Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,

Przepatrzyłam, bo nie powiem że dokładnie przeczytałam te 200stron, ten wątek, ale wydaje mi się, że nie ma odpowiedzi na pytanie, które chcę zadać. A mianowicie.. mój T miał w ten weekend przepustkę na 30h. By dostac kolejną teraz podobno musi czekać aż policja w naszym regionie wyśle do ZK w którym przebywa opinie dot tych 30 h. Chciałabym dowiedzieć się czy ktoś się orientuje, czy policja ma jakiś ograniczony czas na wysłanie tej opinii? Na jakiej podstawie w ogóle ją wyda?

Wyda ją na podstawie wywiadu lub wiedzy na temat interwencji z udziałem pana więźnia.

Swoją drogą bardzo słabo "przepatrywałaś" ten temat. Użyj funkcji "przeszukaj ten temat", wpisz "wywiad" i zapoznaj się z wynikami szukania :-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź, nie jestem rozeznana na tym forum i nie wiedziałam o takiej opcji :)

Ale dokładnie to wywiad kuratorski -lub- potwierdzenie z policji że podczas tych 30h nie popełnił żadnego przestępstwa, czy wywiad -i- (w skrócie)policja.
Czy taki wywiad to wymóg prawny czy tylko decyzja wychowawcy, czy chce go mieć czy nie?
By taki wywiad został przeprowadzony to wychowawca musi najpierw wysłać zlecenie na komendę, tak?

Witam mam pytanie byli u mnie na wywiadzie kurator i policja. tylko z od kuratora ma mąż nie zbyt dobra opinie.czy to cos zmienia w wyjsciu po polowie kary ? lub przepustce do domu? prosze o odpis

niezna2431 napisał:
.czy to cos zmienia w wyjsciu po polowie kary ? lub przepustce do domu?

Tak, zmienia.

20sylcia napisał:
Czy taki wywiad to wymóg prawny czy tylko decyzja wychowawcy, czy chce go mieć czy nie?

A jak inaczej sprawdzić, jak funkcjonował skazany podczas wyjścia?

20sylcia napisał:
By taki wywiad został przeprowadzony to wychowawca musi najpierw wysłać zlecenie na komendę, tak?

No raczej :-)

witam mam pytanie moze ktoras z was bedzie sie orientowac?
jestem obecnie w drugiej ciąży;) i za 7 dni bede miec drugie dziecko:confused: czy jest możliwosc zeby maz dostał przepustke na pare dni jak wyjde ze szpitala? ale zeby nie zabrali mu z przepustki tyg na swieta:mad: z gory dziekuje

20sylcia napisał:
Mój P miał przepustki i nie był przeprowadzony żaden wywiad.

Mój D. nie ma przepustek i był przeprowadzany wywiad przez panią kurator(bardzo sympatyczna),do tej pory nie wiem ,czemu on służył tak do końca:what:,o wpz ZK będzie występowało mu dopiero w lutym,żeby w marcu miał wpz,a wywiad miał miejsce w wrześniu.

Chciałabym się zapytać czy przy przepustce losowej jest konieczny wywiad kuratora czy tez nie ??

mój Ł też miał przepustki i również nie było wywiadu... dopiero jak wrócił do ZK wywiad sie odbył...

Witam czy przepustkę losową udziela sąd penitencjarny czy dyrektor zakładu karnego?? i ile mniej więcej trwa rozpatrywanie prośby o taką przepustkę ??

Zależy czy skazany jest w zakładzie karnym typu zamkniętego (wtedy Sędzia) czy innym (wówczas Dyrektor).

mój od oddziałowego usłyszał,że w marcu postarają się otworzyć grupę przepustkową mimo,że 1/4 kary mija w kwietniu,a dlatego w marcu ponieważ wtedy mija mu 6 miesięcy od momentu nadania grupy.Bywa tak,żeby miesiąc wcześniej otworzono ową grupę?

hmmm moj ma grupę P2 a dziś powiedziali mu niby że o przespustkę ma sie starac przez sąd penitencjarny też mnie to zdziwiło...

No ale skoro nie jest na zamknietym to powinien dyrektor zakładu udzielac

Przepraszam ,mój chłopak siedzi w Zakładzie Karnym Zabrze Zaborze ,jest na półotworku. Wyrok odsiaduje od 29 listopada 2010 .po jakim czasie może sie starać o przepustke ?

ano za nic ,tak mi sie napisało. Jego wyrok to 3 lata.Wię cstarac możemy sie o przepustke po pół roku ? Roku ?

agulec15 napisał:
a za co przepraszasz???:D teoretycznie po 1/4 kary
Nie zgodzę się.
Wszystko zależy po jakim czasie może starać sie o wpz.

Nieocenzurowana
już wiele razy na forum był poruszany ten temat wystarczy poszukać.
Ale odpowiem...
O przepustkę można się starać po połowie tej częsci kary, po której mógłby być warunkowo przedterminowo zwolniony

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót