie / bo minął okres trzech lat od rejestracji - to to nadal jest " świeża " sprawa ??? Ludzie - helooo - obudżcie się proszę .

Ale nie o to mi chodzi. Czy powieniem cos z tym zrobic gdzies to zglosic bo jak dla mnie to umowe zawarla osoba klikajaca w akceptacje regulaminu a nie osoba ktora dostala link aktywacyjny i w niego kliknela. Czyli ewidentnie ktos mnie z pobieraczka wprowadza w mailny. Czy przedsiebiorca moze udzielac takich "niedzwiedzich" rad ? Gdzies wypadaloby to zglosic bo skoro zapytalem ich kogo mam scigac to powinni odpowiedziec zgodnie z prawem a nie pakowac mnie w maliny. Ja tego tak nie zostawie. Klamstwo trzeba pietnowac. Mam dowody bo wyslali maile z pobieraczka wiec sie nie wykreca.
Z klamstwem na wojne chetnie pojde. Tylko gdzie najlepiej uderzyc ? do sadu ? czy do prawnika ? Wierze ze ktos mi tu doradzi bo nie chce bladzic jak dziecko we mgle. Tylko nie piszcie ze do proboszcza hahaha

Oto co mi napisali:

Ponosi Pan odpowiedzialność za zobowiązania zaciągnięte przy użyciu
Pana skrzynki poczty elektronicznej.

Przysługujących nam roszczeń dochodzić będziemy od Pana jako
posiadacza adresu email użytego podczas rejestracji w naszym serwisie.

Jak zaciagniete przy uzyciu mojej skrzynki ? Klamstwo.

Ostatnia edycja:
Witajcie dzisiaj dostałem pismo od pobieraczka które mnie rozśmieszyło , zapomniałem już o tej stronie ponieważ umowa była w 2010 roku.
Ludzie mówię wam laskę kładźcie na pobieraczka i nie płaćcie żadnych pieniędzy

Witaj sorki że z innego loginu ale miałem małe problemy z rejestracją,napisali że wiszę im kasę koło 100zł i jak nie zapłacę w ciągu tygodnia to oddadzą sprawę do sądu większość pisma to paragrafy ogólna gadanina prawnicza,olałem to i spamowałem od nich wiadomość, leje na nich ciepłym moczem bo słyszałem o nich już wcześniej

Zrob im psikusa i napisz ze odstepujesz od umowy. A tak w sumie to wg Ciebie sposob w jaki ja przedstawili narusza zbiorowe interesy konsumenty. Taki znajomy tak zrobil i ponoc dostal maila ze przepraszaja i usuwaja wszyskie dane ktore posiadaja na swoich serwerach itd a umowe uwazaja za niebyla. Milo z ich strony tylko po co ta cala szopka i np klamanie jak w mojej sprawie ? Nie wiem wisi mi to i olewam. Wazne ze mam dowod i pilnuje zeby go nie zgubic.
On ma to na mailu wiec ma dowod ale mial inna sytuacje niz moja. Ja nie wiem kto kliknal w ten nieszczesny regulamin dlatego napisalem co napisalem.

Ja już dostałem ostateczne wezwanie . Bać się ? Rzeczywiście kiedyś mi przysłali zwykłym listem ale olalem to. Teraz dostałem e-mail.
OSTATECZNE PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Szanowny Panie

W związku z brakiem uiszczenia należnej płatności wskazanej w treści ZAWIADOMIENIA, PRZEDSĄDWOWEGO WEZWANIA DO ZAPŁATY z dnia 2011-11-16, (Sygnatura sprawy: PWDZK/000000000000 zmieniłem numer)niniejszym zawiadamiam, iż Wspólnicy Eller Service s.c. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. Niepodległości 658/3, właściciele serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens S.A. podjęli skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pana zaległej należności za zamówioną usługę w wysokości 94,80 zł. Wspólnikom Spółki przysługuje wobec Pana roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy (§ 4 ust.1 Regulaminu świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010). Jednocześnie informuję, iż w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego, Wspólnicy Eller Service s.c. wystąpią o zasądzenie od Pana kwoty kary umownej w wysokości 339,53 zł tytułem nie wywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy.

Dnia 31.05.2010 o godzinie 20:11:04 przy użyciu stacji roboczej o adresie IP: 79.142.200.201 zamówił Pan w serwisie Pobieraczek.pl usługę dostępu do serwerów Usenet w pakiecie Pobieraczek5 i pomimo wysłanych wezwań do wywiązania się z warunków zawartej umowy, zamówiona usługa nie została do dnia dzisiejszego w sposób całkowity opłacona. Nie budzi żadnej wątpliwości fakt, że pomiędzy Panem a Wspólnikami Eller Service S.C. doszło do zawarcia umowy na mocy ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204). Podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl oświadczył Pan, iż zapoznał się oraz w całości zaakceptował postanowienia obowiązującego regulaminu świadczenia usług "Usenet". W razie niezadowolenia z usługi miał Pan obowiązek w ciągu 10 dni odstąpić od zawartej umowy i zrezygnować z przygotowanego dla Pana konta, pod rygorem obowiązku uiszczenia kary umownej stanowiącej równowartość 100 USD, ustalanej według średniego kursu NBP z pierwszego dnia miesiąca wymagalności roszczenia odszkodowawczego (§ 6 ust. 3 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010).

Na dzień 18.03.2013 kwota 94.80 zł w sposób całkowity nie została wniesiona. W związku z powyższym po raz ostatni wzywam Pana do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięczny pakiet) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania. W przypadku niedokonania wskazanej płatności, sprawa zostanie bez kolejnego wezwania przekazana na drogę postępowania sądowego.

Wszelkie wpłaty należy kierować na następujący rachunek bankowy:
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Adres odbiorcy: Al. Niepodległości 658/3, 81-854 Sopot
Tytuł przelewu: OWE/20679985/57899

Gotowy blankiet wpłaty może Pan wygenerować pod adresem https://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=pqVazGv3IJg6deyb6juzNWNSEw==

W sytuacji braku wpłaty wyżej wymienionej kwoty informacja o zadłużeniu może zostać ujawniona w Biurze Informacji Gospodarczej, na podstawie Ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz.U. Nr 81, poz. 530).

Jednocześnie informujemy, że dłużnicy notowani w Biurze Informacji Gospodarczej, zgodnie z art. 24 ust. 2 Ustawy, mają utrudniony dostęp do usług finansowych (kredytów, leasingu, sprzedaży ratalnej), usług telekomunikacyjnych i multimedialnych (możliwość kupna telefonu w abonamencie, zawarcia umowy na szerokopasmowy dostęp do Internetu, telewizję kablową i satelitarną), wynajmu nieruchomości (np.: mieszkania, biura, magazynu, placu) i wielu innych.
Dowód wpłaty oraz wszelkie pytania proszę kierować na adres poczty elektronicznej: windykacja@pobieraczek.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:
tel. 58 553 20 00, fax: 58 553 21 00

* Z poważaniem,

Marek Jaworski
Biuro Windykacji Prawnej

Ostatnia edycja:
@pablo1974, powiedz, ile stron tematu "Problemy z pobieraczkiem cz. 2" przeczytałeś, zanim wkleiłeś kolejny, ten sam, bezwartościowy elaborat?

pablo1974 napisał:
właściciele serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens S.A. podjęli skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pana zaległej należności
BTW: od ilu lat trwają te "skuteczne działania prawne"? Od pięciu? :)

A po co maja byc skuteczne skoro odesetki dalej sie naliczaja ?

AlwinWiew napisał:
A po co maja byc skuteczne skoro odesetki dalej sie naliczaja ?

No a co komu po odsetkach skoro nie może podjąć skutecznych działań ??? Co pobieraczkowi po naliczaniu odsetek jak nie może tego wyegzekwować ??? Nie może bo ich działania są bezprawne i nikt nie jest im nic winien .

Mam wrażenie że niektórzy przechodzą jakąś zaćmę , pomroczność jasną albo inne licho. :confused:

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ale moze masz racje bo to juz druga osoba dzisiaj ktora mowi do mnie cos czego nie moge pojac i tego nie ogarniam.

A tak szczerze to czasem bez licha nie ma zycia :D Tylko niektorzy nie potrafia tego pojac i powoluja sie na jakies bzdurne argumenty. Ja tylko mam szacunek do tych co w ramach wolontariatu pilnuja porzadku.

Ostatnia edycja:
AlwinWiew napisał:
Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ale moze masz racje bo to juz druga osoba dzisiaj ktora mowi do mnie cos czego nie moge pojac i tego nie ogarniam.

:D - prostych słów nie rozumiesz -to wszystko wyjaśnia . Wyjaśnia dlaczego temat pobieraczka ciągnie się tak długo i dlaczego ludzie nie pozwalają by pobieraczek odszedł w niebyt . Tak , tacy jak Ty hodują pobieraczka i nie pozwalają by zniknął z internetu. Dopóki ludzie będą o tym pisać - w większości przypadków powielać po raz n-ty wcześniejsze wpisy - to tak długo mit pobieraczka będzie istniał . Bo to jest mit nie mający odzwierciedlenia i w zapisach prawnych i w rzeczywistości. :) Mitem jest możliwość oskarżenia kogokolwiek , mitem są te wydumane odsetki , mitem jest jakaś odpowiedzialność za rejestrację nieletnich - bo to wszystko wymyślili pracownicy pobieraczka a ludzie te mity powielają - mimo tylu lat , mimo ze czas upływa a nie ma żadnych pozwów ze strony pobieraczka . A ich najnormalniej w świecie być nie może - i nie chodzi tu o żadne odsetki bo to trzeba by wywalczyć w sądzie a to jest niemożliwe - a nie może być bo pracownicy pobieraczka naruszają zbiorowe interesy konsumentów co orzekł sąd więc w takiej sytuacji brak pozwów nie jest dziwny . Dziwne jest tylko to ze ludzie nie potrafią tego zrozumieć - zrozumieć w sumie prostych stwierdzeń.:o

Wiesz na cos mnie naprowadziles bo kiedys sie z spotkalem z czyms podobnym ale nie wiem czy mozna o tym mowic glosno.

A moze ta cala akcja pobieraczek to takie przesiewowe badanie marketingowo/poznawczo/badawcze oczywiscie bez konsekwencji przeprowadzone na duzej grupie spolecznej internautow pod egida jakiejs oficjalnej instytucji tylko prowadzone incoginito pod szyldem pobieraczka. Bada np. znajomosc prawa wsrod internautow, sposob ich reakcji, dokladnosci w czytaniu co klikaja w necie, jak najskuteczniej manipulowac i jak zachowuja sie ludzie ktorzy biora w niej udzial na roznych poziomach wtajemniczenia itd. Pewnie niezly sztab psychologow, prawnikow i ludzi innych nauk nad tym pracowal zebysmy sie nie domyslili ze to jest bez konsekwencji.

To by w sumie tlumaczylo dlaczego rozprawa o slusznosc nalozonych kar na pobieraczka zostala utajnonia. Powiedzieli co jest grane i sady tez graja w ta gre.

Tak czytam to co napisales :)

Wniosek jeden to moze tez zagrajmy w ta gre bez konsekwencji. Tylko trzeba wymyslec dobre pomysly zeby nie przegrac czyli nie dac poznac ze my jako internauci cos o tym wiemy.

Na poczatek napiszmy odstapienia od umowy z maila ?

Co Ty na to Mirku ? Zagrasz w ta gre bez konsekwencji ?

Ostatnia edycja:
Powrót