J
justynqa90
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 35
Witam. mam pytanko mój zostanie jutro przewieziony do Wojkowic do zakładu typu zamkniętego, czy ma mozliwosć uzyskania przepustki? Czy dopiero jeśli go przeniosa na półotwarty?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
justynqa90 napisał:Witam. mam pytanko mój zostanie jutro przewieziony do Wojkowic do zakładu typu zamkniętego, czy ma mozliwosć uzyskania przepustki? Czy dopiero jeśli go przeniosa na półotwarty?
guest_user napisał:Jeśli chodzi o przepustkę, to skazani w zakładzie karnym typu zamkniętego nie mają możliwości jej otrzymania.
Mają natomiast - ewentualnie - możliwość uzyskaznia zezwolenia na opuszczenie zakładu karnego, lecz wiąże się to z obowiązkiem meldowania każdej zmiany miejsca pobytu itp. na najbliższej jednostce policji
luizjanna napisał:guest user pisał o ewentualnym opuszceniu zk w związku z jakimś wydarzeniem, typu pogrzeb.
luizjanna napisał:To daj mi przykład osoby, która wyszła na przepustkę z zk typu zamkniętego w nagrodęNierealną rzeczą to jest
Przepisy swoją drogą a realia swoją
![]()
luizjanna napisał:a justynqa90 pytała o możliwość przepustki.
luizjanna napisał:przepustka jest możliwa tylko w szczególnym przypadku i to najczęsciej w konwoju.
luizjanna napisał:ale po to aby im udzielić konkretnej informacji, w prostym języku.
forg napisał:I co, tak co 150-200 postów będziemy pisać po raz kolejny to samo? Bo komuś się nie chce poszukać i oczekuje na pozłacaną tacę?
Dlaczego jest tak mało pytań: "przeczytałam kodeks karny wykonawczy, nie potrafię zrozumieć, kiedy można dostać przepustkę z art. 90 a kiedy zezwolenie z art 138"? Albo: "przeczytałam kkw i nie rozumiem zapisu artykułu xxx"?
łobuziak napisał:W sierpniu 2011 mamy być świadkami na ślubie u naszych najbliższych znajomych. Czy mój Łobuziak może liczyć na przepustkę na ten czas?