Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
NO I MOJ NAZECZONY NIE DOSTANIE PRZEPUSTKI ANI NORMALNEJ ANI NA SWOJ SLUB GDYZ CO PRAWDA ODBYWA WYROK (JEST NA PRZEROBCE) ALE MA DRUGA SPRAWE W TOKU. NIE PODDAJEMY SIE JESZCZE, BEDZIEMY WNOSIC O PRZERWE W KARZE NA OKRES DOSLOWNIE KILKU DNI, MAM JUZ DOKUMENTY POTRZEBNE DO WGLADU (ZASW Z USC O DACIE SLUBU, UMOWA Z FOTOGRAFEM, UMOWA Z FIRMA CATERINGOWA) NIE WIEM TYLKO DLACZEGO ROBIA TAKIE PROBLEMY, NIE JEST ANI RECYDYWISTA NIE MA Z NIM PROBLEMOW, MA WNIOSKI NAGRODOWE, MALY WYROK(1,5 ROKU) DOBRA OPINIE NA ZEWNATRZ I SPRAWY ZA KTORE ODPOWIADA SA NAPRAWDE BŁACHE, ALE BIEDEMU WIATR ZAWSZE W OCZY :mad:

Iwona, nie pisz z włączonym caps lockiem. Na luźniejszą rozmowę zapraszam na wolny.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie , może ktos zna odpowiedź, jak jest z przepustka okolicznościowac z tytułu urodzenia sie dziecka , jest szansa na taką. Mój mam wyrok 10 miesięcy dostał teraz na komisji p2 czeka na przeniesienie , złozylismy równiez wniosek przerwe w karze , ale gdyby sie nie udało czy jest szansa na przepustke po urodzeniu ( w kwietniu bedzie nie ała 1/4 kary )?

Witam;) mam pytanko-za co dokladnie dostaje sie nagrody?wiem,ze za prace mozna dostac,za cos zwiazane z kultura(?!)czyli nie bardzo wiem(za czytanie ksiazek z biblioteki?heh kto wiecej to lepiej(sorki ale nie wiem),duzo jest takich sytuacji gdzie mozna dostac te nagrody?no i jeszcze dreczy mnie fakt ile trzeba tych nagrod miec by zaczac sie starac(wiem,ze po 1/4 odsiadki)czy juz jedna wystarczy np.za prace(jeszcze jestem zielona na ten temat)

agajacek napisał:
Mam pytanie , może ktos zna odpowiedź, jak jest z przepustka okolicznościowac z tytułu urodzenia sie dziecka , jest szansa na taką. Mój mam wyrok 10 miesięcy dostał teraz na komisji p2 czeka na przeniesienie , złozylismy równiez wniosek przerwe w karze , ale gdyby sie nie udało czy jest szansa na przepustke po urodzeniu ( w kwietniu bedzie nie ała 1/4 kary )?

zawsze Twój M może się starać (ważna będzie metryka urodzenia z USC) o przepustkę okolicznościową! W tym konkretnym przypadku: krótki wyrok, podgrupa p2. Nie gwarantuję jednak, że na 100 % ją dostaniecie, różnie to wyglada w praktyce. Jedni dostają, drudzy nie! Ale Wam może się uda!;)

Dzięki , ale tak mysle czy nie wystarczy samo zaświadczenie ze szpiatla ze juz urodziłam , akt urodzenia dostaje sie pózniej , nie wiem czy rozmowa z wychowawca lub dyrektorem nie przyniosła by skutku gdybym porozmawiała wczesniej ? rozwiązanie mam na poczatek kwietnia

Dzieki na link:) musze przyznac,ze te nagrody naprawde latwo dostac po tym co przeczytalam-wystarczy dobra zabawa i checi:D moj W juz ma pierwsza,dzis sie dowiedzialam od wychowawcy-za zmiane z R1 na R2 i moze pisac o dodatkowe widzenie:brawo:

agajacek napisał:
Dzięki , ale tak mysle czy nie wystarczy samo zaświadczenie ze szpiatla ze juz urodziłam , akt urodzenia dostaje sie pózniej , nie wiem czy rozmowa z wychowawca lub dyrektorem nie przyniosła by skutku gdybym porozmawiała wczesniej ? rozwiązanie mam na poczatek kwietnia

zaświadczenie może wystarczyć (to wszystko zależy od administracji danego zk czy aś), rozmowa z dyrektorem napewno nie zaszkodzi!...

Zgadzam sie z Tobą marcinmajster...mój miał byc konwojowany na ten pogrzeb ale rozmawiałam z kierownikiem wcześniej i udało mi się go przekonac i dostał na 3 dniową przepustkę....także z własnego doświadczenia wiem że warto rozmawiac..

Domyślam sie ze porozmawiac zawsze warto , ale maja go przenosić z wrocka tylko jeszcze nie wiadomo gdzie i kiedy , wiec chyba poczekam z tą rozmowa aż będę miała w ręce skierowanie do szpitala na cięcie cesarskie . Aczkolwiek ma szanse na to iz zostanie we wrocku tylko zk nr2 . A mam jeszcze jedno pytanie czy na taka przepustke tez musi go ktos odebrać?

Aha i jeszcze jedno czy tez jest procedura wizyty kuratora i dzielnicowego w domu przed przepustką?
:what:

agajacek ja się umawiałam z kierownikiem że go osobiście odbiorę ale z tego co czytałam na forum to pierwszy raz trzeba go odebrac..u mnie nie było ani kuratora ani dzielnicowego ale u Ciebie jest całkiem inna sytuacja więc nie wiem ..

wizyta policji czy kuratora (mogą ale nie muszą!) nastąpią dopiero po odbyciu przepustki! zawsze do zk (po2,3 tygodniach) przyjdzie opinia z policji o zachowaniu osadzonego podczas przebywania poza terenem zk! (np. czy odnotowano jego pobyt w izbie wytrzeźwień, czy inny incydent!)

Mysłam ze to troche inaczej jest , ale jeszcze jedno pytanie jak długo może trfac taka przepustak losowa?

to jeszcze jedno (upierdliwa baba ze mnie ) a jest szansa na przespieszenie normalnych przepustek jesli 1/4 kary mija w połowie kwietnia a to raptem 2 tygodnie pózniej

czyli pozostaje mi uzbroic sie w cierpliwośc i miec nadzieje że uda się ta przerwa w karze albo liczyc że sie uda przepustak losowa , trudne to wszystko . A z przepustki możne np. zabrac ze soba do zk czyste ciuchy?

agajacek napisał:
Mysłam ze to troche inaczej jest , ale jeszcze jedno pytanie jak długo może trfac taka przepustak losowa?
Przepustka losowa jest udzielana max. do 5 dni.
to jeszcze jedno (upierdliwa baba ze mnie ) a jest szansa na przespieszenie normalnych przepustek jesli 1/4 kary mija w połowie kwietnia a to raptem 2 tygodnie pózniej
Nie ma takiej możliwości.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót