Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kurator był u mnie ale w związku z wnioskiem o przerwę.
Mój A, byl dwa razy na przepustce i nie musiałam wcześniej z nikim rozmawiać ani też podpisywać niczego.
Jedynie co to otrzymalam pismo z Zk ze dostał przepustkę i na czas jej trwania jestem odpowiedzialna za jego zachowanie jak i terminowy powrót do ZK;)
Kurator odwiedza czasem sąsiadów,ale nieczęsto i to w sytuacji gdy np.
chodzi o ustalenie czy faktycznie rodzina skazanego cierpi biedę i ewentualne pytania o skazanego (jego zachowanie)i dotyczy to generalnie przerwy w karze czy WPZ.
Jak napisał Marcinmajster opinia o skazanym może wypływać od dzielncowego i tam najczęściej kurator szuka.Więc spoko.

marcin
zameldowany jest tu gdzie ja mieszkam bo mieszkamy razem, wiec do korespondencji podal do mnie=do nas do domu....
mam nadzieje ze nie do matki bo jego matka jest troche stuknieta i robi nam cale zycie pod gore...

to w takim razie to ty będziesz wypełniać ten formularz w sprawie przepustki, o którym wcześniej pisałem!:cool:

a u nas było tak ze przyjechałam na wodzonko poprosiłam Panią wych zeby zeszła na sale widzeń jak przyszła to wypełniła ten formularz zadawała mi pytanka i pozniej tylko podpisałam i tyle ;)

u mnie dzisiaj byla kuratorka w sprawie opinii, no i pytala rowniez czy nie mam nic przeciwko jesli moj M. staraly sie o przepustke lub warunek... heh... glupie pytanie w koncu nie siedzi za zmecanie sie nad rodzina ;)
ciekawe jak u mnie ( zk przerobka) robia.. czy komus bedzie sie chcialo przejsc kawalek na sale widzen czy nie...
podbno moj misiek ma wporzadku wychowawce ze MOZE jak bedzie sie juz mogl starac o przepustke (24.06) to ja dostanie... ze wzgledu na dziecko - takie chodza u niego sluchy... ale jak bedzie zobaczymy
nooo chyba ze dojdzie mu nastpeny wyrok do wykonania to przesunie nam sie data, prawda?

strasznie wlecze mi sie ostatnio czas:confused:
Mam nadzieję na te przepustki, chociaż na kilka godzin. Moje dziecko codziennie rano całuje zdjęcie na pulpicie tatusia (ma 17 m-cy) i bardzo tęskni.

Czy skazany na 6miesięcy za zniszczenie mienia ma P2P przebywający AŚ i czekający na transport już 3miesiące (pół wyroku) ma szansę na przepustkę?
Czy może się starać w AŚ, czy dopiero w ZK?

Znaczy, że niema szans ani w AŚ ani w ZK jeśli się doczeka transportu?

Szanse są zawsze na przepustkę. Przy takim wyroku, może się o nią starać po odbyciu 3 miesięcy kary

ivetti napisał:
Czy skazany na 6miesięcy za zniszczenie mienia ma P2P przebywający AŚ i czekający na transport już 3miesiące (pół wyroku) ma szansę na przepustkę?
Czy może się starać w AŚ, czy dopiero w ZK?

jako praktyk uważam, że nie ma szans na jakąkolwiek przepustkę!;)

chciałam sie dowiedzieć na jaką ilość dni można dostać przepustke na poród?

sillesia pewnie chodzi ci o przepustkę tzw losową. Może ona trwać do 5 dni

dzięki za odpowiedz a wie ktoś jak to jest z przepustkami jak się odbywa terapie narkotykową?Można dostać przepustkę w trakcie czy dopiero po ukończeniu?

sillesia01 napisał:
dzięki za odpowiedz a wie ktoś jak to jest z przepustkami jak się odbywa terapie narkotykową?Można dostać przepustkę w trakcie czy dopiero po ukończeniu?
Terapia jakakolwiek jest najczęściej elementem programu oddziaływań resocjalizacyjnych. Jeżeli dotychczas skazany nie korzystał z przepustek to raczej praktyka jest taka że przed zakończeniem terapii przepustek się nie udziela. Nie jest też zasadą , że po zakończeniu terapii tak przepustka zostanie udzielona. Celem terapii nie jest przepustka.

a jak jest na p2 i terapię zaczyna 22czerwca to mógłby dostać chociaż przepustkę na poród w październiku??

sillesia01 napisał:
a jak jest na p2 i terapię zaczyna 22czerwca to mógłby dostać chociaż przepustkę na poród w październiku??
Nikt Ci na to pytanie nie odpowie.

sillesia01 napisał:

o ile terapia trwa 3 miesiące, to na początku września niech pilotuje sprawę! zawsze może spróbować losówkę, a czy "mamusia" nie urodzi wcześniej???:roza:

nie ma jeszcze programu więc nie wiem ile będzie trwała terapia w przyszłym tygodniu przewożą go do Gorzowa na tą terapie a z porodem to wiadomo jak jest...hehe

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót