Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: PRZEPUSTKA

Dzięki Marta :) Mój wnioski nagrodowe już chyba ma. Komisja w przyszłym tygodniu :help: , ach niech ten czas szybciej leci...

Przepustki nie są tylko w ramach nagrody art 91 pkt 7:
Art. 91. W zakładzie karnym typu półotwartego:
1) cele mieszkalne skazanych pozostają otwarte w porze dziennej, natomiast w porze nocnej mogą być zamknięte,
2) skazani mogą być zatrudniani poza terenem zakładu karnego w systemie zmniejszonego konwojowania lub bez konwojenta, w tym również na pojedynczych stanowiskach pracy,
3) skazanym można zezwalać na uczestniczenie w nauczaniu, szkoleniu oraz w zajęciach terapeutycznych organizowanych poza terenem zakładu karnego,
4) skazani mogą brać udział w organizowanych przez administrację poza terenem zakładu karnego grupowych zajęciach kulturalno-oświatowych lub sportowych,
5) skazani mogą poruszać się po terenie zakładu karnego w czasie i miejscach ustalonych w porządku wewnętrznym,
6) skazani mogą korzystać z własnej odzieży, bielizny i obuwia,
7) skazanym można udzielać przepustek z zakładu karnego, nie częściej niż raz na dwa miesiące, łącznie na okres nie przekraczający 14 dni w roku.

plus to co dostanie w ramach nagrody

Barbie nie masz racji.Przepustki nie są obligatoryjne.Trzeba na nie zasłużyć.Przemek był na półotwartym i na każdą przepustkę musiał mieć wnoisek nagrodowy.Jak pewnie zauważyłaś przy każdym punkcie jest wyraz "mogą,można",a można skazanemu przyznać przepustkę jeśli na nią zasłużył.

Loli ale na te przepustki które są w tym art nie musisz mieć żadnego kwita nagrodowego. Wiem bo mirek wychodził na takie przepustki bez nagrody. Zaraz po komisji poprosił wychowawcę o przepustkę tzw systemówkę. To zależy od dobrej woli wychowawcy

Nie wiem,ale widocznie u Przemka czegoś takiego nie praktykują.Z resztą zapytam go jak będzie dzwonił.

Z jednym masz na pewno rację bo żeby dostać przepustkę nie wolno rozrabiać bo jak ktoś dostaje wnioski karne to nikt go nie puści na systemówkę. Nie są obligatoryjne ale jeśli osadzony jest wporządku to nie musi w ramach nagrody dostać przepustkę tylko jemu tak jakby się "należą" bez wniosku nagrodowego.

Nie wolno rozrabiać, a jak ktoś inny narozrabia , to może się skończyć tak jaku mojego: wstrzymano wszystkie wielodniówki do odwołania(niewiem co się stało, była w sobote TV pod Zk , widocznie jakaś grubsza sprawa:ucieczka albo?)

Mam pytanie co do przepustki losowej ;mój T był teraz na przepustce systemowej 7 dniowej i zaczeliśmy robić remont w domu z powodu zbliżającej się komuni syna...Z uwagi na to iż jest marzec a komunia ma być 11 maja-mamy szanse na dostanie przepustki losowej by mąż mógł dokończyć remont.......Dodam że mieszkamy na stancji i dom wymaga bardzo dużego remontu--a nie stety na fachowców nas nie stać....

Marsac, a nie dostaniecie już przepustek ??
Zawsze możecie się starać o przepustkę losową, jak będzie efekt, tego nikt Ci nie zagwarantuje. Ale wydaje mi się, że chyba bez problemu dostaniecie przepustkę kilkudniową w ramach nagrody :)

Moniaczku ale my nie mamy otwartych przepustek typu nagrodówki,tylko te jedne systemówki-i dlatego nie wiem...
A może byście mnie oświeciły jak to jest z tym przepustkami ?????

Marsac w momencie otwarcia gr przepustkowej możecie się starać o nagrodówki.
13a a może to bunt? W tym przypadku normalne by było wstrzymanie przepustek itp tylko że niestety pokrzywdzeni są Ci którzy nie biorą w tym udziału

[cytat="Barbie"] Przepustki nie są tylko w ramach nagrody art 91 pkt 7:
Art. 91. pkt. 7
7) skazanym można udzielać przepustek z zakładu karnego, nie częściej niż raz na dwa miesiące, łącznie na okres nie przekraczający 14 dni w roku. [/cytat]

To są te systemówki

mam ogromna prosbe podpowiedzcie mi kochane jakich argumentow uzyc aby przekonac wychowawczynie zeby udzieliła przepustki, problem polega na tym ze jest zmiana dyrektora w z.k i niechca zabardzo przydzielac przepustek, mysle o tej tzw "systemowce" co robic? co jej powiedziec?itd błagam pomocy :help: :help: :help:

Monika a ma otwartą grupę przepustkową? Bo jeśli nie to nie ma szans na systemówkę. Monika no właśnie a twój stawał na tą komisję no bo kiedyś pisałaś że wychowawczyni miała go wystawić?

własnie nie! bo zmienił sie dyrektor w z.k i wszystkie wnioski sa wstrzymane!,,dopoki nowy dyrektor sie nie zapozna ze wszystkim no to lipa po całosci kolejne swieta osobno :x nawet jakby teraz stanał na komisji to nie zdazymy na swieta kurde własnie teraz zmiana dyrektora :x dzieki BARBI za odpowiedz :( a jakby sam napisał do dyrektora prosbe o przepustke? moze?czy musi wychowawczyni?bo ona cos kreci,a jakbym zadzwoniła do dyrektora z prosba zeby udzielił przepuski to da to cos?

Moniko teraz jedyne wyjście to starać się o przepustkę losową chyba że wychowawca wystawi Twojego na komisję.
Nie masz za co dziękować :)

Witaj Moniko ja jak miałam problem z wychowawcą,bo nie chciał wystawić mojego męża na komisje przepustkową-to właśnie dzwoniłam osobiście do dyrektora bo wiesz to może być tak ,że to wychowawczyni nie chce się go opisać-tak było w moim przypadku-bo przecież dyrektor i tak nie zna skazanych--mi się wydaje że to wszystko zależy od wychowawcy...Spróbuj zadzwonić i się dowiedzieć czy czasem to co ci powiedziała to nie jest jakiś blew..

jutro bede dzwonic do wychwawczyni z zapytaniem co z ta przepustka jak dalej bedzie krecic to zadzwonie do dyrektora i w nosie mam ze jej sie to moze nie podobac, mi tez sie wiele rzeczy niepodoba i co? musze jakos z tym zyc, wydaje mi sie ze jestem zbyt grzeczna i spokojna bo w Saczu tez probowali mnie zbywac ale zrobiłam raz,drugi awanture i skonczyło sie zbywanie mnie wiec widze ze musze zastosowac stara zasade"AWANTURA TO SUKCES, NIEDAJ SIE BO NA GŁOWE CI WEJDA"dzieki dziewczynki :serce:

Monika- a czy twój mąż pracuje? Bo w pracy też można coś załatwić- jak kierownik będzie za twoim mężem to też szybciej zostanie zatwierdzona ta przepustka...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót