Przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku anna i michał
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A ktoś się pod tym podpisał? Jakiś prawnik? Czy dyrektor departamentu ManiaKlientawPoważaniu?

damian xxx napisał:
G.N.B w piśmie które było w odpowiedzi na moje żądanie oddania zabranych pieniędzy przez komornika po cesji , napisali że nie mogą oddać pieniędzy ponieważ przekazywali je automatycznie funduszowi , i tym samym moje zadłużenie malało .
Więc oddanie mi pieniędzy byłoby bezpodstawnym wzbogaceniem się mojej osoby .
i co zrobiłeś?, sądziłeś się czy odpuściłeś?

Po jakim czasie przedawnia się dług wobec uczelni (państwowa)? Dzwonią do mnie już któryś raz z uczelni, że jestem im winien jakieś pieniądze (jak po skreśleniu mnie z listy studentów poszedłem po moje dokumenty, świadectwa szkolne itd. to jakoś nic im winny nie byłem), skreślili mnie kilka lat temu i od tamtej pory nikt nic nie pisał ani nie dzwonił. Chodzi niby o niezapłacone pieniądze za warunek za niezaliczony przedmiot. Chciałbym wiedzieć czy jeśli rzeczywiście byłem im coś winien to mam płacić czy może sprawa się przedawniła? W dodatku ciągle straszą mnie, że wyślą dług do windykacji.

Dziękuję wszystkim za wsparcie i pomoc.

damian xxx napisał:
G.N.B w piśmie które było w odpowiedzi na moje żądanie oddania zabranych pieniędzy przez komornika po cesji , napisali że nie mogą oddać pieniędzy ponieważ przekazywali je automatycznie funduszowi , i tym samym moje zadłużenie malało .
Piękne przyznanie się do przestępstwa :)
damian xxx napisał:
Więc oddanie mi pieniędzy byłoby bezpodstawnym wzbogaceniem się mojej osoby .
Super teoria, zwrot ukradzionych pieniędzy stanowi bezpodstawne wzbogacenie się :D

Nie bój nic, dzisiaj mi pewna chwilówkowa firma wyjaśnienie przysłała. Że oni co prawda mają sprawy w sądzie mimo tego że wierzytelności sprzedali, ale to nic nie szkodzi, bo jak uzyskają nakazy to je przekażą cesjonariuszowi, a jeśli nie to będą przekazywać wpłaty od komornika i wszystko będzie w porządku. No po prostu rewelacyjna procedura.

proszę o skasowanie mojego poprzedniego posta

Powrót