Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku pawel36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak się wychodzi na tych ugodach. To już lepiej było poczekać na sprawę w Sądzie.
A branie kredytu na spłatę kredytu to już najgorsze co może być.

Jutro ten z windykacji ma przyjechać i porozmawiać , dziś rodzice z nim rozmawiali telefonicznie i tata powiedział że on pozwie ich do sądu, bo pół roku temu temu ten koleś pwoeidział że zostało 20 tyś, a dziś tacie powiedział że zostało 29... to zamiast schodzić w dół to schodzimy w górę?

somewhere123 napisał:
i tata powiedział że on pozwie ich do sądu, bo pół roku temu temu ten koleś pwoeidział że zostało 20 tyś, a dziś tacie powiedział że zostało 29... to zamiast schodzić w dół to schodzimy w górę?
Taka to tradycja Profi Credit :)

Profi credit wypowiedział mi umowe i chciał ode mnie w kilka dni 12.000 zł.Sprawa poszła do Sądu i okazało sie że muszę im spłacić tylko 860 zł. Wpisują do umowy duże FIKCYJNE sumy ubezpieczenia a ubezpieczają za grosze.U mnie ubezpieczenie wpisali na 5.400 zł a okazało się że wykupili je za....167 zł ! jak firma ubezpieczeniowa pokazała dokumenty od nich.To niby "ubezpieczenie" to tak naprawde ukryta lichwa.Oddaję sprawę do prokuratury za oszustwo i próbę wyłudzenia.

Dla przypomnienia sprawy Profi Credit. Umowa wypowiedziana sprawa w sądzie maja nakaz zapłaty. Dogadałem się i do zakończenia jeszcze dwie raty zostały. Z 3800 zł pożyczki zrobiło się ponad 12 tyś. Nieznajomość prawa szkodzi i praktycznie spłaciłem. Ale wysłałem pismo o zwrot ubezpieczenia z tytułu wypowiedzenia umowy. W odpowiedzi otrzymałem informację iż: Wypowiedzenie umowy pożyczki nie stanowi przerwania ochrony ubezpieczenia. Rozliczenie zwrotu części składki może nastąpić w wyniku zakończenie trwania ochrony Compensy. Lub z chwilą śmierć ubezpieczonego , z upływem ostatniego dnia okresu za który opłacono składkę , z dniem złożenia przez PC wniosku do Compensy wniosku o zaprzestanie ochrony ubezpieczeniowej , z chwilą wypłaty świadczenia tytułu całkowitej trwałej niezdolności do pracy. Czy aby na pewno ?

Oraz czy w przypadku wypowiedzenia umowy ma tu zastosowanie art. 813 kc.

Witam jak sie ma sprawa z PC ...o wyłudzenie kredytu?Według nich.

nie mieszkałam 2 lata pod adresem zamieszkania.
Teraz otrzymałam pismo z Policji w charakterze świadka
po rozmowie telefonicznej nic nie załatwiłam .powiedzieli że zarząd nie wycofa doniesienia ,jak nie spłace całości tj.6876zł.Kwota pożyczki 1600 zł

Proszę o poradę

Odeta999 napisał:
Teraz otrzymałam pismo z Policji w charakterze świadka
Nalezy iść i zgodnie z prawdą zeznać że zobowiązanie zostało zaciągnięte bez zamiaru braku spłaty czy wyłudzenia. Sprawa do umorzenia, jeśli nie przedstawiłaś fałszywych dokumentów.
Profi Credit przegrywa za duzo spraw o zapłątę, więc zaczynają ludzi straszyć prokuraturą aby wymusić spłatę.
Odeta999 napisał:
powiedzieli że zarząd nie wycofa doniesienia ,jak nie spłace całości tj.6876zł.Kwota pożyczki 1600 zł

Proszę o poradę
A ile już zapłaciłaś? Żądana kwota to jakiś totalny odlot (oczywiście wiem z czego sie wzięła - "ubezpieczenie" pewnie z 2900, "koszty widykacji" z 1300, prowizja i wynagrodzenie umowne - i robi się te niemal 7 tys)

Ile spłaciłaś? Oni nie odpuszczają, będą żądać tych 6,8 tys w sądzie i trzeba się bronić

Niestety nic nie spłacilam....miał spłacac syn mnie nie było

Wyłudzenie...nie było to moim zamiarem
Miałam wszystkie dokumenty

Jeśli ten adwokat potrafi się poruszać w tych sprawach, to zapłacisz maksymalnie 1600+odsetki+prowizja. Wygrasz w 2/3-3/4 więc koszty zastepstwa będą dla ciebie, w jakiejś tam części.
Jak się Profi pogubi, to powództwo da się oddalić

Witam

Mam nadzieje, ze przeczyta to ktośi podpowie jak mam Sobie poradzić z firmą ProfiCredit
Wg mnie sprawa jest na moją strone, ale wiadomo - sądy, przepisy trzeba to wszystko ubrać w logikę prawną.

Nawet nie będę pisał ze ubezpieczenie większe niż pożyczka itp ... to już wszyscy przerabiali

Chodzi o sam koniec, miałem zaległości ale postanowiłem któregoś razu spłacić to, sam nie wiem ile tego było ale jak zadzwonił windykator zgodziłem sie na jego warunki i chciałem to spłacać nawet gdyby były tam jakieś dodatkowe koszty z kapelusze i tak przedstawiam historie tej przygody w porządku chronologicznym

26 września 2016
Pierwszy kontakt z windykatorem - umówiłem się na spłaty po 200zł miesięcznie. Sam zaproponował taką stawkę ja się zgodziłem i poprosiłem żeby przedstawił sytuacje jak wygląda

29 września 2016
Przelewam pierwsze 200zł - oczywiście mam potwierdzenia oraz smsy windykatora

4 październik 2016
Sms od Windykatora: 'Na chwile obecną doszły panu koszty wypowiedzenia umowy 280,80zł, proszę spłacić kapitał który wynosi 1204zł'
---> Tu moje pierwsze pytanie w tych 1204 jest to 280 ?? - może ktoś zna te słownictwo i wie

9 październik 2016
SMS od windykatora: przypominam o zbliżającej się płatności ...

13 październik 2016
Przelewam 300zł (razem; 500)
SMS od windykatora: 'Panie ----- -- zostało 1560zł prosze wpłacić jak najszybciej to obędzie sie bez kosztów zastępstwa procesowego i opłat sądowych' ale nadal byliśmy umówieni na spłatę minimum 200zł miesięcznie

10 Listopad 2016
SMS: Przypominający ze 200zł musze zapłacić

Tu sie zdarzył jakiś wypadek bo ten przelew nie poszedł odrazu, ponownie wykonałem go 16 listopada

16 Listopad 2016
Kolejny przelew 200zł (razem 700zł )

13 Grudzień 2016
SMS: witam Panie ---- Dzisiaj przyjeżdżam po pieniądze (dobrze ze nie wie gdzie mieszkam obecnie xD )
Tego samego dnia zrobiłem przelew 200zł (razem juz 900)

14 Stycznia 2016
SMS: z przypomnieniem o płatności

16 Stycznia 2016
Wykonuje przelew 200zł (razem 1100)

15 Luty 2016
Wykonuje przelew 200zł (razem 1300) wiec skoro już się zbliżam do końca sprawy pytam ile jeszcze zostało

SMS od windykatora ze jeszcze 1180 < wow >
----> Tu kolejne pytanie, jego kwoty zawsze były zaokrąglone do 10zł, czy to odpowiedni dowód w sadzie na to ze koszty nie były naliczane wg przepisów, procedur czy jak to nazwać tylko po prostu wymyślane z głowy byle jeszcze troche pieniędzy wyciągnąć??

16 Luty 2016
Pisze do windykatora ze coś sie nie zgadza. Była kwota 1204, potem jakoś dziwnie 1560 zapłaciłem 1300 a tu 1180

Windykator odpisuje: To dlatego ze doszły Panu koszty pozwu sądowego ponieważ spłata trwa długo (ale zgodnie z umową )
---> Pytanie nr3 Czy takie koszty sądowe powinien udokumentować mi jakimś pismem, bo chyba nie wystarczy napisać sms, Skoro niby coś sie działo w sądzie to chyba są jakieś papiery na to

Tego samego dnia podaje mu maila i prosze o przesłanie dokumentów w sprawie toczącej sie windykacji i wszystkiego dzięki czemu będę wstanie zobaczyć czy na pewno przebiego Ona zgodnie z Prawem
(zgodził sie ale nie wysłał do dzisiaj)
---> Pyta nr 4 - Czy ma jakiś ustalony prawnie czas na taką odpowiedz i jeżeli tak to czy moge to wykorzystać w Sądzie przeciw niemu

15 Marzec 2016
Przelewam kolejne 200zł (razem 1500)

Początek Kwietnia

Dostaje sądowne wezwanie do zapłaty 971,30zł oraz 220zł odsetek od niespłaconego weksla na kwotę 2016,33 roku w którym jest data (prawie na pewno dopisana długo po złożeniu mojego podpisu) 18 Październik 2016

Ze niby 15 Października 2014 podpisałem weksel na spłatę 2016,33zł w dniu 18 października 2016

Stwierdziłem, że muszę przestać im już płacić
Pożyczyłem 3500zł, oddać musiałem ponad 9000zł

---> ostatnie pytanie czy mogę odzyskać ubezpieczenie skoro nie pomogło mi gdy miałem problemy finansowe

PROSZĘ O POMOC

DZIEKI pozdrawiam czytelników (sory za taka lekturę ale liczę ze jakiś profesjonalista podpowie, dlatego chciałem wszystko idealnie przedstawiac )

Powrót