Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jacek1985 napisał:
Odwiesili mu zawiasy za pobicie, faktycznie gangsterka pelna geba.
Czyli nie ma szans tak?

Moim skromnym zdaniem - nie ma. Już tym bardziej na wesele, gdzie alkohol leje się strumieniami.

BTW - nawet w wojsku podczas ZSW ciężko było uzyskać Przepustkę Jednorazową do 72h na podstawie zaproszenia na slub.

mam pytanie, czy będąc na przepustce losowej można się starać o przerwę w karze w trybie przyspieszonym??

własnie nie wiem, czy mozna - dlatego pytam, jesli ktos sie spotkal z czyms takim, prosze o odpowiedz.

a ja mam pytanie czy wychodzac na przepustke losowa mozna otrzymac czesc pieniedzy z zelaznej kasy???

Odbierając kogoś na przepustkę 30 godzinną muszę tą osobę ponownie odstawić? czy może sama wrócić?. Z góry dziękuję za okazaną pomoc.Pozdrawiam

Odbiór jest konieczny, natomiast odstawienie to kwestia dobrej woli odstawiającego.

witam wszystkich. Mam pytanie. Czy mój narzeczony ma jakąkolwiek szanse na to aby dostać przepustkę, po to by uznać dziecko, dokonać jego rejestracji po narodzinach... Panieważ nie mamy ślubu do dokonania takiej rejestracji i wystawienia maleństwu metryki urodzenia musi się osobiście stawić oboje rodziców... Co na ten temat myślicie? Czy to jest wystarczający powód żeby dostać przepustkę?

kaa1 napisał:
Co na ten temat myślicie? Czy to jest wystarczający powód żeby dostać przepustkę?

Tak, to jest dobry powód. A że z dużym prawdopodobieństwem otrzyma przepustkę losową w konwoju, to już inna kwestia.

ZjemCiChleb napisał:
Tak, to jest dobry powód. A że z dużym prawdopodobieństwem otrzyma przepustkę losową w konwoju, to już inna kwestia.
No, ale co z tego? Przecież dziecko zostanie uznane, w konwoju czy bez, sprawa zostanie załatwiona, a o to chodzi.

a ja napiszę tak urzędnik sam przyjdzie do zk w celu podpisania uznania-także przepustki nie dostanie

Jeżeli dokładnie wczytasz się w post kaa1, to odniesiesz wrażenie, że to nie chodzi o uznanie dziecka, tylko zdobycie przepustki. Autorka szuka potwierdzenia, dla powodu który może być uznany jako ważny, aby przepustki losowej udzielić. Zauważ natomiast, że do samego faktu zgłoszenia dziecka w USC i uzyskania aktu urodzenia nie jest potrzebny ojciec - dziecko może zostać uznane po odbyciu kary.

no masz rację ,odniosłam takie wrażenie i ......zaniemówiłam .szanse na przepustkę są ,ale jej nie dostanie dokładnie przytoczą słowa:" uznać może w zk albo po wyjściu"

Do rejestracji i wystawienia metryki wystarczy,że będziesz Ty,nie muszą być oboje rodzice.
Uznanie dziecka przez ojca, jak już zostało wspomniane,jest możliwe w ZK.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót