Przepustka cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to mam napisać ja jako żona wiec już nie wiem

jaimojimperatyw napisał:
Musze napisać pismo o zgode na przepustke dla męża.

A może masz napisać, że zgadzasz się na widzenie z nim poza terenem jednostki penitencjarnej?

NIE DA SIĘ NIC ZROBIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Żadne przepustki. Okoliczność, którą podałaś nie jest podstawą. ART 141 a Kkw

Witam. Mój narzeczony przebywa w ZK w Uhercach Mineralnych. Do miejsca zamieszkania dzieli go 180 km. Odsiaduje wyrok 18 ms pozbawienia wolności. Ma P2 i otworzone KO. Był na prawie rocznej przerwie w karze przed którą odsiedział tylko tydzień ponieważ w tym czasie musiał być poddany bardzo poważnej operacji. Obecnie przesiedział już ponad 4 miesiące. Wychowawca powiedział mu, że pod koniec marca może wyjść na przepustkę. Moje pytanie brzmi czy po tak długiej przerwie w karze może otrzymać od razu przepustkę wielodniową? Przypominam również, że znajduje się daleko od miejsca zamieszkania.

gosienka17100 napisał:
Przypominam również, że znajduje się daleko od miejsca zamieszkania.

No i? Otrzyma być może widzenie poza terenem zakładu karnego - na przykład na 10 godzin - i albo część z tych godzin spędzi w samochodzie albo zrealizuje to widzenie spacerując z osobą po okolicy zakładu karnego.

Czy ma otwarte tkz. 30 tki (30 godzin)? Jak tak, to na ilu był?

Jeśli jest udzielona przepustka/ widzenie 10-30 godz. trzeba się zameldować w najbliższym Komisariacie Policji najbliżej miejsca zamieszkania. I to najlepiej jak najszybciej. Przepustkę podbić a później wracać - i ma wrócić do godz. ukazanej w przepustce.

Jeśli widzenie poza miejscem, musisz Osadzonego odebrać. Jeśli przepustka wielodniowa sam wychodzi (pisze również), o ile na swoim koncie posiada pieniądze o ich wydanie na bilet. Jeśli nie ma to jak pojedzie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Grom111 napisał:
Czy ma otwarte tkz. 30 tki (30 godzin)? Jak tak, to na ilu był?

nie był jeszcze na żadnej przepustce. to miałaby być jego pierwsza. dziekuje za odpowiedzi :)

Grom111
Mezczyzna.gif
- proszę nie pisać postów jednego pod drugim.

Witam mam pytanie odnosnie przepustek ale z konkretnego ZK w Dębicy... jak to tam wygląda i po ilu moża sie starać ??

a czy osadzony mający grupe zamknietą, bo ma jeszcze sprawy w toku moze sie starać o przepustkę ?

starać sie może ale i tak nie dostanie

A czemu tak uważasz?? z góry piszesz że nie dostanie to tam tak z tym ciężko??

Hej... czy ktoś wie coś o ZK w Dębicy?? jak tam jest, jak z wokandami i przepustkami?? po ilu można sie starać o jakąś przepustke??

bo tak po prostu jest moj mąż jest na zamknietym i mu powiedzieli ze na tym oddziale nie ma szans na przepustkę.
Być może w innych ZK jest inaczej ale wątpie

anaaaa napisał:
A czemu tak uważasz?? z góry piszesz że nie dostanie to tam tak z tym ciężko??

Chyba nie przypadkiem stosuje się wobec kogoś najwyższy stopień izolacji. Skoro jest w zk typu zamkniętego to należy go "zamykać" a nie wypuszczać na wolność, prawda?

Mój mąż jest w zakładzie zamkniętym i przyjeżdża na przepustki co trzy tygodnie. To raczej kwestia grupy, a nie typu zakładu.

witam czy ktos moze mi powiedzec od kad przysluguja przepustki bo podobno mialao sie cos zmienic

mamy eksmisje a maz siedzi czy można jakos napisac do dyrektora bądź do sadu penitencjarny co można napisac albo powiedziec

boziuniu nie powiedziałam o co chodzi czy można napisac do kogos o prosbe o przepustke

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót