Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a gdzie Twoj siedzi ? to zalezy indywidualnie od osoby porpsotu.jednemu facetowi odmowili przepustki z powodu podajze napadu na sklep ,a w koncu za to odsiaduje wyrok ,tak wiec ...

Tzn mój ma zielone światełko tak mu powiedzieli . Nie zawadza nikomu , pracuje , ma zaliczone spacery itp. Siedzi w sumie za pobicie,ale gdyby mieli tylko na to patrzeć to by nigdzie nie wychodził i nie dostałby pracy na wolności także wydaje mi się ,że nie tu tkwi problem. Po prostu wychowawca nie ma kiedy go opisać twierdzi ,że jest zajęty.

No tak. Żeby się ten wychowawca przypadkiem nie przepracował.

202930 napisał:
Tzn mój ma zielone światełko tak mu powiedzieli . Nie zawadza nikomu , pracuje , ma zaliczone spacery itp.

Co ma zaliczone?? Łaźnię też ma zaliczoną?
Czasami jak czytam to, co skazani "sprzedają" swoim bliskim to aż mnie skręca ze złości. no ale cóż - niektórzy zawsze pozostaną oszustami i kłamcami.

Reasumując - śmiem twierdzić, że nie znasz prawdy.

Tzn mój ma zielone światełko tak mu powiedzieli . Nie zawadza nikomu , pracuje , ma zaliczone spacery itp.
Nie wiem czy ja dobrze kombinuję ale chyba Twój odbywa karę w Dębicy?
Co ma zaliczone?? Łaźnię też ma zaliczoną?
Czasami jak czytam to, co skazani "sprzedają" swoim bliskim to aż mnie skręca ze złości. no ale cóż - niektórzy zawsze pozostaną oszustami i kłamcami.

Reasumując - śmiem twierdzić, że nie znasz prawdy
Forg niestety w niektórych ZK tak jest, że trzeba coś zaliczyc aby przejść dalej.
Aaaha ,rozumiem.w ZK są ludzie czasowi ,mają czas na wszystko. ;/
Tylko żeby napisać opinię i wystawić gościa na komisję to nie trzeba aż takiego dużego wkładu pracy. Od tego jest wychowawca żeby poznał i wychowywał swoich podopiecznych.

Ostatnia edycja:
Witam!Mój znajomy odsiaduje 6 m-cy.Już minęło połowe kary czy może ubiegać się o przepustke art.91kkw?Stara się o warunkowe ale jego wychowawca jest na urlopie i nic nie rusza z miejsca.Usłyszał też że to za dużo papierkowej pracy!Dziękuje!

nuka35 napisał:
Witam!Mój znajomy odsiaduje 6 m-cy.Już minęło połowe kary czy może ubiegać się o przepustke art.91kkw?Stara się o warunkowe ale jego wychowawca jest na urlopie i nic nie rusza z miejsca.Usłyszał też że to za dużo papierkowej pracy!Dziękuje!
Może, ale czy zdąży wyjść na przepustke czy na WPZ to nie wiadomo.

Witam!
Nurtuje mnie bardzo dużo pytań.do nikogo nie mogę się zwrócić,bo nikt mi nie chcę udzielić informacji. Otóż mój narzeczony jest osadzony w ZK w Nowogardzie.Wyrok 5 lat,za handlowanie narkotykami.Siedzi już po raz drugi,wcześniej był skazany na 3 lata.Za 48 dni ma zostać przeniesiony do zakłady półotwartego,gdzie będzie mógł pracować. Proszę mi powiedzieć jak długo będzie musiał czekać na przepustki?do końva kary pozostały 1,5 roku. Ma dobre sprawowanie,dobrą opinie.Czy jest szansa na wcześniejsze zwolnienie?kiedy możliwa jest najszybsza przepustka?I jak to wygląda,w sytuacji gdy byłabym żoną? czy przysługuje mi więcej godzin odwiedzin itp.?

pandora2134 napisał:
Proszę mi powiedzieć jak długo będzie musiał czekać na przepustki?do końva kary pozostały 1,5 roku. Ma dobre sprawowanie,dobrą opinie.

Tego nie wie nikt. Przecież to nie jest obligatoryjne.

pandora2134 napisał:
Czy jest szansa na wcześniejsze zwolnienie?

Tak

pandora2134 napisał:
kiedy możliwa jest najszybsza przepustka?

W dzień nabycia uprawnień do otrzymywania przepustek i zezwoleń skutkujących opuszczaniem zakładu karnego.

pandora2134 napisał:
I jak to wygląda,w sytuacji gdy byłabym żoną? czy przysługuje mi więcej godzin odwiedzin itp.?

Nie przysługuje. Ale jeśli w ten sposób rozumujesz to pozwól mu się zapłodnić - na widzenie z dzieckiem z tego zapłodnienia dostanie dodatkowe widzenie. A Ty to dziecko przyprowadzisz, zatem cel osiągniesz.

Ostatnia edycja:
Pandora jeżeli się dobrze sprawuje(jak pisałaś) i chciałabyś go odwiedzać częściej to on musi się o to postarać,a dokładnie zbierać wnioski nagrodowe,za które może(a nie musi)dostać dodatkowe widzenie,jak i również dłuższe widzenie.

Za dobre sprawowanie dostał dodatkowe godziny,możliwość połączenia widzeń,a także widzenia bez dozorowe.chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda z tymi przepustkami?Przewiozą go teraz na półotwarty.Czy tam długo będzie musiał czekać na decyzje?i po jakim czasie odbycia kary jest szansa o opuszczenie ZK?

Witam a Ja troszkę z innej beczki.
Mój D. wychodzi od września na przepustki, na samym początku jak mu tylko przyznali był u mnie dzielnicowy, za dużo się nie pytał między innymi czy D. na pewno przebywa z nami pod podanym adresem. Dzisiaj za to był dzielnicowy przeprowadzić wywiad środowiskowy z tym że już bardziej konkretny. Pytał się o sąsiadów jak żyją z D, czy nie sprawia kłopotów, czy nie ma skarg na niego itp.
W jakim celu przeprowadza się taki wywiad i co ile czasu?

asienka555 wywiad pewnie "zlecił" zakład karny w którym Twój D przebywa. Być może wychowawca chce posiłkować się opinią z wolności. Może Twojemu D zbliża się termin możliwości ubiegania o wpz.

W czerwcu mija mu połowa kary.
Czy jest możliwość że Sąd zleca taki wywiad?

Witam. Mam pytanie, mój narzeczony został skazany na odsiadkę 101 dni, czy przysługują mu przepustki ?

natis napisał:
Witam. Mam pytanie, mój narzeczony został skazany na odsiadkę 101 dni, czy przysługują mu przepustki ?
A jest to kara zasadnicza czy zastępcza? Nie wytrzymasz bez chłopa 3 miesiące? Jeśli jest to kara zasadnicza to 50,5 dniu przysługuje mu warunkowe przedterminowe zwolnienie:D

Myślę, że zastępcza, ponieważ zamienili mu godziny nieodrobione na areszt. Nie, nie wytrzymam 3 miesięcy bez niego.

natis napisał:
Myślę, że zastępcza, ponieważ zamienili mu godziny nieodrobione na areszt. Nie, nie wytrzymam 3 miesięcy bez niego.
To niestety przepustki mu się nie należą. Wytrwałości!!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót