K
krzychkrk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Z przepustakmi to jest tak trochę jak wygrana w totolotka- KKW mówi swoje a ZK robią swoje. Są Zakłady, gdzie przepustke dostaje się jakby z klucza po 1/4 kary (np. Kraków-Nowa Huta), a są Zaklady gdzie o przepustce można zapomnieć nawet jeżeli do końca kary pozostał tylko miesiąc (OZZK Tarnów).. nie ma reguły. Dobre zachowanie w ZK i nagrody pomagają ale nie stanowi to reguły w udzieleniu przepustki. Pierwsza przepustka to z reguły 10 albo 24 godziny - i to też zalezy od uregulowań wewnętrznych w ZK. masz pytanie zadaj - udziele ci wyczerpującej odpowiedzi (praktyk)
okres urlopów i przepustek nie wydłuża czasu odbycia kary- koniec kary pozostaje niezmienny, no chybq że ktoś z tej przepustki nie wróci(ale to inny temat)
no ja byłem w ZK i wiem że przepustki to loteria - nawet jak masz tzw "mocne kwity" to dalej pozostaje to loterią - zależną od uregulowań wewnętrznych w ZK .
Są ZK gdzie przepustki są czymś normalnym (Ruszcza) i udzielane są na każdy weekend, a można mieć pecha i trafić do Tarnowa i tam to już jest niemały wyczyn dostać przepustkę jakąkolwiek
.
OCEANIA napisał:no nie,to chyba chore by było...wg mnie,to absolutnie niemożliwe
okres urlopów i przepustek nie wydłuża czasu odbycia kary- koniec kary pozostaje niezmienny, no chybq że ktoś z tej przepustki nie wróci(ale to inny temat)
Julia19 napisał:Owszem,zgadzam sie z Toba. Ja mysle ze dostanie,patrzac na zdrowy rozsądekpozatym gdyby nie dostal to zapewne dostanie na corke..nie bd opisywac z jakiego powodu..bo sytuacja jest dosc skompikowana. Pozatym czemu mial by nie dostac.. Czemu wszyscy tak dziwnie do wszystkiego tutaj podchodzą na N I E ?? szczerze mowiac to nie widzialam jeszcze na zadnym forum zeby ktos pisal pozytywnie.. A tak na marginesie to dodam ze nikt z tego forum pewnie nigdy nie byl w takim miejscu (zk) wiec skad niby ma wiedziec. Zwykla teoria
no ja byłem w ZK i wiem że przepustki to loteria - nawet jak masz tzw "mocne kwity" to dalej pozostaje to loterią - zależną od uregulowań wewnętrznych w ZK .
Są ZK gdzie przepustki są czymś normalnym (Ruszcza) i udzielane są na każdy weekend, a można mieć pecha i trafić do Tarnowa i tam to już jest niemały wyczyn dostać przepustkę jakąkolwiek
.
Ostatnią edycję dokonał moderator: