Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
[cytat="ewaklara"]
to, co mi wyrzuciło jako wulgaryzm, to było bardzo normalne słowo c h o l e r y c z k a, nic złego w nim nie widzę, a piszę je tu teraz dla jasności tego co opisałam wyżej.
[/cytat]

Co więcej to jest nazwa typu osobowości :) Ewaklara, jak już 2 razy dostał przepustkę, to chyba są spore szanse, że dostanie to warunkowe.

Czy z P1 można dostać przepustkę ??

z tego co ja wiem to chyba losówkę :(

Ehh...szkoda tylko, że nie ma takiego wydarzenia, żeby dostał losówkę. To kiepsko. Dzieki za odpowiedź

Nie ma za co. Polecam się na przyszłość :wink:

[cytat="skarlet"]Dziewczyny powiedzcie mi czy jak staramy się o przepustkę losową i wychowawca powiedział by kierować wniosek do sądu penitencjarnego to czy mogę wysłać mężowi wniosek napisany na komputerze a on się tylko podpisze czy np.mogę tylko wysłać formularz a on napisze uzasadnienie czy poprostu wszystko musi być napisane przez niego odręcznie? a i czy "wniosek o zezwolenie na czasowe opuszczenie zakładu karnego art.141a §1 k.k.w" to odpowiednio zatytuowany wniosek na przepustkę losową??? czekam ...pilne :ooo:[/cytat]

Potrzebny mi wzór takiego wniosku. Dziewczyny, pilne! Plisssss

Dżudi, nie wiem, czy jest taki wzór. Może spróbuj napisać coś bardziej od siebie, tylko żeby miało wygląd pisma urzędowego. Daj jakiś tytuł :prośba o przepustkę, powołaj się na odpowiedni artykuł, pod spodem napisz uzasadnienie. Może jakiś ekspert się wypowie, ale nigdy nie widziałam takiego wzoru.

Nie śpie i tak sobie pomyslałam o jednej rzeczy. Jak to jest.....Ile dni od posiedzenia komisji,ktora udziela przepustek musi minac aby dostac ją? Tydzień,dwa? Mój A ostatnio czekał 2...Czy to aby nie za dużo?

@Asia Gdańsk , to zalezy od danego ZK oraz kiedy sobie osadzony wybierze termin na przepustke

ja np siedziałem w ZK cieszyn , pracowałem tam jako elektryk odpłatnie , komisje zawsze były w czwartek a wychodziłem na przepustke w sobotę rano , niema jakiegoś specjalnego terminu ile od komisji mozna isc na przepustke , teoretycznie możesz wyjsc w ten sam dzień ale wychowawca musi wypełnić przepustke , dac ją na bramę , dac jakąs zaliczkę pieniężną ( ja zawsze brałem ) i trwa to z reguły 1 dzien ale tak jak pisze , jest to zalezne wyłącznie od danego ZK

pozdrawiam

( były osadzony )

dżudi u nas to wyglądało tak, że od zaopiniowania i zatwierdzenia przepustki musiało minąć 10 dni, ale tak jak Krzycho powiedział wszystko zależy od ZK :ok:

Kasiu, mój Tomek mówił, że u nich trwa to dwa tygodnie. Pożyjemy, zobaczymy.

No bo to zależy gdzie, różnie to bywa, a ja trzymam :ok:

Hm, hm. Podobno zanim udziela przepustki musi minac 72 godziny aby zdazyli powaidomic wlasciwy dla danego osadzonego komisariat. Przynajmniej tak jest u M. Czyli: komisja w czwartek, potem dopiero w poniedzialek robia liste, na ktora trzeba wpisac upragniony termin skorzystania z przepustki. Od poniedzialku czekaja owe 72 godziny i dopiero mozna (wiec najszybciej w czwartek po poludniu za tydzien od komisji). W dodatku jesli w czwartek lub poniedzialek przypada jakies swieto, to w tym tygodniu wszystko bierze w leb (bo albo komisji nie bylo, albo listy) i w danym tygodniu nikt nie idzie (no chyba, ze ktos mial przyznana wczesniej).

Witam,chciałam sie Was zapytać,czy zawsze po odsiedzeniu 1/4 kary można sie starac o przepustke? Czy jesli osadzony zachowuje sie dobrze (brak wniosków karnych,same pochwały, praca na terenie zk,realizuje program) to jest możliwość żeby nie udzielili mu przepustki ?

Z góry dziekuje za odpowiedz,
pozdrawiam.

Wszystko jest mozliwe... :roll:
Ale jest też chyba ważna podgrupa. Niech bardziej doświadczone dziewczyny odpowiedzą.

Zgadzam się z dżudi, ważna jest podgrupa, a jaką twój łobuz ma :?:

tak dopiero po 1/4 można strać się o przepustkę w jezlei wcześniej to mozna spróbowac o losowa jak ktoś ma p2 ma większe szanse
Ale tak szczerze mówiąc to najwięcej zależy w jakim ZK jest twój łobuz jaki tam jest dyrektor. Bo co zakład to obyczaj.
[cytat:h3h8ndo9]
Czy jesli osadzony zachowuje sie dobrze (brak wniosków karnych,same pochwały, praca na terenie zk,realizuje program) to jest możliwość żeby nie udzielili mu przepustki ?
[/cytat:h3h8ndo9]
jest możliwe bo przepustka jest formą nagrody na nie prawem osadzonego więc zawsze mogą powiedzieć ż enie dadzą przepustki. Ale najważniejsze to się strac strać strać wkońcu musi się udać

powiedzcie mi czy jeżeli mój mąż odbywa już jedną karę większość ma za sobą ale w toku jest inna to można się starać o przepustkę czy dopiero po zakończeniu wszystkich spraw??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót