aniolek87
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 559
mi mowil przepustkowa. 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
aniolek87 napisał:mam pytanie,ale nie wiem czy dobrze sie wyraze. kto wchodzi w sklad komisji penitencjarnej, czy jest tam prokurator, i czy jesli zbiera sie takowa komisja odnosnie przepustek to uczestniczy w niej prokurtor, czy nie ma on nic do tego
marcinmajster napisał:mówi o tym art. 75 & 1 i 2 kkw. W praktyce wygląda tak: dyrektor (przeważnie jego z-ca), kierownik (lub z-ca) działu penitencjarnego, kierownik (z-ca) działu ochrony, wychowawca, przedstawiciel działu postpenitencjarnego i innik:
Brak akt cz. A i B generalnie stanowi przeszkodę przy podejmowaniu ważnych decyzji dotyczących skazanego. Szczególnie istotne jest to w przypadku decyzji podejmowanych po raz pierwszy.JUDKA80 napisał:Marcinmajster, mój A. nie ma kwitów i jakieś tam nagrodówki ma
głownie pytałam czy to że nie ma akt jest odgórnym przykazem zabraniającym udzielanie przepustek.Poza tym był już 3 dni na przepustce dwa miesiące temu i wrócił grzecznie do ZK w terminie
I czy jakaś rola wychowawcy w tym jest?Czy może pomóc,np. wstawiając się za skazanym:what:?
JUDKA80 napisał:Marcinmajster, mój A. nie ma kwitów i jakieś tam nagrodówki ma
głownie pytałam czy to że nie ma akt jest odgórnym przykazem zabraniającym udzielanie przepustek.Poza tym był już 3 dni na przepustce dwa miesiące temu i wrócił grzecznie do ZK w terminie
I czy jakaś rola wychowawcy w tym jest?Czy może pomóc,np. wstawiając się za skazanym:what:?