Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
raczej na to nie licz,ślub może poczekać a jeśli tak wam śpieszno to tak jak pisałam wcześniej,możecie to zrobić w ZK

Na ślub nie dostaniecie przepustki losowej, gdyż to nie jest sytuacja szczególna.Dyrektor ZK może Wam powiedziec, byście wzięli ślub w ZK.
Przepustki losowe, jak sama nazwa wskazuje, można otrzymac np.w momencie śmierci bliskiej osoby i to nie zawsze...

kristel7 napisał:
Na ślub nie dostaniecie przepustki losowej, gdyż to nie jest sytuacja szczególna.
Zależy dla kogo, gdyż listy sytuacji szczególnych jak na razie nikt nie stworzył i jeden sędzia/ dyrektor ZK przepustkę losową na ślub przyzna, a drugi nie, więc próbować to sobie można.

Akte napisał:
Zależy dla kogo, gdyż listy sytuacji szczególnych jak na razie nikt nie stworzył i jeden sędzia/ dyrektor ZK przepustkę losową na ślub przyzna, a drugi nie, więc próbować to sobie można.

Ja nie napisałam, by nie próbowali:), pewnie, że mogą...ale czy dostaną?wątpię.

kristel7 napisał:
Ja nie napisałam, by nie próbowali:), pewnie, że mogą...ale czy dostaną?wątpię.
Wystarczy, że napisałaś niemalże jako ekspert:
kristel7 napisał:
Na ślub nie dostaniecie przepustki losowej, gdyż to nie jest sytuacja szczególna.
...
Przepustki losowe, jak sama nazwa wskazuje, można otrzymac np.w momencie śmierci bliskiej osoby i to nie zawsze...
żeby osoba zielona w tym temacie pomyślała sobie, że istnieje jakaś lista sytuacji szczególnych i że na tej liście ślubu nie ma.

Ostatnia edycja:
:)osoba zielona w tym temacie nie wie, że w ogóle istnieje jakaś lista sytuacji szczególnych...

kristel7 napisał:
:)osoba zielona w tym temacie nie wie, że w ogóle istnieje jakaś lista sytuacji szczególnych...
No właśnie, tak samo jak nie wie, że ta którą Ty podajesz:
kristel7 napisał:
Przepustki losowe, jak sama nazwa wskazuje, można otrzymac np.w momencie śmierci bliskiej osoby...
jest błędna więc nie wprowadzaj ludzi zielonych w błąd:) Albo chociaż precyzuj, że najczęstszymi okolicznościami, na które otrzymuje się przepustkę losową są... itd., a nie, że piszesz:
kristel7 napisał:
Na ślub nie dostaniecie przepustki losowej
A wystarczyłoby tylko dodać np. słowo "raczej" - raczej nie dostaniecie itd.

Akte, to, iż napisałam, że przepustkę losową można otrzymac w momencie śmierci bliskiej osoby nie jest błędną informacją. Zauważ, że napisałam 'można":):)
Jednak Ty lubisz się "czepiac":), no cóż taką masz naturę.pozd.

Ostatnia edycja:
Kristel, Ty chyba czegoś nie rozumiesz, to nie jest TW tylko wątek merytoryczny i tu precyzja jest ważna dlatego bardzo dobrze, że mam taką naturę, że się czepiam, bo wprowadzasz ludzi w błąd. I wiem, że napisałaś, że przepustkę losową można otrzymać np. na pogrzeb, ale przypominam Ci Twój wstęp:
kristel7 napisał:
Na ślub nie dostaniecie przepustki losowej
po czym wymieniłaś przykładowo śmierć bliskiej osoby czyli wyszło na to, że:
Na ślub przepustki losowej nie ma, jest np. na pogrzeb.
I nie mówię, że błędną informacją jest to, że jako sytuację szczególną wymieniłaś np. pogrzeb tylko błędną informacją jest to, że w tych przykładach nie tylko nie ujęłaś ślubu, ale wręcz wymieniłaś go jako przypadek nieszczególny i na który przepustki losowej nie można udzielić.
Teraz rozumiesz co Ci zarzucam?
I P.S. Lepiej mieć naturę czepialskiej niż pseudoeksperta:)

vanessis1989 napisał:
:( to na co mozna dostac losowke....wie ktos
Ło Matko! Czy tylko ja odebrałam ten post jako: "skoro na ślub nie dostaniemy, to co mamy zrobić żeby przepustkę losową dostać? Ślub nie jest nam potrzebny, potrzebna przepustka" ?

Czy prosbe o przepustke losową sąd może rozpatrzyć w sadzie zaocznie bez obecnosci skazanego,biorąc tylko jego opinie z zk ?Czy rozpatrują to zawsze na posiedzeniu w zk??

Odpowiedz sobie sama, czy gdy zdarzy się jakaś losowa sytuacja, raczej a nawet pewnie nie cierpiąca zwłoki, to czy automatycznie sąd przybędzie do jednostki penitencjarnej rozpatrzyć sprawę o udzielenie danemu osadzonemu przepustki???

a jak można uzyskać przepustkę, czy bliskie osoby mogą się starać o przepustkę i w jaki sposób ?

kinolurek napisał:
a jak można uzyskać przepustkę,

Z całym szacunkiem - ale na tak zadane pytanie trudno jest odpowiedzieć. Spróbuj najpierw przeczytać ten temat, kodeks karny wykonawczy (tego nie ma dużo) i wtedy zadaj pytanie.
"Przepustki" mają różne formy. Jak ogarniesz jakie to są formy - pytaj

chodzi mi o przepustkę losową?

a gdzie moge znaleźć ten temat... kodeks karny wykonawczy ??

i właśnie chciała bym się dowiedzieć jakie są te przepustki ... to są nagrody ... jak to rozumiem lecz nie do końca to rozumiem chciałabym się dowiedzieć tak na chłopski rozum na czym to polega jak to załatwić... po to chyba jest forum ??

a chodzi tu o przerwę w więzieniu półotwartym , koniec kary w sierpniu

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kinolurek napisał:
po to chyba jest forum ??

Proszę grzeczniej. Forum nie udziela odpowiedzi, odpowiedzi udzielają użytkownicy. I jakieś formy grzecznościowe wobec tych użytkowników obowiązują.
Do tego to forum ma regulamin. Oraz już opublikowane posty, w których można zaleźć odpowiedź. Gdzie znaleźć kodeks karny wykonawczy też na tym forum już napisano.

Cześc ,mam pytanie.Czy jest szansa na przepustke 3 dniową ,przy posiadaniu zaświadczenia ,gdyż matka mojego Chłopa musi iśc do szpitala a ma nad mężem pełnić stałą opieke i obecnośc syna jest potrzebna. ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót