Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Myślę, że można, bo o tej która jest w toku niekoniecznie muszą wiedzieć w ZK.

próbować zawsze możecie ale tak jak pisze dżudi jeżeli ZK wie o tym że toczy się postępowanie raczej się nie zgodzi na przepustke

Ja wiem że wtedy wyjscie warunkowe jest niemożliwe, nikt Go nie puści. Pewnie to samo jest z przepustkami :what:

O rany! ale w ZK nie muszą wiedzieć, że toczy się jakieś postepowanie.

przed warunkowy zwolnieniem wiem że sprawdzają to dokładnie czy toczy się jakas sprawa przeciwko osadzonemu ale wątpie czy przy przepustkach

[cytat="dżudi"]O rany! ale w ZK nie muszą wiedzieć, że toczy się jakieś postepowanie.[/cytat]

Nie muszą, ale tak jak Ewciaaa napisała, sprawdzają przed warunkowym.

A przepustki, hmmm.. no tego niewiem.

A jak jest z tym jeśli ktoś ma jeszcze jeden wyrok ale jak narazie nie wiedzą o nim w ZK czy też to sprawdzają przed przepustką lub warunkowym?

[cytat:1e6h3fp4]
A jak jest z tym jeśli ktoś ma jeszcze jeden wyrok ale jak narazie nie wiedzą o nim w ZK
[/cytat:1e6h3fp4]
i tak prędzej czy póżniej się dowiedzą przed warunkowym na pewno sprawdzają a jest to wyrok w zawieszeniu czy nie?

Niestety już nie jest w zawieszeniu więc chyba małe szanse?

ale w z.k. wiedzą o tej sprawie która się toczy i jest odnośnie niej zwolniony z aresztu a siedzi dlatego bo ma inny wyrok .Wychowawca powiedział że będzie wokanda tylko się tak zastanawiam jakie ma szanse na wyjście i tak jak wcześniej pisałam chociaż na przepustkę.Zastanawiam się co ja mogę zrobić w tej sprawie staram się skontaktować z wychowawcą ale jego ciągle nie ma mąż żeby z nim porozmawiać musi się tydzień wczesj zapisać do niego a i tak nie ma pewności że się z nim spotka.Nie mogę tak bezczynnie siedzieć i nic nie robić ...

więc tak jeżeli chodzi o przepustkę to wydaje mi się jeżeli komisja po rozmowie z prokurtaorem lub sądem (nie wiem na jakim etapie jest ta druga sprawa) który zajmuje się sprawą dojdzie do wniosku że jezeli wyjdzie na wolność nie ma możliwosci mataczenia w sprawie może mu dadzą
Tak samo wydaje mi się bedzie z wokandą jeżeli prokutator prowadzący sprawę zgodzi się na puszczenie twojego lobuza na warunkowe to jeżeli sąd penitencjarny uzna że mogą go puścić to puści

a po jakim czasie można dostać pierwszą przepustkę?? i tak samo nt widzen??po jakim czasie można sie starać o pierwsze??czy względem przepustek bierze sie pod uwagę to, że J. już siedział 2 razy no i był w grypsujących?? :roll: :(
czekam na odpowiedź :)

no i mam jeszcze pytanie na temat grup i podgrup.... co to jest takiego??nie mam na ten temat zielonego pojęcia.... :roll: :(

olenka jeżeli twoj facet siedzi w areszcie z widzeniami bedzie trudno wszystko zalezy od prokuratora a o przepustkach nie ma mowy.natomiast jesli chodzi o zaklad karny Twoj J. musiałby posiadac podgrupe R2 lub R3 (skoro juz 2 razy siedzial to jest recydywa) zeby dostac przepustki.mozna sie o nie starac po ? kary a z widzeniami w zk jest tak że twoj J.musi Cie wpisac na liste i im szybciej to zrobi tym szybciej bedziesz mogla wchodzic na widzenia.mojego P policja zabrala w srode a w sobote juz bylam na widzeniu.ma podgrupe r2 i wlasnie minelo mu ? kary i stawal na komisje i przyznali mu przepustki.napisz jaka ma podgrupe.

a jesli chodzi o podgrupy to sa P1,P2,P3 sa one stosowane przy osobach pierwszy raz odbywajacych kare pozbawienia wolnosci.dla recydywistow sadowych i recydywistow penitencjarnych sa podgrupy R1,R2,R3.

1-zaklad karny typu zamknetego
2 zaklad karny typu polotwartego
3-zaklad karny typu otwartego
Proszę używać opcji zmień ! - Y

no więc Loli, nie mam pojęcia, jaką on ma grupę :( na razie jest zamknięty do sprawy(więc w sumie nie jestem pewna czy to AŚ czy już ZK.... no ale z tego co sie orientuję to AŚ jest gdzie indziej..) zaraz po zatrzymaniu J. został przewieziony do AŚ pod Łobzem. a wczoraj został przewieziony do ZK w Wierzchowie. w sumie z tego co się dowiedziałam, to ZK Wierzchowo to zakład typu zamkniętego przeznaczony dla skazanych odbywających karę pozbawienia wolności po raz pierwszy oraz dla młodocianych. no J. niestety nie siedzi pierwszy ani drugi, tylko trzeci :roll: wcześniej siedział oba wyroki w Czarnym. no z tego na razie wynika, że J. ma R1.. :( a co do widzeń, czy trzeba pisać jakieś podanie do prokuratora?? czy tylko wystarczy, że J. wpisze na listę??

uhh, ale się rozpisałam :)

p.s. J. nie jest moim facetem tylko mojej siostry :):) ale to tak na marginesie ;) )

aaa, no i czy na to wszystko ma jakikolwiek wpływ, że J. należał do grypsujących?? bo nie wiem, czy to też biorą pod jakąkolwiek uwagę...

Proszę używać opcji zmień !!! - Y

o kurcze...sama sie pogubiłam...a jest juz po sprawie?zapadl wyrok?jezeli tak to moze wpisac Was na liste a jezeli sprawa sie jeszcze nie odbyla to trzeba miec zgode od prokuratora...z tym że jezeli jestescie świadkami w sprawie zgody takiej nie dostaniecie z obawy o matactwo...dowiedz się dokladnie i napisz ja uciekam spac :tuptup: papa

niee, sprawy jeszcze nie było i w sumie nie wiemy kiedy będzie.. :( czyli trzeba się starać o zgodę :) świadkami nie jesteśmy:) ja w sumie tu piszę, żeby czegoś się dowiedzieć i ewentualnie pomóc siostrze. myślałyśmy też z siostrą,za radą pewnego pana, że siostra mogłaby wystąpić na rozprawie jako bliska osoba i powiedzieć właśnie o trudnej sytuacji rodzinnej itp.. myślisz, że warto?że to coś by dało?? i jakby to wpłynęło na zgodę o widzenie??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót