Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Cześć, mam pytanie? Czy ktoś wie na czym polega "zatarcie wszystkich lub niektórych kar dyscyplinarnych" o których mowa w art.138 kkw? Chłopak prosił, zebym spróbowała się dowiedzieć czy to usunięcie na stałe takich kar z dokumentów? Z góry dzięki za odpowiedź.

Tak, to usunięcie na stałe kar dyscyplinarnych z kartoteki

Mam pytanie dzisiaj rozmawiałam i kuratorką mojego P i powiedziała mi ze dostała z ZK w którym mój chłopak siedzi wezwanie o przeprowadzenie wywiadu w sprawie przepustek a mój jeszcze nic nie wnosił o przepustki. Czy to jest jakis plus że ZK pierwszy o to wystapił bez jego prośby????

Madalenka Ja bym się cieszyłą na Twoim miejscu.
Najwidoczniej Twój Łobuz jest tak grzeczny, że nie musi pisać(upominać się) próśb o przepustke :D i sam ZK zaczął robić pierwsze kroki w tej sprawie.

Moj chlopak odbywa kare 6msc pozbawienia wolnosci za obraze przelozonego w wojsku.najpierw byl w cieszynie a dwa dni temu przewiezli go do zk w rzeszowie wiem ze ma grupe P2 i zostalo mu jeszcze do odsiedzenia 4 msc.Czy jest jakakolwiek mozliwosc aby ubiegal sie juz o przepustke i czy to od niego musi wyjsc prosba czy odemnie?bardzo prosze o jakies informacje na ten temat.Zgory dziekuje i czekam

menka przepustka należy się tym co mają wyrok dłuższy niż 6 miesięcy, o tym wielokrotnie pisane w tym wątku! :(

a czy może ktoś miał do czynienia z taka sytuacją : mój M przesiedział juz więcej niż 1/4 wyroku i nabrał uprawnień do przepustek, nawet chwilę pracował na wolności ale któregoś dnia prrzyszło zawaidomienie do zk iż musi być obecny na sprawie w sądzie grodzkim, która to sprawa trwa już bardzo długo i trwała już od roku przed jego pójściem do zk nie ma związku z karą itd. wstrzymano mu pracę, ale po tym wszystkim gdy dyrektor nie wyraził zgody bo poprostu nie mógł na przepustke losową 3 dni, mój M złożył zażalenie i dostał od S.P. taką przepustkę. Więc moje pytanko - gdyz już napisałm taka prośbę i mój M złożył do S.P., oraz umówił się na rozmowę z dyrektorem o umozliwienie korzystania z przepustek (tych 30h - bezdozorówek), mimo toczacego sie postępowania - gdzie zaznaczam trzy tygodnie temu losówkę dostał mimo tej sprawy. czy mamy jakies szanse na pozwolenie na przepustki od sądu penit.??

Marcin według kk o przepustki menki facet może się starać o przepustki po odbyciu 3 msc kary, ale... jak napisał Marcin, przy tak małym wyroku mało prawdopodobne są przepustki

Ola a Twój jest na "zamku"

Barbie napisał:
Marcin według kk o przepustki menki facet może się starać o przepustki po odbyciu 3 msc kary, ale... jak napisał Marcin, przy tak małym wyroku mało prawdopodobne są przepustki

Ola a Twój jest na "zamku"

Nie barbi chłopak menki jest na półotworku w Rzeszowie .

potrzebuje wynik badania na grupe krwi mojego P (jestem w ciązy) w zakładzie nie chcą mu tego zrobić i czy możemy to podać jako powód przepustki?

czy Tatuś nabrał już praw do przepustek? czy chcecie starac się losową? Ponieważ żeby dostać losową trzeba mieć naprawde mocne argumenty, super opinie, bardzo dużo kobiet miało problem z uznaniem dziecka przez ojca poniewaz na taka okazję równiez watpliwe jest uzyskać przepustke, pamiętam że ktoś miał tak że kierownik USC poszedł do ZK, zeby ojciec mógł uznać dziecko, w ZK, pracują tylko ludzie, i dla nich badanie krwi pewnie nie będzie wystarczającym powodem, skoro narodziny dziecka czasem nie są,.....

no za pare dni juz będzie miał prawo do przepustek i już sam zakład wysłal do kuratorki pismo o przeprowadzenie wywiadu w sprawie przepustek......

zawsze należy się liczyć z tym ze nabranie praw do przepustek nie równa się z ich otrzymaniem....jest wiele przypadków iż skazani mając nawet prawa do przepustek ich nie otrzymują, dużym plusem jest praca poza zakładem, to na ,marginesie,...a co do losówki...napisz prośbę, przejdź się do dyrektora porozmawiaj moze akurat się uda, po odmowie dyrektora można napisac zażalenie do sądu penitencjarnego, my właśnie po zażaleniu losówkę dostaliśmy ale to była zupełnie inna okoliczność, tez przez wiele zakładów nie uwazana jako istotna ale uzyskaliśmy...nikt nie zabroni się starać wam o losówke, ale czy badanie sąd czy dyrektor uzna za okoliczność wyjątkową to już zależy od nich, starać się, pisać można ale zakład zakładowi i sąd sądowi nie równy w rozstrzyganiu spraw.....nie wiem może inne dziewczyny moga podpowiedzieć cos więcej?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót