Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wg mojego rozeznania operacja syna to nie jest powód na uzyskanie przepustki losowej ale mogę się mylić! :tuptup:

ps. zawsze jednak można próbować!

Ostatnia edycja:
Lajer napisał:
A np operacja syna ?
Będę przechodził operacje kolana w sierpniu , a jeszcze 1/4 kary nie minie istnieje możliwość , że Tata dostanie przepustkę na dzień - dwa ?
Ma P2.
Wszystko zależy od decyzji dyrektora. Jeden może dać, inny nie. Jak to u ludzi.

Lajer, ojciec jest jedyną osobą którą masz na świecie?
Jeśli nie posiadasz jakiejkolwiek innej rodziny która by mogła się tobą zajmować szansa istnieje ...
W innym przypadku (czyli jeśli masz rodzinę) szanse są bardzo mizerne ...

Mam pytanko. Mężowi 19.06 minie 1/4 kary stara sie o przepustki, choć u nich jest cieżko (Łódź). Jeśli nie zostanie mu otworziny przewód przepustkowy to czy jest szansa na przepustkę w sierpniu na chrzest (ma być chrzestnym). Czy wystarczy potwierdzenie z parafii??
I jeszcze jedno jego wychowawczyni jest na urlopie do 22.06 i jest ustalone zastępstwo, rozumiem , ze pani na zastępstwie zbytnio nie przyłoży sie do postawienia męża na "komisji przepustkowej"?:confused:

kasias moze sie starac o przepustke losowa, ale nie koniecznie musi ja dostac,a jesli wychowawca jest na urlopie i ma kogos innego na zastepstwie to przewaznie odpowiedź osoby brzmi ze nie zna skazanego i nie moze nic zrobic.

kasias999 napisał:
Mam pytanko. Mężowi 19.06 minie 1/4 kary stara sie o przepustki, choć u nich jest cieżko (Łódź). Jeśli nie zostanie mu otworziny przewód przepustkowy to czy jest szansa na przepustkę w sierpniu na chrzest (ma być chrzestnym). Czy wystarczy potwierdzenie z parafii??
I jeszcze jedno jego wychowawczyni jest na urlopie do 22.06 i jest ustalone zastępstwo, rozumiem , ze pani na zastępstwie zbytnio nie przyłoży sie do postawienia męża na "komisji przepustkowej"?:confused:

różnie to jest, może próbować zdobyć "losówkę". wychowawca wychowawcy nie równy, nie raz zastępca bywa lepszy niż "macierzysty"..:roza:

Czy jest jakiś wzór podania o przepustkę losową? Jeśli nie to jak ją mniej więcej napisać?

ok. Mój mąż jest po rozmowie z wychowawcą, pani powiedziała, ze ma szanse 50/50. Wysłała papiery do sądu o wywiad kuratorski ( ze mną). Jak myślicie ile te procedury wszystkie trwają, zanim się dostanie przepustkę?? Dwa tyg, miesiąc?? dzięki za pomoc.

w zaleznosci od natłoku spraw, nie ma z góry ustalonych terminow. jedni czekaja miesiac inni dwa.

a w przypadku ślubu? gdzie mój M ma byc swiadkiem, ślub jest w sierpniu i wtedy mija 1/4 kary czy lepiej zeby jego siostra (panna młoda) poszła do dyrektora z prośbą czy jak to inaczej można załatwić ? coś słyszałam o przepustce okol. udzielonej przez sąd jak to się odbywa?

rzadko taka przepustke sie otrzymuje ( mój nawet nie dostał wtedy jak urodziło nam sie dziecko ) to rzeczywiscie musi byc wydarzenie losowe aby taka otrzymać (głównie śmierc osoby bliskiej ) takie którego nie był w stanie przewidziec przede osadzeniem go w zk , ale porozmawiac zawsze mozecie z wychowawca

tez tak słyszałam ale cóz spróbowac zawsze można jedni mówią ze ZK w którym siedzi K ze najłatwiej z niego wyjsc, ale z tego co mówi K jedni dostaja przepustke po 1/4 wyroku a drudzy w połowie kary lub przed samym warunkowym, tak samo z pracą jeden czeka miesiąc a drugi 6

z mojego doświadczenia wiem że udzielają przepustek tylko w przypadku śmierci bliskiej osoby;/ ale zawsze można próbować w każdym ZK jest inaczej.

olga co do ślubu, że ma byc świadkiem, nie liczyłabym na to. dyrektor może powiedzieć że twój ma odsiadywać kare a nie się zabawiać- wiem brutalne ale prawdziwe..,.

nie spodziewam sie ze bedzie ok kara to kara niestety ;/ ostatnio kolezanki z "bramy" chłopak tez nie dostał wiec tez nie licze ale coż moze dostanie normalna przepustke bo w tym samym okresie mija 1/4 kary choc i po tym okresie moze dostac blache

jest tak że 1/4 kary to dopiero początek drogi do przepustki i na ta 1 wychodzi sie dopiero za jakis czas (mój J wyszedł po miesiącu od1/4 kary)

no słyszalam mówił mi mój ze nawet i po kilka miesiecy czekaja na tą pierwszą jeden z nich tam dostał pierwsza przep chwile przed koncem odsiadki

ja chciała bym , żeby mój kochany dostał przepustkę na poród rodzinny ale wiem że to nie jest możliwe ehh ;(
bo dopiero jest na sankcji....

mój równiez nie dostała mimo iz miał1/4 kary i starała sie o przepustke okolicznościowa na poród :(( ale za to dostała przerwe na 3 miesiące aby sie nami zaopiekowac

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót