Przedłużenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No, u nas niestety wniosek był rzetelnie napisany (ach, ten porządny prokurator ;)).
Uzasadnienie przedłużenia również. Na tyle, że uznaliśmy z adwokatem, że nie ma podstaw do składania odwołania :(

Jest za to szansa na następny raz, bo w tym przez tą rzetelność użyli niemal wszystkich możliwych argumentów :D

Wyrwana napisał:
Jest za to szansa na następny raz, bo w tym przez tą rzetelność użyli niemal wszystkich możliwych argumentów :D
próbuj ile sie da. za któryms razem sie zgodzi..

Peeewnie :)

Nasz adwokat jest czujny jak ważka!
Niestety prokurator niemal tak samo ;)

Luźne rozmowy proszę prowadzić w TW.

no wlasnie jak ma bronic i argumentowac adwokat skoro tez sie wlasnie zastanawialam nad tym ze sedzia zgadza sie z prokuratorem i trzyma jego strone.a ja chce meza z powrotem.dziecko sie newrowe zrobilo a jeszcze roku nieskonczylo.:(:(:(:x

Chcieć, to możemy... Adwokat musi znaleźć lukę we wniosku, albo w jego uzasadnieniu. Inaczej klops.

Podobno (niech mnie ktoś sprostuje, jeśli to plotka) przy przedłużającym się baaardzo areszcie coś daje zaświadczenie od psychologa o kiepskiej kondycji rodziny. Ale i tak pewnie to zależy od sprawy, mordercy czy pedofila chyba nie puszczą, żeby dzieci pocieszał...

OK, już będzie merytorycznie. Przepraszam i stópki całuję.

dowiedzialam sie dzis ze prokurator chce zamknac sprawe w tym miesiacu i przeslac akta do sadu wiec chyba teraz bedzie to od sadu wszystkoo zalezalo.i czy dopoki nie zostanie wyznaczony termin sprawy to meza niepuszcza???

jesli akta trafia do sądu to bedzie zalezec wtedy od sądu. raczej go nie puszcza.wszystko zalezy do kiedy ma sankcje. ale jesli bedzie termin sprawy to n tym terminie mozecie skaldac wniosek o uchylenie aresztu i sad bedzie musiał go rozpoznac.

sankcje ma od 16grudnia teraz do 16kwietnia.nic poza uzbrojeniem sie w cierpliwosc ktorej mi brakuje chyba mi niepozostaje:(

no to 16 kwietania lub wczesniej bedzie posiedzenie w sprawie przedłużenia lub nie aresztu. mysle ze do 16 kwietnia to sprawy nie bedzie. jak akt trafia do sadu to jeszcze troche trwa ustalanie terminu sprawy ok1-2 miesieca.
tylko cierpliwość nas ratuje, no i nadzieja że to sie skonczy kiedyś...
mojego dopiero na sprawie po 16 miesiącach sąd zwolnił z aresztu.

Witam ponownie. Pisalam wczesniej o sytuacji mojego narzeczonego.Chcialam zapytac czy jezeli pierwsze przestepstwo z art 289 2 za ktore dostal 1 na 2 lata w zawieszeniu bylo popelnione 12 sierpnia 2007r a wyrok zapadl w lutym 2009r ,a drugie przestepstwo popelnil w lipcu 2008 r, z art 278 1 a sprawa odbedzie sie 30 marca to czy moga mu odwiesic zawiasy skoro to 2 przestepstwo zostalo popelnione zanim zapadl 1 wyrok.Troche namieszalam ale mam nadzieje,ze ktos mi pomoze:)

Z uwagi na popełnienie przestępstwa nie. Ale z tego co pamiętam to szanowny narzeczony nie przestrzegał porządku prawnego podczas "zawiasów" (nie stawiał się na sprawę) - zatem sąd może mu odwiesić wyrok.

Dziekuje forg. Tak masz racje nie wstawil sie na pierwsza sprawe.Wlasnie nie wiemy co teraz mamy zrobic zeby sad tego nie odwiesil glownie ze wzgledu na sytuacje w jakiej jestesmy tzn moja ciaza i jak pojdzie siedziec to trace mieszkanie:(

evela24 napisał:
Wlasnie nie wiemy co teraz mamy zrobic zeby sad tego nie odwiesil glownie ze wzgledu na sytuacje w jakiej jestesmy tzn moja ciaza i jak pojdzie siedziec to trace mieszkanie:(

Sąd może nie odwiesić głównie z powodu zachowania "delikwenta" - czyli pełna współpraca, szczery żal. Sęk w tym, że jeśli gdzieś tam przewija się poturbowanie policjanta to marnie to widzę.
Po raz kolejny potwierdza się, że nie ma co lekceważyć nakazów i zakazów wydanych przez przepisy i Wymiar Sprawiedliwości - bo nagle najbliższa osoba może zostać w tragicznej sytuacji.

Rozumiemy to wsyzstko tylko,ze jezeli chodzi o tego policjanta to on naprawde nic mu nie zrobil bo bylam swiadkiem. Sprawa jest u prokuratora a nie w sadzie narazie. Czyli teraz nic nie mozemy zrobic zeby wyszedl po tej sprawie:?: w AS jest grzeczny i chce sie dobrowolnie poddac kaze. przepraszam za pisownie ale nie mam chwilowo polskich znakow

Może wyjść na uprawomocnienie a później niech pisze o odroczenie...

Fakt, to nie jest pewne ale pytałaś co można zrobić to Ci mówię :) A o odroczenie może pisać nawet będąc w Areszcie, wyrok się uprawomocni i niech się stara wyjść.

i kolejne 2 miesiace:-(.wczoraj bylo posiedzenie w sprawie o uchylenie ta i ew.zmiana srodka zapobiegawczego ale niestety kochany adwokat sie niepojawil i nawet nieraczyl odpowiedziec na moje telefony czy bedzie i jak pozniej go poinformowalam smsem bo dalej nieodbieral nieraczyl tez odpisac.jestem wsciekla na niego i zalamana co dalej bedzie:rolleyes:czy sa jakies szanse ze na sprawie bedzie juz inaczej tzn ze meza puszcza?i jak sie pozniej dowiedzialam od pani protokolantki to moglam wejsc an sale ale sprzeczne info dostalam w sekretariacie:-(

awef moze tak byc ze jesli sąd ogłosi wyrok i nie bedzie widział juz dalszych przesłanek zeby trzymac twojego w areszcie to moze go zwolnic do czasu uprawomocnienia sie wyroku wtedy zostaje apelacja ,odroczenie wykonania kary.

Może Go zwolnić ,a nie musi.Zależy też jaki dostanie wyrok,tak szybko nie wypuszczają do uprawomocnienia.:mad:

Powrót