Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nie wiem jak jest w innych zk ale w gorzowie czesto humor wychowawcy ma wpływ na sytuacje osadzonego dlatego mój M robił wszystko zeby jak najpredzej pójsc do pracy i zmienic oddział co juz stracił niestety

Jak byl w innym zakladzie, to wychowek bez problemu wypisywal wnioski, moj ma mnostwo pochwal, dobre opinie, chodzil do pracy za mur, na przepustki chodzil bardzo czesto, ze wzgledu na nauke, a tu taka szopka...

Mam pytanie po jakim czasie można wyjść na 1 przepustkę ?? :what:

weronikab o przepustki mozna sie starac po odbyciu 1/4 kary, ale jesli minie ten czas nie znaczy ze musi on otrzymac taka przepustke...

A jeśli ktoś nie ma stałego miejsca zameldowania to na przepustki nie ma co liczyć?

kesli chodzi o przepustki to musi podac adres pod jakim bedzie przebywal czyli np. twoj. poczytaj wczesniejsze watki, juz pisałam o tym.

paula022 napisał:
A jeśli ktoś nie ma stałego miejsca zameldowania to na przepustki nie ma co liczyć?

powiem tak, w "swojej praktyce" nie spotkałem się z tym, aby komuś kto nie ma stałego zameldowania udzielono przepustki :( zakład karny często wysyła zapytanie do komendy policji o zrobienie wywiadu na temat zachowania osadzonego w miejscu zamieszkania (podczas wykorzystywania przepustki), głównie chodzi o zachowanie (czy aby nie był w stanie upojenia alkoholowego i czy przypadkiem nie daj Boże nie dokonał jakiegoś przestępstwa):)

a swoją drogą mam pytanie do prawników: czy osadzony podczas przepustki może kierować samochodem? (oczywiście w sytuacji kiedy posiada prawo jazdy)

Witam wszystkich serdecznie mam do was takie pytanko czy wiecie może jakie szanse sa na przepustke jeżeli jestem w ciąży a mój chłpak siedzi w ZK w Jastrzębiu...

Witam!!
A ja mam takie pytanie... jesli 1/4 kary mija za 10 miesiecy, a ja bede rodzic za ok 7mies to czy moj maz ma jakiekolwiek szanse na przepustke losowa?? bo przerwy raczej nie udzielą z tego co zdarzylam wyczytac na forum, bo ciaza to nie powod:(

powiem ze zależy od zakładu lub od humoru decyzujących o tym,skoro mój M w ten piątek dostał 3 dni przepustki losowej na slub siostry to myśle ze na narodziny własnego dziecka tym bardziej, a nie ma jeszcze praw do przepustek było troszke proszenia i pisania ale dostał i to na 3 dni a posiedzenie trwało jakies 5 min :) trzeba pisac pisac upominac sie i dzwonić chodzic prosić :> no i dostaliśmy

A żeby dostać przepustke musi pracować? za miesiąc bedzie juz mieć mój chłopak odsiedziane 1/4 kary i ma zamiar starac się o przepustke....

magdalenka jesli pracuje to lepiej dla niego, bo z pracy tez moze dostac wniosek nagrodowy. ale wszystko zalezy od jego zachowania, podejscia itp.

nie musi pracowac ale jak napisała aniołek to jest zawsze plus bo zakład widzi ze wraca grzecznie z pracy itd :>

Zachowanie, praca, wnioski nagrodowe - to podstawa do przepustki oczywiście jeżeli już wypada okres w którym się przysługują ( ale nawet jeśli się przysługują wcale nie musi takowej otrzymać )
Skazany może również starać się o tzw. "przepustkę losową" - czyli np na jakieś ważne wydarzenie ( pogrzeb, ślub, załatwienie ważnych spraw lokalowych czy urzędowych, choroba najbliższych itp w każdym razie muszą być ważne przesłanki do otrzymania przepustki losowej )

A jeżeli jestem w ciąży to czy to coś daje co do przepustek?

magdalenka poczytaj wczesniejsze posty, dziewczyny pisaly juz o takich sytuacjach. powtorze przepustki naleza sie po 1/4 kary, ale czy ktos je dostanie czy nie to zalezy od wychowawcy. dobra wola. jedni maja odrazu po nabyciu praw do przepustek inni siedza do dzwonka bez zadnej przepustki, i rozne sytuacje nie dzialaja na wychowawcow. np. jak na wychowka u mojego lobuza nic nie dziala, nie wazna ciaza, nie wazna komunia, nie wazne nic. jak dostanie to dostanie...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót