robinson21
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 5 352
pierwszy raz widzę taki dokument, i co sprawa zakończona czy toczy się własnym życiem?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
pod warunkiem że wniesiono wniosek o nadanie klauzuli wykonalności,teyfi napisał:Gdyby nie to nakaz zapłaty uprawomocniłby się po tych 14 dniach które mieliśmy na sprzeciw i mogliby już wystąpić do komornika? Mam rację?
to tylko wróż Maciej,teyfi napisał:A jest możliwe aby jeszcze nie wiedzieli, że wnieśliśmy sprzeciw?
nie,teyfi napisał:I od tej pory np sąd ma obowiązek powiadomienia ich w terminie X dni, że wniesiono sprzeciw?
Oczywiście że wiedzą. Takie bzdury zawsze przysyłają, by zrobić wrażenie że sprzeciw niby odrzucono.teyfi napisał:Dziś przyszło pismo o treści:
Ostateczna przedegzekucyjna propozycja spłaty zadłużenia, gdzie napisane jest:
Występując w imieniu Wierzyciela, zawiadamiamy, iż 29.06 został wydany nakaz zapłaty zobowiązujacy Państwa uregulowania kwoty XX powiększonej o ustawowe odsetki, oraz koszty sądowe, w teminie 14 dni od doręczenia nakazu.
Aby uniknąć skierowania wniosku o wszczęcie postępowania egzekucyjnego oraz zapłaty dalszych kosztów związanych z postępowaniem egzekucyjnym, należy dokonać zapłaty zadłużenia do 12.08.
W przypadku braku spłaty zadłużenia w wyznaczonym terminie, po uprawomocnieniu się nakazu zapłaty i zaopatrzeniu go w klauzulę wykonalności skierujemy sprawę do komornika sądowego wniosek o wszczęscie postępowania egzekucyjnego.
A potem straszą co nam może zabrać komornik.
Jak na moje oko wiedzą, że wnieśliśmy sprzeciw
to źle przeczytałaś,Małgosia232 napisał:Przeczytałam w tabeli dotyczącej przedawnień, że jest to okres dwóch lat.
nie ma takiego wzoru, a zarzut przedawnienia zgłaszasz na sprawie,Małgosia232 napisał:Proszę również o podanie wzoru takiego pisma aby złożyć go w sądzie.
Myślę że jak chodzi o samo czytanie to przeczytała dobrze, tylko tabelka nie powiem do czego...robinson21 napisał:to źle przeczytałaś,