Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku pawel36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@Syphar sprzeciw od wyroku zaocznego kosztuje połowę opłaty. Więc nie pisz, że nic nie kosztuje.

Oki, a z waszego doświadczenia prawnik na serio może ocenić jakie są szanse na wygraną po samej umowie, prawnika mam z rodziny i tego się boję że nie będzie w stu procentach obiektywny. I też nie wiem jakie ma doświadczenia w takich sprawach.

A od nakazu w postępowaniu nakazowym kosztuje jeszcze więcej niż połowę.

Szanse na wygraną w całości, czy jak? Zależy od kwitów jakie dostarczą. Kiedy była umowa zawarta. Te umowy po 22 marca 2016 są trochę uczciwsze. Ile było spłacone. To są kluczowe pytania. Kosztów zastępstwa wiele większych nie będzie. A prawnik z rodziny... cóż...

[...] wpisać na forum I tam jest telefon. Zadzwonić . Tam prawnik jest za darmo. Bierze tylko od profi w razie wygranej. Wygrywają z profi w całej polsce. Mi teraz prowadzi z nimi sprawę. Na pewno będzie do odrzucenia całe ubezpieczenie, koszty windykacji I zmniejszone koszty sądowe. Zadzwonić tam a bédzie dobrze.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To jest w końcu nakaz zapłąty w postepowaniu upominawczym, nakazowym czy wyrok zaoczny?
Ile dostałaś na ręke, ile spłaciłaś?

witam chciałam założyć nowy wątek odnośnie PC ale nie bardzo wiem jak. Czy jest tu adwokat bądź radca który by mi doradził odnośnie PC ?

Po to jest to forum aby czegoś sie dowiedzieć i ewentualnie w realu znając choć trochę pojęcia udać się do prawnika lub radcy prawnego.

moi drodzy forumowicze nie wiem czy pisze w w dobrym wątku ale mam problem i to duży z tą cudną firmą jaką jest PROFI CREDIT ,, mianowicie zaciągnełam u nich pożyczke w 2013 roku którą to spłacałam ,i spłacałamm,, problemy zaczeły sie gdy dopomniałam sie zwrot ubezpieczenia,okazało sie że w 2013 w pazdzierniku owa pożyczka została mi wypowiedziana,wysłano do mnie 7 wezwan do , wykupu weksla,itd ,wg nich w 2013 roku nie dokonałam dwoch rat po sobie kolejno , w m cu wrzesien i pazdziernik ,ja wpłaty mam a oni mi piszą cały czas to samo , otrzymałam od nich harmonogram wpłat i te wpłaty są .prosze o pomoc co robic dalej Moge podesłac te wpłaty i pisma które od nich dostaje może ktos pomoże co robic
MONIKA

Jeśli do tej pory cię nie pozwali do sądu to roszczenie jest przedawnione (o ile nie podpisywałaś jakichś ugód)

mmoniika napisał:
zaciągnełam u nich pożyczke w 2013 roku
Na jaki okres spłaty ?
Piszesz że
mmoniika napisał:
którą to spłacałam ,i spłacałamm
a ?
mmoniika napisał:
,okazało sie że w 2013 w pazdzierniku owa pożyczka została mi wypowiedziana
Czy podane daty są prawidłowe ?
Czy wypowiedzenie dotarło do ciebie ?
Kiedy została wpłacona ostatnia rata ?

Najpierw trzeba by sprawdzić ile wpłyneło od nich na konto a ile zostąło już spłacone.Zapewne tutaj juz splacane są zobowiązania ponad stan.

Profi sobie w harmonogramie najpierw wpisuje że ze się spłaca koszt przygotowania pożyczki czy coś w tym stylu ,potem ubezpieczenie a na końcu dopiero idą raty za pozyczkę.

witam wzięłam w firmie profi credit 4000 zł wypowiedziano mi umowę bo zalegałam z 2 ratami, wpłaciłam 1420 zł żądają ode mnie wpłaty 7122 zł pożyczka nie jest ubezpieczona tylko wysoka jest prowizja też prawie 4000 zł. Co mam zrobić ??

jagodkaster napisał:
witam wzięłam w firmie profi credit 4000 zł wypowiedziano mi umowę bo zalegałam z 2 ratami,
na jaki dzień wypowiedziano?
jagodkaster napisał:
tylko wysoka jest prowizja też prawie 4000 zł.
a to już lichwa,
jagodkaster napisał:
Co mam zrobić ??
płacić tyle ile się da, czekać na pozew lub nakaz zapłaty a jak przyjdzie to wrócić tutaj pomożemy, są tu ludzie którzy już wielu ludziom pomogli,

robinson21 napisał:

a to już lichwa,

płacić tyle ile się da, czekać na pozew lub nakaz zapłaty a jak przyjdzie to wrócić tutaj pomożemy, są tu ludzie którzy już wielu ludziom pomogli,
robinson21 napisał:
Cytat:
Napisał/a jagodkaster
witam wzięłam w firmie profi credit 4000 zł wypowiedziano mi umowę bo zalegałam z 2 ratami,

data pisam 5/11/2017 otrzymałam list 14/11/2017

damian xxx napisał:
Na jaki okres spłaty ?
Piszesz że

a ?

Czy podane daty są prawidłowe ?
Czy wypowiedzenie dotarło do ciebie ?
Kiedy została wpłacona ostatnia rata ?

ostatnia rata jak z harmonogramu 2016 ,wpłacone ,, ale oni niby mi tą pożyczke wymówili w 2013 w pazdzierniku co wynika z tego ich pisma ,ale ja dalej płaciłam do 2016 roku ,, wiec o co to chodzi .kontaktując sie z nimi odsyłają łodz ,Bielsko Bielsko łodz , to gdzie mam isc do pana Boga ............ ,rozumiem gdybym nie płaciła to ok ale wpłaty były co miesiąc ,wojna zaczeła sie gdy dopytywałam o zwrot z ubezpieczenia i wtedy schody.DOWIEDZIAŁAM SIE WTEDY o wekslu ktorego nie widze do dzis co robic wpasc do nich i rozstrzelac no MASAKRA

mmoniika napisał:
DOWIEDZIAŁAM SIE WTEDY o wekslu ktorego nie widze do dzis co robic wpasc do nich i rozstrzelac no MASAKRA
To nie pamiętałaś że weksel podpisywałaś? Wg ustawy weksel jest obowiązkowo do zwrotu po spłacie.

Ja miałam bardzo podobną sprawę. Poczekałam, aż oddali sprawę do sądu i sąd wydał nakaz zapłaty. Złożyłam sprzeciw,podważyłam ubezpieczenie, prowizję i koszty windykacji, które zostały doliczone do kwoty pożyczki (całość wpisana w weksel). Wygrałam, dostałam do zapłaty zamiast 7600 tylko 2400, nawet po doliczeniu kosztów sądowych to była połowa kwoty. To samo zrobiła moja koleżanka (podałam jej, co wpisać w sprzeciwie) i również wygrała. To jest firma działająca na pograniczu prawa i trzeba z nimi walczyć.

Powrót