Witam
Mam nadzieje, ze przeczyta to ktośi podpowie jak mam Sobie poradzić z firmą ProfiCredit
Wg mnie sprawa jest na moją strone, ale wiadomo - sądy, przepisy trzeba to wszystko ubrać w logikę prawną.
Nawet nie będę pisał ze ubezpieczenie większe niż pożyczka itp ... to już wszyscy przerabiali
Chodzi o sam koniec, miałem zaległości ale postanowiłem któregoś razu spłacić to, sam nie wiem ile tego było ale jak zadzwonił windykator zgodziłem sie na jego warunki i chciałem to spłacać nawet gdyby były tam jakieś dodatkowe koszty z kapelusze i tak przedstawiam historie tej przygody w porządku chronologicznym
26 września 2016
Pierwszy kontakt z windykatorem - umówiłem się na spłaty po 200zł miesięcznie. Sam zaproponował taką stawkę ja się zgodziłem i poprosiłem żeby przedstawił sytuacje jak wygląda
29 września 2016
Przelewam pierwsze 200zł - oczywiście mam potwierdzenia oraz smsy windykatora
4 październik 2016
Sms od Windykatora: 'Na chwile obecną doszły panu koszty wypowiedzenia umowy 280,80zł, proszę spłacić kapitał który wynosi 1204zł'
---> Tu moje pierwsze pytanie w tych 1204 jest to 280 ?? - może ktoś zna te słownictwo i wie
9 październik 2016
SMS od windykatora: przypominam o zbliżającej się płatności ...
13 październik 2016
Przelewam 300zł (razem; 500)
SMS od windykatora: 'Panie ----- -- zostało 1560zł prosze wpłacić jak najszybciej to obędzie sie bez kosztów zastępstwa procesowego i opłat sądowych' ale nadal byliśmy umówieni na spłatę minimum 200zł miesięcznie
10 Listopad 2016
SMS: Przypominający ze 200zł musze zapłacić
Tu sie zdarzył jakiś wypadek bo ten przelew nie poszedł odrazu, ponownie wykonałem go 16 listopada
16 Listopad 2016
Kolejny przelew 200zł (razem 700zł )
13 Grudzień 2016
SMS: witam Panie ---- Dzisiaj przyjeżdżam po pieniądze (dobrze ze nie wie gdzie mieszkam obecnie xD )
Tego samego dnia zrobiłem przelew 200zł (razem juz 900)
14 Stycznia 2016
SMS: z przypomnieniem o płatności
16 Stycznia 2016
Wykonuje przelew 200zł (razem 1100)
15 Luty 2016
Wykonuje przelew 200zł (razem 1300) wiec skoro już się zbliżam do końca sprawy pytam ile jeszcze zostało
SMS od windykatora ze jeszcze 1180 < wow >
----> Tu kolejne pytanie, jego kwoty zawsze były zaokrąglone do 10zł, czy to odpowiedni dowód w sadzie na to ze koszty nie były naliczane wg przepisów, procedur czy jak to nazwać tylko po prostu wymyślane z głowy byle jeszcze troche pieniędzy wyciągnąć??
16 Luty 2016
Pisze do windykatora ze coś sie nie zgadza. Była kwota 1204, potem jakoś dziwnie 1560 zapłaciłem 1300 a tu 1180
Windykator odpisuje: To dlatego ze doszły Panu koszty pozwu sądowego ponieważ spłata trwa długo (ale zgodnie z umową )
---> Pytanie nr3 Czy takie koszty sądowe powinien udokumentować mi jakimś pismem, bo chyba nie wystarczy napisać sms, Skoro niby coś sie działo w sądzie to chyba są jakieś papiery na to
Tego samego dnia podaje mu maila i prosze o przesłanie dokumentów w sprawie toczącej sie windykacji i wszystkiego dzięki czemu będę wstanie zobaczyć czy na pewno przebiego Ona zgodnie z Prawem
(zgodził sie ale nie wysłał do dzisiaj)
---> Pyta nr 4 - Czy ma jakiś ustalony prawnie czas na taką odpowiedz i jeżeli tak to czy moge to wykorzystać w Sądzie przeciw niemu
15 Marzec 2016
Przelewam kolejne 200zł (razem 1500)
Początek Kwietnia
Dostaje sądowne wezwanie do zapłaty 971,30zł oraz 220zł odsetek od niespłaconego weksla na kwotę 2016,33 roku w którym jest data (prawie na pewno dopisana długo po złożeniu mojego podpisu) 18 Październik 2016
Ze niby 15 Października 2014 podpisałem weksel na spłatę 2016,33zł w dniu 18 października 2016
Stwierdziłem, że muszę przestać im już płacić
Pożyczyłem 3500zł, oddać musiałem ponad 9000zł
---> ostatnie pytanie czy mogę odzyskać ubezpieczenie skoro nie pomogło mi gdy miałem problemy finansowe
PROSZĘ O POMOC
DZIEKI pozdrawiam czytelników (sory za taka lekturę ale liczę ze jakiś profesjonalista podpowie, dlatego chciałem wszystko idealnie przedstawiac )