Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: PRZEPUSTKA

małe pytanko na rozgrzewkę :wink: Jaki jest skład komisji przepustkowej?

tak pracuje i jezdza bez konwoju tzn przyjezdza po nich bus i ich zabiera i przywozi,ale dzis dzwoniłam do wych i mam zadzwonic w przyszły wtorek dowiedziec sie czy jest juz "opisany" i jak dobrze pojdzie to we czwartek za tydzien stanie na komisje a jak sie bardzo postaramy to swieta beda cudowne a jak nie swieta to nastepny weekend po swietach :evil: trzymajcie kochane kciuki :ooo: za nas :help: oby sie udało NESCA z tego co mi powiedziała wych dzis to w komisji jest dyrektor a kto jeszcze to niewiem wydaje mi sie ze chyba powinien byc wychowawca ale tego nie jestem pewna

Z tego co się wywiedziałam.....
Jak delikwent odbędzie 1\4 kary i przepracuje 2 miesiące i jest już wywiad kuratora, to wysyłany jest po opinię do psychologa (w naszym przypadku na psychologa tez trzeba było trochę poczekać) Następnie staje na komisji (to nas dopiero czeka)
Skład komisji : Dyrektor, wychowawca, szef ochrony......i może jeszcze ktoś :ooo:

Ponieważ wnioski o udzielenie przepustki osadzeni składaja w poniedziałek, a komisja jest w środę, to siłą rzeczy od komisji do przepustki mija półtora tygodnia...

Tak jest u nas ( W-wa Grochów) w innych jednostkach może być inaczej.

mam pytanie jakie wymagania stawia z.k jak wystawia skazanego na komisje przepustkowa? zeby niewyskoczyli mi jutro ze czegos nie mamy tak jak z warunkowym (brakowało nagle wywiadu srobowiskowego :x ) i czy sa jakies roznice miedzy petka a recydywa?

Cześć a ja ma takie pytanie.

Jak myślicie jeżeli wszystko jest, ok. wywiad, wizyta u psychologa, zachowanie, pracuje itp. i staje po 1/4 na komisje o P2 to może nie dostać?, bo strasznie nam zależy na przepustkach .Mój rozmawiał dzisiaj z psychologiem i ten mu powiedział, ze ma sie nie nastawiać, bo za dużo mu zostało jeszcze do odsiedzenia, żeby mu dali P2 , a co za tym idzie przepustki!!!i teraz zastanawiamy sie czy nie wziąć adwokata na tą komisję o P2?

Adwokat napewno by pomógł ale nie jestem pewna czy na takic komisjach może on reprezentować skazanego...wydaje mi się,że nie....

[cytat:11ssdtjw]jeżeli wszystko jest, ok. wywiad, wizyta u psychologa, zachowanie, pracuje itp.[/cytat:11ssdtjw]

To tylko za bardzo odległy koniec kary jest powodem dla którego nie chcą dawać P2 :(

Czy spotkałyście sie z tym, ze ktos dostał przepustkę pomimo, ze jak stawał na komisję to nie doszla jeszcze opinia środowiskowa? Maz ma p2, pracuje, (odsiedziane 14 mies.) i za 3 tyg. ma wokande, wychodzi też do szkoły co 2 tydzień (na noc wraca do ZK). Dyrektor powiedział, ze dostanie przepustke, ale wychowawca chce opinii. Ma jeszcze jutro iść do wychowawcy, ale w końcu to do świąt tylko 2 dni . . . .. :( Dostarczyłam tez dzis do zakladu zaswiadczenie lekarskie ze szpitala ża jego mama lezy na erce w stanie ciężkim, myslalam, ze moze chociaz tak wyciagne go na swieta . . . . ale nikogo nic nie wzrusza . . .

Nie słyszałam nigdy żeby puścili kogoś na przepustkę bez wywiadu

A JAK WYCHODZI NA CALY DZIEN NA UCZELNIE? NIE BRALI OPINII DO TEGO :(

bez opini nie wyjdzie,moj juz miał stawac na komisje przepustkowa(dokładnie wczoraj)i niedotarła opinia z komisariatu i wstrzymali nam komisje z.k czeka na te opinie i wtedy stanie na komisje

Ewelka to że wychodzi do szkoły to jest zupełnie co innego. Niestety ale do przepustek musi być wywiad... Dużo więźniów uczy się czy pracuje poza ZK bez konwoju ale każdy musi mieć zrobiony wywiad takie są wymagania. A skąd wiesz że wywiad nie dotarł?

Dzieki za odpowiedzi, niestety już po ptakach :( Nie wezwali go na komisje, bo nie dotarla opinia, wiem bo już dzwonil do mnie. Specjalnie dla niego wychowawca przyspieszal cala sprawe. Wyslal zapytanie o opinie również faxem i prosil o odpowiedz faxem, by miec choc to zanim dojdzie oryginal, bo opinie ma bardzo dobrą. Niestety jakiś posterunkowy, wyslal pocztą oryginały i wsadzil gdzies te papiery i nie bylo kopi zeby fax puscic . . . . :?
Teściowa sie wczoraj tak na to wszystko wkurzyla, ze dostała zawału i lezy na erce w stanie ciezkim, zaniosłam i to do wychowawcy, niestety innego, to powiedzial ze na pogrzeb go pusci :(

Teściowa sie wczoraj tak na to wszystko wkurzyla, ze dostała zawału i lezy na erce w stanie ciezkim, zaniosłam i to do wychowawcy, niestety innego, to powiedzial ze na pogrzeb go pusci :([/cytat] Bozeco za ludzie tam pracuja!!!!!!!!!!!!!!!ja miałam taka sama sytuacje nie dotała opinia i .... :x

a jak np. dotrze jutro ta opinia, to moze starać sie o przepustkę na weekend po świętach
Czy na zebranie komisji udzielajacej przepustki trzeba znowu jakos dlugo czekac?
Tak, powinnam mu jeszcze zyczyc wesolych świat, w kregu rodzinnym . . . nic sie nie poradzi na ludzka podlosc . . . :(

słuchaj z tego co mi powiedziała wychowawczyni to u mojego w z.k komisje o przepustke sa w kazda srode niewiem jak jest w innych z.k pozdrawiam

mam nadzieje, ze u nas w z.k. tez sa co tydzień
Pozdrowionka

najlepiej to zadzwon sobie do z.k i dowiedz sie kiedy sa komisje i wszystko bedziesz wiedziec :(

Proszę powiedzcie mi o co chodzi z tym 'wywiadem'?Domyślam się,ale wolę być w 100% pewna...

SŁONECZKO 23 u nas był dzielnicowy z 2gim policjantem spytali sie ile czasu maz mieszkał z nami,czy był na izbie wyczezwien itd ,ten wywiad jest konieczny do przepustki,wokandy,przerwy itd czyli do wszystkiego

Wywiad może przeprowadzać zarówno policja jak i kurator

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót