Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
malutka200723 napisał:
dziewczyny a przy wyroku 2lata i 8miesiecy-myślicie ze mogą nie dać przepustek? jesli obydwoje pisalibysmy do Dyrektora,tym bardziej ze sam sie wstawi do Z.K,że przed odbyciem kary miał normalne ustabilizowane zycie,praca,rodzina,czy na to patrza???:(

co prawda nie jestem dziewczyną:confused:, ale z doświadczenia napiszę, że znam masę pozytywnych przykładów (z takim wyrokiem) w kwestii przepustek...tak więc głowa do góry!!!

powiedzcie mi jak jest z widzeniami na smutnej,ja wiem ze to nie to forum ale bylabym wdzieczna

kurcze połowa kary mojemu łobuzowi mija 15 czerwca.... odliczam minuty i dni...
no ale wliczając formalności sądowe to myślę że Go wypuszczą ok. lipca.... JA JUż NIE MAM SIł. ciężko mi:(

ahh i jeszcze te przepustki nie wypalą ponieważ wychowawca twierdzi, że za dwa miesiące na wokande staje!
ajjjj

dopiero na wstawienie? dziewczyno to czym ty sie przejmujesz, tzn.jest czym,ale jeszcze go nie zamkneli a ty o przepustkach myslisz??to troszke czasu minie nim je dostanie. takze ze spokojem

Powiedzcie mi czy skazany dostanie przepustkę losową jeśli nie ma jego akt w ZK,ponieważ są w sądzie penitencjarnym w związku z wnioskiem o przerwę.Sytuacja jest o tyle skomplikowana ze dostał wezwanie na stawiennictwo w sprawie pozbawienia go praw do mieszkania spowodu powstałej zaległości.I moje pytanie czy jest odgórnie napisane ze nie dostanie bo nie ma papierów w Zk?Sprawa pilna bo grozi eksmisja,a on jest głównym najemcą:mad:

Po jakim czasie można starać się o przepustkę?czy przy wyroku 10 mięsięcy jest szansa?

A do kogo może o tą przepustkę pisać?do dyrektora?

kateh wychowawca postawi twojego łobuza na pkomisje przepustkowa jak nadejdzie czas, ale jak nabedzie uprawnien nie oznacza ze odrazu otrzyma ta przepustke.

aniolek87 napisał:
kateh wychowawca postawi twojego łobuza na pkomisje przepustkowa jak nadejdzie czas, ale jak nabedzie uprawnien nie oznacza ze odrazu otrzyma ta przepustke.
Przepustki udziela dyrektor-nie komisja. Komisja w sytuacjach określonych przez kkw opiniuje zasadność udzielenia takiej przepustki. Wychowawca nie przedstawi Twojego "łobuza" nigdy w sprawie przepustki, jeżeli on sam nie wyjdzie z taką inicjatywą.

aniolek87 napisał:

zgadzam się z kateh! przepustkę zatwierdza (na wniosku nagrodowym) dyrektor po zasięgnięciu opinii osób wchodzących w skład komisji penitencjarnej (wychowawca, dział penitencjarny, dział ochrony) - o ile nie ma przeciw wskazań żadnej z tych stron...:)

jezu nie chodzilo mi o wychowawce!!chodzilo mi o komisje przepustkowa- czyli czy naleza sie przepustki, itp. i dyrekor to zatwierdza!!

aniolek87 napisał:
jezu nie chodzilo mi o wychowawce!!chodzilo mi o komisje przepustkowa- czyli czy naleza sie przepustki, itp. i dyrekor to zatwierdza!!
Jasne, rozumię! Chodziło Ci o coś czego nie ma.

recedes czytaj uwazniej. chodzilo mi ze zeby uzyskac przepustki najpierw musi byc komisja przepustkowa (na ktorej ustala sie czy osadzony nabyl uprawnien do przepustek, a uprawnienia to min. czy jego postawa jest dobra i czy ma odsiedziany odpowiedni czas kary potrzebny do otrzymania przepustek) i wtedy DYREKTOR podejmuje decyzje o przyznaniu takiej przepustki lub nie.

aniolek87 napisał:
recedes czytaj uwazniej. chodzilo mi ze zeby uzyskac przepustki najpierw musi byc komisja przepustkowa (na ktorej ustala sie czy osadzony nabyl uprawnien do przepustek, a uprawnienia to min. czy jego postawa jest dobra i czy ma odsiedziany odpowiedni czas kary potrzebny do otrzymania przepustek) i wtedy DYREKTOR podejmuje decyzje o przyznaniu takiej przepustki lub nie.
No czytam, czytam. No właśinie nie musi być "komisja przepustkowa", bo nie ma czegoś takiego. Uprawnienia skazanego do przepustki ustala jego wychowawca. Nie jest to aż tak bardzo skomplikowana matematyka, żeby trzeba to było liczyć komisyjnie. :).

wiesz to dziwne ze u mojego łobuza kazdy jest stawiany na komisje przepustkowa , i tak samo mi powiedzial wychowawca jak z nim rozmawialam na ten temat.

Ta komisja to Komisja Penitencjarna, a nie jakaś przepustkowa.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót