W
Wanda
...to podczas przepustki trzeba się stawiać na komendę?? 1 raz czy więcej? jeśli np. przepustka trwa kilka dni?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W tym art kkw znajdziesz odpowiedzWanda napisał:...to podczas przepustki trzeba się stawiać na komendę?? 1 raz czy więcej? jeśli np. przepustka trwa kilka dni?
Odpowiedz na część swoich wątpliwości znajdziesz w moim poście powyżej. Poza przepustkami wynikającymi z kkw są również inne przepustki wynikające z innych przepisów np przepustki do zatrudnienia poza terenem zk, do placówek służby zdrowia i inne. Te z reguły są udzielane bez nakładania obowiązku zgłaszania się do Policji. Ja nie napisałem że dyrektor nie musi znać miejsca pobytu. Napisałem tylko że może zwolnić z obowiązku zgłoszenia się na Policji. Proszę czytać uważnie.Monika R napisał:a co mi odpiszesz na takie moje pytanie : ze skazany moze za kazdym razem wskazac inne miejsce pobytu? i podaj mi prosze przepis prawny kiedy nie podaje sie miejsca pobytu i w jakich tych szczegolnych wypadkach zk ani Dyrektor nie musi znac gdzie udaje sie skazany?
zawsze musisz podac miejsce gdzie bedzie przebywał skazany na przepustce, ponadto pierwszy wskazany przez skazanego adres jest zawsze wpisywany na przepustce, nie da sie za kazdym razem chyba zmieniac takiego adresu, no chyba ze jest to przepustka okolicznosciowa to całkiem inna sprawa
a ponadto jak dyrektor moze wskazac sam komende ?
człowieku to Ty sie naucz czytacRecedes napisał:Odpowiedz na część swoich wątpliwości znajdziesz w moim poście powyżej. Poza przepustkami wynikającymi z kkw są również inne przepustki wynikające z innych przepisów np przepustki do zatrudnienia poza terenem zk, do placówek służby zdrowia i inne. Te z reguły są udzielane bez nakładania obowiązku zgłaszania się do Policji. Ja nie napisałem że dyrektor nie musi znać miejsca pobytu. Napisałem tylko że może zwolnić z obowiązku zgłoszenia się na Policji. Proszę czytać uważnie.
A może delegacja? Tak tak na pewno delegacja.AgataS. napisał:Skoro dostal na 10 dni to nie przepustke tylko urlop a przysluguje 14 dni urlopu rocznie + przepustki co drugi weekend ale PIERWSZA przepustka jest tzw probna wlasnie na 10 godzin
Chyba ze to zalezy od ZK Ja mowie jak jest w tym co moj maz siedzi
Pozdro :beer:
Niestety jak się siedzi to nie można nigdy powiedzieć , że coś takiego jak przepustka się należy, przysługuje czy coś w tym stylu. Wielu jest takich, którzy odsiadują cały wyrok w podgrupie P-2/p i niestety nie było im dane skorzystać z dobrodziejstwa przepustki.katani napisał:No wszystko bylo by pieknie gdyby panowie z SW mieli by czas przyjasc skazanych np. z tego co wiem to wychowawca majacy dyzur do 19 nie powinien wychodzic o 17 i nie powinien wypraszac skazanego jesli ten chce porozmawiac...mniejsza On ma P2P a z tego co mi tumaczyl przysugują mu przepustki .Przepusta jest napisana z mysla o zareczynach wiec niewiem czy nalezy do losowych ale podejrzewam ze tak . Jeśli odsiedziało się już 19 miesięcy z 3 lat to chyba przysuguje przepustka tylko że była przerwa. Z tej sprawy miał apelacje i wyszedl teraz spowrotem go zawineli i przebywa juz 2 miesiace w tym miesiac przebywał w AŚ no a teraz w OZ dlamnie to wszystko takie zawiłe jest że aż niezrozumiałe