Przedsądowe wezwanie do zapłaty po 15 latach ULTIMO

• Autor wątku Autor wątku Thorgal1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No od tego "mistrzem" to jest użytkownik marian.pazdzioch, ja podpowiem, żeby roszczenie było realistyczne - odszkodowanie wyliczone tyle ile szkody się poniosło, a zadośćuczynienie... No tak nie mniej niż 3 tysiące, ale też i nie więcej niż 5.

Dzień Dobry.dołączę się do tematu, mam pismo z ERIF z lutego tego roku o wpisie, jestem też wpisany w KRD, zobowiązanie z 2007 roku dług początkowy debet na koncie - 277 zł plus odsetki około 1000zł, na 95% nie było nigdy nakazu zapłaty ani też wyroku w tej sprawie, czy mogę żądać usunięcia tego wpisu z ERIF i KRD? W jaki sposób pozyskać kompletną dokumentację odnośnie tej sprawy, czy Ultimo jest zobowiązana do udostępienia? Dziękuję

Podepnę się z pytaniem o BIG Infomonitor
Kilka osób zna moją sprawę z funduszem Omega .
Teraz do konkretów
Kupili dług od Getinu (BTE ) próbowali pięć razy w E-sądzie i rejonowym zdobyć nakaz zapłaty (po moich sprzeciwach ,brak legitymacji itp. wycofywali się )
Teraz pytanie , wpisali mnie do BIG Infomonitor , mogli ? czy nie mogli .

Wyliczaj szkodę i szykuj pozew o odszkodowanie. Przecież to roszczenie nie istnieje. Tymczasem poinformuj o tym ów BIG.

Syphar napisał:
Przecież to roszczenie nie istnieje.
Wszystko fajnie , to zadłużenie istnieje (były klauzule na BTE , oraz dwa nakazy zapłaty ) tylko że na Bank Getin , a nie na fundusz.
Teraz pytanie , jak udowodnić nie istnienie zadłużenia ?
W tym momencie (sierpień 2016r.) przedawniło się , teraz nawet nie próbują nic z sądem.
Można by coś więcej ? jak i co ?

A po co chcesz to udowadniać? Niech oni udowodnią, że istnieje, składając skutecznie pozew do sądu oraz uzyskując tytuł. Jak jest przedawnione, to oprócz przedawnienia podnosisz też nieistnienie roszczenia, dostajesz informację, że sąd oddalił pozew (z uwagi na przedawnienie, ale innych zarzutów sąd nie badał), nie istnieje i koniec.

OK trzeba będzie założyć konto na BIG Infomonitor , sprawdzić czy to nie straszak, oraz czy Ultimo mnie wykreśliło po wygranej innej mojej sprawie.

Konto założone , pobrany raport , i niespodzianka , nie ma wpisów od Omega .

Powrót