Re: PRZEPUSTKA
Otóż ma pracę i to bez dozoru. Chodzi mi o to, że jeden z wychowawców jest tam bardzo arogancki i juz kilkakrotnie potraktował męża źle bez żadnego powodu. Ot akurat miał zły dzień. Już dwa razy interweniowałam w sprawie tej osoby u kierownika penitencjarnego. Wiem, że moja interwencja była podstawna ponieważ drugi wychowawca jest wspaniałym i pomocnym człowiekiem. Ma wzorową opinię o mężu. Natomiast ten jeden uparty człowiek cały czas wymyśla jakieś wyimaginowane powody aby uprzykrzyć nam życie. Wiem, że inni osadzeni również mają z nim nie lada kłopoty oraz że wcześniej został już zwolniony za swoje zachowanie z innego zakładu karnego. przedwczoraj mąż jako jedyny otrzymał odmowę widzenia poza bramą i boję się, że ten złośliwy człowiek po prostu wystawił mu złą opinię a za chwilę jest wokanda i ta opinia może być jedynym złym argumentem ponieważ mąż ma spełnione wszystkie przesłanki do warunkowego zwolnienia i bardzo duże szanse, że je otrzyma. Chciałabym się dowiedzieć czy jeżeli skazany ma bardzo dobre dokumenty. Dużą ilość wniosków nagrodowych, pochwały z pracy, udziela się w pracach porządkowo-administracyjnych i dużo innych plusów które mogłabym wymienić. Zaznaczam, że nigdy nie było nic na minus. Mąż na prawdę bardzo sie stara. Czy mimo tego wychowawca może wystawić złą opinię tylko na podstawie swojego"widzi mi się"???? Czy taka opinia podlega kontroli?