luizjanna
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 161
Staraliśmy się o przepustkę losową dla niego na chrzciny naszej córeczki. Pracę dostał, ale ma zacząć dopiero od marca i będzie to praca na terenie zk jako pomoc kuchenna.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Akte napisał:A czyn to jest średnio istotny, bo najbardziej istotne to jest właśnie to czy można osadzonemu zaufać, że wróci i że na przepustce nie popełni żadnego przestępstwa.
luizjanna napisał:komisja, która decyduje o przepustce zebrała się w tym samym dniu, od którego chciałam aby chrupeczek dostał przepustkęDo prośby o przepustkę załączyłam wszelkie niezbędne zaświadczenia, mój narzeczony miał kwity nagrodowe, pozytywną opinię psychologa a ponadto to są chrzciny jego dziecka! No i przepustki nie dostał ://// (nawet konwoju nie zaproponowali) :/// Faktycznie krótko jest na tym półotworku bo dopiero 1.5 misiąca, ale wcześniej siedział na zamku 10 miesięcy... czy to się nie liczy ?
Mam pytanie do kogoś, kto ma na ten temat jakąś sensowną wiedzę... Czy mam chrzcić dziecko bez ojca ???czy odwołać chrzciny i za jakiś czas starać się ponownie o przepustkę dla niego ? ...
Mam wrażenie Forg, że na siłę szukasz czegoś, czego mógłbyś się u mnie doczepić - rano ze sztuką Ci się nie udało więc próbujesz dalej, ale ok:forg napisał:Czyn jest dość istotny - bo w przypadku przestępstw "narkotykowych" lub "alkoholowych" istotnym będzie ukończenie terapii lub cyklu spotkań antyuzależnieniowych.
Akte napisał:Mam wrażenie Forg, że na siłę szukasz czegoś, czego mógłbyś się u mnie doczepić - rano ze sztuką Ci się nie udało
Akte napisał:To dlaczego skoro czyn jest ważny to na poparcie tego piszesz o ważności ukończenia terapii? Coś jedno z drugim w parze nie idzie. I to chyba Tobie się wydaje, że jesteś tu najważniejszy skoro masz ciśnienie, żeby wszystkich korygować - w dodatku niekiedy zupełnie bezsensownie.
A formalnie to czyn jest ważny np. jeśli chodzi o udzielenie przepustki osobie skazanej za zabójstwo czy za czyn popełniony w związku z zaburzeniami preferencji seksualnych itp., a tak to raczej nie widziałam w uzasadnieniu odmowy udzielenia/ przyznania komuś przepustki z powodu czynu jaki popełnił - natomiast z powodu nieukończonej terapii to już bardziej.
communication napisał:"Przewodniczący stwierdza, iż okoliczności popełnionego czynu oraz brak gwarancji poprawnego funkcjonowania poza zakładem karnym na chwilę obecną dyskwalifikują skazanego do udzielenia mu przepustki losowej"
... znam tą formułę do protokołu już na pamięć![]()
kadi napisał:Na moje oko ta formuła odstaje od kodeksu i nijak ma się do przesłanek udzielenia przepustki losowej.