amelia2013
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 6 086
Ma obowiązek w e-sądzie, w sądzie rejonowym takie rzeczy przejdą. Chyba dość tych pytań, sprzeciw wniesiony?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
amelia2013 napisał:Ma obowiązek w e-sądzie, w sądzie rejonowym takie rzeczy przejdą. Chyba dość tych pytań, sprzeciw wniesiony?
Chcesz mu obejście kancelarii zaminować?Chang Sang Feng napisał:w tej chwili montuję akcję która ma zastopować komornika, jak wypali to napiszę co i jak.
Rzeczywiście, królik z kapelusza...Chang Sang Feng napisał:Moja "akcja" zastopowania komornika to miało być wydostanie zaświadczenia z sądu że przy sprawie nastąpiła fikcja doręczenia i złożenie u komornika wniosku o zawieszenie postępowania egzekucyjnego na podst. art. 820(3) §1 k.p.c.
Jest prawomocne, nazwijmy to "tymczasowo". Bez podtekstówadamb napisał:Ja tutaj czegoś nie rozumiem.
@Chang Sang Feng składa sprzeciw od postanowienia sądu czyli wnoszę, że postanowienie się jeszcze nie uprawomocniło... to na jakiej podstawie działa komornik ?
Sprawdź kwestie doręczenia. Jeśli nakaz wysłano na inny adres niż mieszkałeś w tym czasie - wnosisz sprzeciw z udowodnieniem prawidłowego adresu. Potem już z góreczkiadamb napisał:Ja mam inny problem z tym Ultimo - chcą ode mnie prawie 15.000zł.
Dostałem zawiadomienie od komornika z doręczonym odpisem wyroku sądu rejonowego z lutego 2015.
Problemy jest kilka:
- nigdy nie wziąłem pożyczki w Providencie
- nie otrzymałem żadnego wezwania od w/w firmy
- nie zostałem zawiadomiony o sprawie w sądzie
- nie otrzymałem kopii pozwu
- nie otrzymałem wyroku
Co trzeba zrobić ? ofc pójdę jutro do sądu i będę chciał zajrzeć a akta... i co dalej ? jakieś pismo z wnioskiem o przywrócenie terminów na odwołanie ?
To mama zawsze płaci coś, co się nie należy, tak bez szemrania?adamb napisał:Jakiś czas temu się dowiedziałem, że moja matka przez nią dwa razy spłacała tę samą pożyczkę.