Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
malutka200723 napisał:
czyli z art 64kk nie ma szans na przepustke???

oczywiście ze ma, jednakże recydywa nabywa uprawnień do wpz po innym czasie niż karani po raz pierwszy a co za tym idzie okres nabycia uprawnień do przepustki w trybie art. 138 oraz 91 i 92 kodeksu karnego wykonawczego się wydłuża.

w przypadku 64 § 1 kk uprawnienia do wpz są po 2/3 kary

w przypadku 64 § 2 kk uprawnienia do wpz są po 3/4 kary

Ostatnią edycję dokonał moderator:
słuchajcie moi drodzy czy jak Moj jest skazany na 5 miesiecy to wogole ma prawo ubiegac sie o przepustke???? a jesli tak to po jakim czasie???/

nadmienie ze jest karany po raz pierwszy.....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A ja zapytam ile razy przeczytałaś kodeks karny wykonawczy?? Choćby artykuły podane powyżej??
Nie wspomnę o tym temacie, w którym wielokrotnie omawiano to o co pytasz.

Poszukaj sobie, poczytaj i nie pisz, proszę, posta pod postem.

sorry frog, mowilam ze ja sie jeszcze gubie na tym forum, dziekuje i przepraszam

frog ale prosze udziel mi chociaz informacji na pytanie czy przepustka musi byc udzielana skazanemu tylko do miejsca w ktorym jest zameldowany??pytam gdyz mieszkamy gdzie indziej niz on jest zameldowany???

tutaj tez Akte slicznie Ci dziekuje za odpowiedz,mam tylko nadzieje ze wogole bedzie mogl sie o takowa ubiegac chociazby na swieta:(

witam wszystkich mam problem z ogarnieciem tego wszystkiego, moj a zostal skazany na 2,3msc przebywa juz wz zaborze typu polotwartego ma grupe r2 jest tam od 28 grudnia 2009 nie wiem co zalatwiac i czy da sie zalatwic cokolwiek pisal o przerwe w karze a ja chcialam sie dowiedziec o przepustke czy jest wogole mozliwosc dostania jej jesli tak to kiedy, na ile i gdzie pisac ja czy on? bardzo dziekuje za odpowiedz!!!!

aniau100 napisał:
witam wszystkich mam problem z ogarnieciem tego wszystkiego, moj a zostal skazany na 2,3msc przebywa juz wz zaborze typu polotwartego ma grupe r2 jest tam od 28 grudnia 2009 nie wiem co zalatwiac i czy da sie zalatwic cokolwiek pisal o przerwe w karze a ja chcialam sie dowiedziec o przepustke czy jest wogole mozliwosc dostania jej jesli tak to kiedy, na ile i gdzie pisac ja czy on? bardzo dziekuje za odpowiedz!!!!

Z podgrupą "półotwartą" o przepustkę losową wnioskuje się do dyrektora zk. Czy jest możliwość? Nie wiadomo gdyż zależy to od wielu czynników, które zostały opisane w tym wątku (niech Pani go przejrzy).

a co to takiego wpz? i tak wogole jest mozliwosc dostania przepustki po tak krotkim czasie przebywania w zk? serdecznie dziekuje za odpowiedz communication

aniau100 napisał:
a co to takiego wpz? i tak wogole jest mozliwosc dostania przepustki po tak krotkim czasie przebywania w zk? serdecznie dziekuje za odpowiedz communication

wpz - warunkowe przedterminowe zwolnienie

o przepustkę losową można wnioskować w każdym czasie

a czy na polotwartym latwo ja dostac? powinien on pisac czy ja?

Witam. Jestem zła na cały świat i postanowłam napisać tego posta...

Otóż zacznę od tego, że mój chrupeczek jest na półotworku ma grupe R2. Staraliśmy się o przepustkę dla niego, gdyż odbędą się chrzciny naszej ukochanej córeczki. I wiecie co Wam powiem... komisja, która decyduje o przepustce zebrała się w tym samym dniu, od którego chciałam aby chrupeczek dostał przepustkę :mad: Do prośby o przepustkę załączyłam wszelkie niezbędne zaświadczenia, mój narzeczony miał kwity nagrodowe, pozytywną opinię psychologa a ponadto to są chrzciny jego dziecka! No i przepustki nie dostał ://// (nawet konwoju nie zaproponowali) :/// Faktycznie krótko jest na tym półotworku bo dopiero 1.5 misiąca, ale wcześniej siedział na zamku 10 miesięcy... czy to się nie liczy ?

Mam pytanie do kogoś, kto ma na ten temat jakąś sensowną wiedzę... Czy mam chrzcić dziecko bez ojca ??? :( czy odwołać chrzciny i za jakiś czas starać się ponownie o przepustkę dla niego ? ...

Lizjanna - czy on się starał o przepustkę losową, czy taką, o którą ma prawo się ubiegać jako, że przebywa w ZK typu półotwartego, bo jakoś nie mogę tego wyłapać, gdy czytam o konwoju.
Ale jeśli o taką normalną jak na półotworku to być może dlatego, że zbyt krótko na nim jest nie otrzymał jej. Czy on pracuje? Jeśli tak to poza ZK czy na terenie ZK?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót