Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Olekolek na przepustkę losowa może być dużo pomysłów. Powodem może być np remont mieszkania, malowanie mieszkania, naprawienie jakichś niezbędnych urządzeń bo np nie stać cię na mechanika. Takie rzeczy do których potrzebny jest facet a kobieta np nie może sobie z tym poradzić. Jak masz centralne ogrzewanie to możesz prosić o przepustkę bo np kończy się opał. Powodzenia życzę :ok: :)

[cytat="marika39"]
Jeżeli o wywiad zwraca się Zk-wówczas kurator przesyła taki wywiad nie do Sądu tylko do ZK.
Kurator ma ustawowy czas 14 dni na sporządzenie wywiadu :)[/cytat]

Dzwoniłam do kuratora, wywiad został wysłany do ZK 07.01.08.
W ZK jeszcze go nie ma :roll: (podobno)

Co w takiej sytuacji można zrobić
- prosić kuratora o przesłanie ponownie wywiadu - pewnie nie może bo musi najpierw przyjść z ZK prośba o wywiad - już druga
- Powiadomić Dyrektora ZK, że wywiad wysłali na początku stycznia? I poprosić niech szukają bo mają bałagan?

- nie robić nic, bo i tak nic nie przyspieszę :what:

Moj miał mieć teraz drugą 30, ale po powrocie z pracy wychowawca powiedział mu , że zapomniał go postawić na komisje : czujecie to ? ZAPOMNIAŁ :x

NESCA - poproś kuratora aby ten wywiad przesłał do Zakładu Karnego jeszcze raz ,ale faxem - będzie potwierdzenie nadania błyskawiczne :)
Kuratorzy zachowują u siebie wszystkie kopie wywiadów.

Marika - serdecznie dziękuję za podpowiedź :) Biegnę w poniedziałek do Kuratora :tuptup: :ok:

Mam pytanie dotyczace przepustki losowej .Orientuje sie ktos ile czasu trzeba czekac od momentu zlozenia wniosku w sadzie?Zlozylam go osobiscie aby bylo szybciej.Jak wyglada dalsza procedura i kiedy mozemy sie czegos dowiadywac w tej sprawie dodam iz wniosek zlozylam 28 01 2008. Prosze o ospowiedz bo nie wiem co dalej.

13a- suuuper!!!

U nas wywiad kuratora juz jest w ZK, a i tak wszystko zależy od dyrektora :wow: , coś chyba kręci nosem na tą przepustkę...ale zobaczymy :roll:
Tez się zastanawiam kiedy dostanę odpowiedź, prośbę złożyłam tydzień temu, a w piątek mąz jeszcze nic nie wiedział, nie został wezwany "na dywanik"

Olekolek, a Twój urwis ma P1 lub R1? - bo wtedy to do Sądu, w innym przypadku do dyrekcji ZK.

Mój złożył w czwartek do dyrektora ZK podanie/wniosek, a we wtorki mają zawsze komisje przepustkową, czyli dzisiaj :) nesca trzymam kciuki :ok:

dzieki za odpowiedz Neska moj A ma grupe p2 i pracuje poza zakladem .Cos mi sie kurcze zdaje ze przedobrzylismy z tym wnioskiem zlozonym w sadzie bezposrednio.Moze powinnismy do dyrektora z tym isc .Zaczynam miec watpliwosci czy dobrze zrobilismy .Prosze doradzcie co teraz robic .

olekolek1979- moim zdaniem to u dyrektora Zk powinnien złożyc przez wychowawce . Jutro zadzwoń do sądu i zapytaj w sekretariacie , może udziela info co z tym się dzieje, z wnioskiem?, w sumie wybraliście okręzną droge...tak jakby..może wycofać to z sądu?

U nas komisje są w środy, w poprzednią "podobno" nie było wywiadu. Jutro znów komisja i wywiad cudem sie znalazł :what: Tyle,że prosbe o przepustke ja pisałam, nie mąz. kurcze, moze on tez powinien napisać ?

olekolek - niech mąz pisze drugą prośbę bezpośrednio do dyrektora - któraś musi wypalić :ok:

Olekolek właściwie to powinniście złożyć prośbę u dyrektora bo jak jest na P2 to zgody na losówke wydaje dyrektor

Dzieki dziewczyny za rade zrobie dokladnie jak mowicie tylko musimy czekac w takim razie bo dyrektor jest na urlopie wlasnie.

Małe sprostowanie:Mój był w domu na wielodniówce, nie na losowej :ooo: ponieważ losową nam odrzucili.

Mam pytanie: Jeśli ktoś spóźni się z powrotem z przepustki o około 30-40 minut , to jakie mogą byc konsekwencje?(auto nam się rozkraczyło :( )

Przepustki mogą zostać wstrzymane na okres do 3 miesięcy,może być wniosek o ukaranie lub może nie być nic jeśli dyrektor jest wporządku i skazany udowodni,że spóźnił się z nie swojej winy.Ale wszystko zależy od dyrektora ZK.

13a - nam tez odrzucili losówkę, boję sie czy w oóle postawia go na komisję przepustkową :roll: . U nas warunkiem jest przepracowany miesiac.

13a - jak po przepustce? Chyba ciężko sie później rozstać :what: Czy to była Wasza pierwsza przepustka?
Juz doczytałam, to Wasza druga przepustka :ooo:

Tak sobie przeczytałam wszystkie posty w tym temacie....ale to jest walka :wow:

NESCA tak to była druga, pierwsza była 30h, a teraz tzw. wielodniówka. Jutro się dowiem czy dostanie znowu 30h....jest taki schemat dwie 30h i następnie wielodniówka, czyli co 3 tydzien-łykend wielodniówka(nie musze po niego jechać i to jest dobre). Rozstać się jest cięzko, a czas wręcz ucieka z prędkością kosmiczną, a odliczanie, ile zostało godzin jest okropne.

Mam pytanie:

- jeżeli komuś mija ?kary, to skazany sam czy wychowawca wystawia go na komisję o przepustkę
- czy na p1 można wychodzić na przepustki
- co jaki czas można się starać o zgodę na przepustki, jak się zk karny się nie zgodzi na otwarcie przepustek???

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót