R
Robilee
Możesz. Zastosować się do właściwej rady. W całości. Co to znaczy k... m ..., "częściowo"?! Tu można albo spełnić wymagania procedury prawa, albo nie.kdomkdom napisał:Czy teraz jeszcze mogę coś z tym zrobić
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Możesz. Zastosować się do właściwej rady. W całości. Co to znaczy k... m ..., "częściowo"?! Tu można albo spełnić wymagania procedury prawa, albo nie.kdomkdom napisał:Czy teraz jeszcze mogę coś z tym zrobić
highhopes85 napisał:Odebrane zostało 18.09.2014r. przez moją mamę w miejscu zameldowania-nie mieszkam tam obecnie. Więc jeśli dobrze zrozumiałam mam 2 tyg. od momentu odebrania na złożenie sprzeciwu. Bardzo dziękuję za pomoc.
tak jak napisał robilee - rób to, co trzeba. czyli to co wskazałem w poście z moją poradą. jak chcesz dokładnego opisu, nie ma problemu - podpowiem. tylko albo robisz to co trzeba, albo rób po swojemu i żal się na ultimo nawet u kopaczowej.kdomkdom napisał:Czy teraz jeszcze mogę coś z tym zrobić czy już za późno? Będę wdzięczna za choć krótką odpowiedź.
wilma741 napisał:Witam! Jestem w podobnej sytuacji co większość w tym wątku. Provident w 2004 /2005 r ,pismo zwykłe z Ultimo,teraz sądowy nakaz zapłaty. Mam wobec tego pytanie,czy powyższy gotowiec może być użyty także w moim przypadku? Dziękuję z góry za odpowiedź i gotowca![]()
rafmik napisał:Jeśli w pozwie Ultimo nie dołączyło umowy pożyczki z Providentem, nie wysyłało do Ciebie wezwań do zapłaty (poleconymi) to śmiało kopiuj i wklej ;p
Jeśli masz trochę inny pozew to sprzeciw trzeba odpowiednio zmodyfikować.
W pozycji 8 można dodać jeszcze zwrot: "...oraz kosztów korespondencji."
aniaimarcin23 napisał:W 2010 roku wzięłam pożyczke z providenta i teraz miała sprawe w sądzie z ultimo. Chciałam napisać o przedawnienie tylko że jest pewna nie prawidłowość. W providencie byłam dłużna ponad 3 tysiące a w ultimo 2800. I co teraz? Pisać o przedawnienie czy o to że wogóle takiego długu nie ma?
rafmik napisał:Jeśli w pozwie Ultimo nie dołączyło umowy pożyczki z Providentem, nie wysyłało do Ciebie wezwań do zapłaty (poleconymi) to śmiało kopiuj i wklej ;p
Jeśli masz trochę inny pozew to sprzeciw trzeba odpowiednio zmodyfikować.
W pozycji 8 można dodać jeszcze zwrot: "...oraz kosztów korespondencji."
marian.pazdzioch napisał:Żadne przesłuchanie tylko wezwanie na rozprawę. Możesz isć, powiesz że twoje stanowisko zawarte jest w pismach procesowych i wnosisz o oddalenie powództwa w calości
Bądź poważna. gdyby ultimo miało radców wysyłać na sprawy, to w radców trzeba by importować z zagranicywilma741 napisał:I to wszystko?Adwokat jakiś ,tzn z Ultimo będzie? O co może mnie zapytać,trochę się obawiam
marian.pazdzioch napisał:Bądź poważna. gdyby ultimo miało radców wysyłać na sprawy, to w radców trzeba by importować z zagranicy
Powiesz że umowa nie zgadza się z roszczeniem, twoje stanowisko jest zawarte w pismach, podtrzymujesz zarzuty i tyle. Myślę że po kwadransie bedzie po sprawie i powództwo oddalone