Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Marlena ale może uda się za pierwszym razem nie wiem jaki jest to ZK i jakie opinie chodzą o tym sama wiesz najlepiej ale ja tam jestem dobrej myśli przynajmniej wiesz dokładnie kiedy będzie sprawa u nas wiadomo że w sierpniu już byly trzy różne terminy a R mowi że się pewnie dowie z dnia na dzien kiedy stanie na wokadę a co do rokowan rożne sędzia penitencjarny powiedzial mu że go puści ale to było jakieś 3tyg temu więc do wokandy może się mu jeszcze odwiedzieć....
Marlena trzymam kciuki i nie zamartwiaj sie bedzie dobrze

No zobaczymy Ewciaaa co z tego wszystkiego wyjdzie w poniedzialek :wink:
U Was na pewno bedzie dobrze :ok: Zobaczysz :)

Powodzenia dziewczynki.
A my teraz próbujemy czarować z kaucją... E. ma status skazanego lecz wyrok jego nie jest prawomocny więc chcemy by wypuscili go do apelacj szanse są 1% ale zawsze warto próbować Może ktoś wie coś wiecej na ten temat...
Do przepustek jeszcze daleko...

witam

przepustki mozna otrzymać zarówno w zakładzie otwartym jak i zamknietym z tymże w tym drugim naprawde cięzko
wszystko zalezy od tego jaką sie ma grupę , ZK Cieszyn to zakład zamkniety dla recydywy , ale jest 1 cela gdzie siedzą z grupą P2 czyli pierwszy raz karani , to tzw "PRACA" czyli osoby zatrudnione w ZK jako kucharze , placowi , elektrycy , hydraulicy itd , ja wałsnie byłem tam elektrykiem mimo grupy P2 na własne życzenie chciałem zostać w zakładzie zamknietym i pracować , ponieważ znajdował sie on 7 KM od mojego domu a co za tym idzie żona miała bliziutko

jak pisałem przepustki dostawałem mimo zakładu zamknietego ale baaardzo wazna była moja grupa

a co do sędziego penitencjarnego , oczywiście mozna pisac wniosek do sądu ale o przepustke losową tylko , trzeba miec bardzo mocne argumenty , sędzia może udzielić takiej przepustki lub nie

nagrodowe prepustki wydaje tylko ZK

" Panie W. po co panu przepustka, przeciez pan niedlugo wyjdzie do domu ...."

u nas było podobnie, z tym że Krzysiek wyszedł 5 dni przed wokandą na przepustke losową na 6 godzin...
tez mu wychowawca powiedział "Zmijewski daj spokoj z tą przepustką bo za 5 dni żona zabiera cie do domu"
ale że to chodziło o jego ojca który umierał w szpitalu to dali mu ją...
na wokandzie był 3 minuty, na wynik czekał 5 godzin...
ale wyszedł chociaż miał paragraf 280&1 i grypsował wiec główka do góry bedzie dobrze
pozdrawiam i trzymam kciuki za waszych łobuzów hehe

hej. A powiedzcie mi jak to jest gdy rodzi sie skazanemu dziecko? Czy dostanie przepustkę z tego tytułu? i potem ewentualnie na chrzciny?

może się starć o przepustkę losową motywowaną urodzinami dziecka lub chrzcinami ale jak w kazdym przypadku przepustka jest formą nagrody
A ja mam takie pytanie dziewczyny orjentujecie się czy jeżeli ktoś jest na odziale terapeutycznym, ma normalną możliwość z przepustkami, prawda?
Bo ostatnio doszły mnie sluchy że jezeli ktoś jest na oddziale terapeutycznym to nie moze miec przepustek

Mój jest na oddziale terapeutycznym i nie ma przepustek. Ewciu, ale to zależy chyba za co siedzi. Poza tym chyba Twój R już dostał zgodę ??

tak i narazie nie jest na terapeutycznym i ma za soba mimi terapie ale po wokandzie idzie w transport do warszawy i tutaj trafi na terapeutyczny i zastanawia mnie czy to zależy od ZK czy sa jakieś przepisy ze jezli ktos jest na terapeutycznym to nie może chodzis na przepustki

Ewcia, nie wiem za bardzo, ale chyba nie. Może jak ktoś jest na terapii odwykowej to nie może...nie wiem. Myślę, że to w głównej mierze zależy od rodzaju terapii.

my mamy wsumie naciągana antyalkoholową (ale to czemu się zapisał nikogo nie obchodzi :/) zresztą zobaczymy mam nadzieje że mimo to że terapia to będzie mógł chodzić na przepustki

Pamiętam, pisałaś o tym wcześniej i wtedy się zastanawiałaś, czy w niczym mu to nie zaszkodzi :( na razie nie martw się na zapas. A jak już wyląduje w Wawie, to dużo mu jeszcze zostanie do końcA ?? Ewcia, mogę wiedzieć w jakim ZK będzie ??

zależy kiedy go przewiozą licze że pod koniec września wtedy 5miesięcy (koniec kary mija w marcu) a będzie w AS Służew

[cytat:1ysjxonx]
w AŚ jest oddział terapeutyczny dla skazanych ???
[/cytat:1ysjxonx]
tak w warunkach zk półotwartego i podobno warunki są całkiem niezłe

Przypominam, że to temat o przepustkach! Proszę nie zaśmiecać go.

Hej mam pytanie czy jak mój T został osadzony 2.10 a ¼ kary mija mu 2.01 to czy jest możliwość aby otrzymał przepustkę na święta ma grupe P2 i pracuje po za zk bez nadzoru.....proszę o pomoc :help:

Nie chce Cie dolowac ale raczej marne szanse... Wiekszosc zakladow przestrzega tych terminow.
Mniej wiecej dnia uplywu 1/4 kary lub krotko po nim bedzie mial tzw "komisje przepustkowa" i jesli mu przyznaja to najpierw bedzie mial 30h raz na dwa tygodnie Ty lub ktos inny z rodziny bedzie musial napisac oswiadczenie ze bierze na siebie odpowiedzialnosc za czyny i utrzymanie skazanego podczas pobytu poza terenem zakladu i przez kilka przepustek bedzie trzeba po niego jezdzic Potem przyjdzie dzielnicowy zrobi z toba wywiad i wysle opinie do zakladu Jak opinia dojdzie to bedzie nastepna komisja Tym razem jesli wszystko bedzie ok zdejma mu odbior i dadza tzw pelny pakiet tzn 30h co tydzien i raz w m-cu 4 dni Tak ma moj maz
Ale odpowiadajac na twoje pytanie to raczej watpie zeby Twoj dostal przepustke na Swieta.... Pociesz sie ze moze na Wielkanoc juz mu sie uda :ok:

Powodzenia

Nie chce Cie dolowac ale raczej marne szanse... Wiekszosc zakladow przestrzega tych terminow.
Mniej wiecej dnia uplywu 1/4 kary lub krotko po nim bedzie mial tzw "komisje przepustkowa" i jesli mu przyznaja to najpierw bedzie mial 30h raz na dwa tygodnie Ty lub ktos inny z rodziny bedzie musial napisac oswiadczenie ze bierze na siebie odpowiedzialnosc za czyny i utrzymanie skazanego podczas pobytu poza terenem zakladu i przez kilka przepustek bedzie trzeba po niego jezdzic Potem przyjdzie dzielnicowy zrobi z toba wywiad i wysle opinie do zakladu Jak opinia dojdzie to bedzie nastepna komisja Tym razem jesli wszystko bedzie ok zdejma mu odbior i dadza tzw pelny pakiet tzn 30h co tydzien i raz w m-cu 4 dni Tak ma moj maz
Ale odpowiadajac na twoje pytanie to raczej watpie zeby Twoj dostal przepustke na Swieta.... Pociesz sie ze moze na Wielkanoc juz mu sie uda :ok:

Powodzenia :)

dziękuje za odpowiedź to ,że napewno dostanie na wielkanoc to wiem A może jest ktoś na forum kto wie coś na temat przepustek w ZK w SIEDLCACH proszę o pomoc :help:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót