Problemy z Tele Polska

• Autor wątku Autor wątku grzes31
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Firma windykacyjna ?- Przerażacie mnie :wow:
Jeżeli chodzi o postępy w mojej sprawie, to juz nie pisałem o tym, ale w zeszłym tygodniu (27.02) dostałem od Telepolski fakturę korygującą (bez żadnych przeprosin ;)), z której wynika, że błędnie naliczono opłatę i teraz jest 0,00 zł.
Myślałem, że to koniec...

a mi się udało dzisiaj dodzwonić do telepolska mimo iż od października zeszłego roku mam umowę z tepsą a z nimi nic nie podpisywałem babka powiadomiła mnie że 6 miesięcy temu podpisałem z nimi umowę a ja do niej a gdzie mam kopię że do piatku będę ją miał zaraz chwila nie można mieć 2 operatorów a kopie dostać po upomnieniu (ktora nigdy nie była podpisywana) straszą mnie że komornik przyjedzie w piątek czy coś ? myślicie że grają na zwłokę ?

ALE JAZDA:wow:
zawsze trzeba zacząć od tego, aby mieć w ręku to co się podpisało. A później to przeczytać. A dopiero później się zastanawiać, co dalej...:help:

cch9 - firma windykacyjna taka jak telepolska . nawet ten sam adres (co do joty)

Skukany - jeżeli podrobili podpis to idź z tym na policję

A co do komornika to się nie martw. Niech telepolska bardziej się martwi jakie skutki prawne poniosą przez swoje numery. W gazetach już pojawiają się artykuły na ich temat :) Nie wróżę im dalekiej przyszłości. Interes nie kwitnął to trzeba było skorzystać z bardziej drastycznych środków - zwijać pieniążki naiwnym ludziom.

ja rowniez dalam sie wpuścić w maliny,tyle tylko ze umowy jeszcze nie podpisalam.Czy wystarczy ze kuriera wyślę do diabła i sprawa będzie nieaktualna?Czy rozmowa telefoniczna będzie w jakiś sposób wiążąca

gadka to gadka - jaką może mieć moc?:wow:
przecież oprócz tego, że będą niższe rachunki nic więcej nie wiesz. Reszta jest w umowie ( także kary za odstąpienie ) więc dopóki nie podpiszesz - jesteś teleczysta. :evil:A jak pobijesz kuriera to pokażą Cię w wiadomościach i wszyscy wreszcie się dowiedzą.:evil: A może to jest sprawa dla Jaworowicz? Tylko że z powodu 3 stówek nikt nie zapłacze przed kamerą:confused:

Witam. Ja też dałam się wrobić przez Telepolska. Nie prawdą jest że policja pomoże bo umowa była podpisana chociaż kurier nie zostawił potwierdzonej umowy stwierdzili że to nie jest wykroczenie dla policji. Pisałam do UKE i dostałam na piśmie że wszystko było zgodne z prawem bo wszędzie mieli mój podpis chociaż takich dokumentów nie miałam w ręce. Nie wiem co dalej robić.Jeśli są osoby chętne z tym samym problemem możemy podać sprawę do sądu.

Sio napisał:
Witam. Ja też dałam się wrobić przez Telepolska. Nie prawdą jest że policja pomoże bo umowa była podpisana chociaż kurier nie zostawił potwierdzonej umowy stwierdzili że to nie jest wykroczenie dla policji. Pisałam do UKE i dostałam na piśmie że wszystko było zgodne z prawem bo wszędzie mieli mój podpis chociaż takich dokumentów nie miałam w ręce. Nie wiem co dalej robić.Jeśli są osoby chętne z tym samym problemem możemy podać sprawę do sądu.

mi do jutra mają przysłać umowę ale dogadam się z kurierem że chcę dokumenty zobaczyć przed podpisaniem u niego odbioru (napewno umowy nie podpisywałem) i zobaczę czy nie sfałszowany chyba mogę tak zrobić ?

Sio napisał:
W każdej umowie jest napisane że po jednym egzemplarzu dla każdej ze stron - jeżeli nie dali Ci umowy to złamali jeden z jej punktów. A złamali ich pewnie więcej - pisałem o tym ileś postów wcześniej.

Sio napisał:
wszędzie mieli mój podpis chociaż takich dokumentów nie miałam w ręce.

Jeżeli nie podpisałaś to podpis jest podrobiony. Niech nie gadają bzdur, że do nich to nie należy. Zgłoś sprawę do komendanta że jego podwładni zbagatelizowali sprawę.

Sio napisał:
Jeśli są osoby chętne z tym samym problemem możemy podać sprawę do sądu.

Wiele osób jest chętnych ;)

Witam!
I u mnie w rodzinie ten wirus:mad:, niestety, zagościł. Przeanalizuję od nich pisemka, i wypowiem się, jak u mnie sprawa wygląda.

Witam Wszystkich !
Mam również problem z telepolska tylko troszkę inny. Moja sytuacja wygląda tak:
Moi rodzice w listopadzie podpisali umowę z Tele Polska. Od wielu, wielu lat korzystaliśmy z usług TP ( umowę pisemną podpisywaliśmy wiele wiele lat temu a teraz to przedłużaliśmy telefonicznie teraz nie mamy umowy pisemnej w domu) No i jak moi rodzice podpisali tą umowę to była cisza. Umowę mamy w domu. Aż do momentu gdy wczoraj przyszło prawie 500 zł kary za zerwanie umowy z TP. Chociaż my tak naprawdę nawet nie wiedzieliśmy do kiedy jest tam umowa bo tak jak wcześniej wspomniałam przedłużali nam korzystanie z usług tylko telefonicznie. Oczywiście trzeba zwrócić uwagę też na to, że moi rodzice myśleli że to TP podpisuje z nami ponownie umowę. Dobrze, że przynajmniej wróciłam do domu i chcę się tym zająć tylko nie bardzo wiem co zrobić..
Mogę poznać wasze zdanie?

Witajce ponownie! W kilku instytucjach dowiedziałem się co nie co odnośnie zaistniałej sprawy dot. telepolski i firmy windykacyjnej eos.

Począwszy od UKE poprzez UOKiK jak i radcy prawnego wszędzie usłyszałem żeby nie płacić !!! Co ważniejsze poza UKE który dał koncesję firmie Telepolska i może ją cofnąć ;) interesuje się tą sprawą rzecznik praw konsumenta. Dziennie kilkanaście zgłoszeń trafia na ławę ( w moim regionie) więc w całej Polsce pewnie więcej. Jak wiadomo nie są to poszczególne przypadki a skala masowa. Poza Waszymi zgłoszeniami do UKE składajcie również do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenów który współpracuje z UKE . Na przeszkodzie nie stoi nic, aby kierować sprawę do dwóch urzędów jednocześnie Co do firmy windykacyjnej to nękają telefonami, bo muszą .... Czas ich goni i pewnie premie. Logicznie rzecz biorąc żadnych dokumentów nie macie, które świadczą o jakiejkolwiek współpracy z Telepolska, żadnych regulaminów nic....... poza jakimś podpisem z przed pół roku (notabene zdobytym podstępem) wszystko to mozna udowodnić w sądzie. Jeżeli windykacja was nęka to niech sprawę do sądu poda a nie straszy. Sędzia to też człowiek i nie ma czego się bać. Poza tym EOS za dobrze współpracuje z Telepolską i jak odpowiedzi z urzędów przyjdą to ani jeden ani drugi nigdy nie zobaczy pieniędzy. Gra na zwłokę, czas itd na pisama nie odpisują, albo czekają do ostatniego dnia. POCZEKAJMY NA ODPOWIEDZI Z URZĘDÓW

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam!!!

Od wczoraj mam w rodzinie podobny problem. Kilka dni temu rodzice mieli telefon z propozycją nowego abonamentu, wczoraj (22.03.2012) przyjechał do nich do domu konsultant i podpisali umowę. Oczywiście cały czas myśleli, że podpisują nową umowę z TP SA na niższy abonament, itp., itd. Okazało się, że podpisali umowę z Telepolska. Dostali od ręki:

- umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych z jakimś dziwnym numerem,

- regulamin ogólny,

- cennik promocyjny (usług),

Reasumując wszystko co wyczytałem na forum i w umowie z Telepolska to:

- rodzice za zerwanie umowy z TP SA i zmianę operatora będą musieli zapłacić karę (kilka stów),

- zgodnie z pkt 23 umowy w ciągu 10 dni od zawarcia umowy można od niej odstąpić bez podawania przyczyny bez konsekwencji. Umowa uważana jest za niezawartą,

- najlepiej wysłać list polecony za zwrotnym poświadczeniem odbioru o odstąpieniu od umowy,

- nawet jak w ciągu 10 dni odstąpią od umowy to i tak mogą się spodziewać za jakiś czas dziwnych pism i telefonów albo od TP SA albo od Telepolska

Na koniec mam tylko dwa pytania:

1. czy podpisując umowę z Telepolska będą musieli płacić karę za zerwanie umowy z TP SA (w TP SA są od 10 lat, umowę przedłużali telefonicznie, nie mają jej na piśmie)

2. czy odstąpienie od umowy z Telepolska w przepisowym terminie 10 dni załatwi sprawę definitywnie (nawet jak poźniej dostaną jakieś dziwne pisma, faktury do zapłaty i telefony to nic im nie grozi i mogą spokojnie ich nie płacić)

pozdrawiam

do mnie dzwonią codziennie sprawa jest na policji, oraz w UOKiK wysłałem do nich 2 pisma żeby mi przesłali umowę policja dzwoniła do nich dostali potwierdzenie kazali czekać 10 dni na umowę czekam 2-3 tygodnie i nic policja kazała spisywać nazwisk z kim się rozmawia i nie płacić już sam nie wiem co robić

Nie płacić! Ani tym złodziejom z telepolski ani naciągaczom z eos ksi. Rzecznik UOKiK powiedział żeby ignorować te telefony a będzie ich teraz dużo i faktycznie jest sporo chociaż ostatnimi czasy było spokojnie.Lepiej niech kierują tą sprawe do sądu a nie nekają telefonami. Swoją drogą te kobietki w eos fajnie się denerwują kiedy daje im się do zrozumienia, że złamanego grosza nie zobaczą :) Nie będzie prowizji na święta oj nie będzie.

Ostatnia edycja:
Nabici przez telepolska - łączcie się!:D
po paru interwencjach w UKE ( jak pisałem wcześniej przeszedłem wszystkie stadia oszustwa łącznie z pismem o windykacji - wszystko grzecznie wysyłałem do UKE) dostałem pismo, że telepolska przeprasza, że to był błąd systemu i że sprawa jest definitywnie zakończona. Po pierwsze: aby telepolska uznała że sprawa jest definitywnie zakończona trzeba ich od samego początku z grubej rury - czyli wszystko za pośrednictwem UKE - nic bezpośrednio do telepolska.
po drugie: bład systemu to tłumaczenie małego Kazia
jak pisałem próba wyłudzenia to przestępstwo - ale żeby to wykazać trzeba załozyć sprawę w sądzie - im nas więcej tym mniejsze koszty a większa szansa na dokopanie tym oszustom. Na razie na forum jest może 3-4 chętnych do sądowego pojedynku - to zdecydowanie za mało. Jak będzie setka to można powalczyć:confused:

Ze wszystkich stron czy for uzbierałoby się ze 20-30 osób . A ile tysięcy nie ma dostępu do internetu ( w wieku 70+ ). Myślę że w tym wypadku ogłoszenie do gazety wystarczy. Pytanie jeszcze ile osób wybrało opcję zapłaty, żeby mieć święty spokój a nie walki z bandytyzmem .

Ps.
Do pozwu zbiorowego wystarczy 10 osób. Dobra forma żeby usłyszeć sprawiedliwy wyrok.Koszta rozkładają się na wszystkich. Telepolska to nie firma gigant a firma kogucik.

A tych z KSI to spławiać. Ta jedna ma fajny głos, mogłem się zapytać czy niechce się na kawe umówić :D

Witam wszystkich.
Ja również w imieniu babci walcze z ta bandą złodziei od stycznia. Dzis dostałysmy pismo od Rzecznika Praw Konsumenta ze niestety nie jest w stanie zrobic nic, teraz czekam jeszcze na odpowiedz z UKE. Wpierał nam facet ze jest z Tpsy a nie z TEle Polski, i dziś dostałysmy jakaś kserówkę niby ze to do umowy z sfałszowanym podpisem. Ja tez byłabym za jakimś pozwem zbiorowym bo nie mozna tego tak zostawić.:)

mam podobny problem. zadzwoniła babka z Telepolska,że zostałam wytypowana i mi wciska że będę miała korzystniejszy abonament(39,90),gdzie w netii miałam 35,90, dodała coś o darmowych minutach,itp. Ale nie miałam zbytnio dużo do gadania, wiec się zgodziłam,nie myśląc czy coś jest nie tak. Odłożyłam słuchawkę, ale podejrzałam tą stronę, a tu tyle negatywnych komentarzy o tej firmie. zadzwoniłam więc do telepolska jeszcze raz, chciałam to wycofać, facet mi powiedział, że gdy kurier przyjedzie abym nic z nim nie podpisywać to nie będzie żadnej umowy, i dał mi głowę uciąć ze nie będę miała też żadnych konsekwencji pieniężnych. I mam nadzieję że ich nie będę miała.I mam również nadzieję że nie podrobią za mnie żadnego podpisu. dowiem się za kilka dni. i wcale nie należę do osób starszych, każdy może się na tej firmie przejechać.

Powrót