Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziewoja napisał:
czy jeżeli skazany odbywa terapię w zk,to należą mu się przepustki w czasie jej trwania,na przykład na święta?

przepustki nie należą sie skazanemu,to forma nagrody,a co to nagroda i za co ją się zazwyczaj otrzymuje to chyba wiesz:)

ale nie o to mi chodziło,żle to sformułowałam;czy on może wyjśc na przepustkę,mimo tej terapii?w kwietniu już by mógł się o nią starac.

o przypustke mozna sie starac po uplywie 1/4 kary, a czy sa duze szanse?... Nie powi Ci tego nikt. Wczesniej sie nie mozna starac, tylko po 1/4 uplywie kary.

A nie jest tak że po połowie okresu po ktorym uzyskuje prawo do wpz? To nie musi być 1/4 kary.

grafryb napisał:
A nie jest tak że po połowie okresu po ktorym uzyskuje prawo do wpz? To nie musi być 1/4 kary.

Dokładnie tak. Nie wiem ile razy w tym temacie trzeba będzie to powtórzyć.

a co z tą przepustką w trakcie terapii,może byc,czy nie?

forg napisał:
Dokładnie tak. Nie wiem ile razy w tym temacie trzeba będzie to powtórzyć.

Ja już po prostu zgłupiałam i nie wiedziałam czy to ja się myle czy one:evil:

hmmm nie rozumiem tego jak po uplywie tej polowy kary?

Np do wpz nabywa prawa po roku, a do przepustki po półroku. Czyli po połowie okresu po którym nabywa praw do wpz. Analogicznie wpz po półroku, to przepustki po 3 miesiacach.

hmmm a wiec jesli moj ma wyrok 3 lata warunkowe ma po poltora roku wiec przepustka po 9 miesiacach?

Forg pisząc post pod postem zaśmiecasz forum,użyj więc opcji edytuj,oba zostały dodane w tej samej minucie.Jako moderator nie musisz przestrzegać zasad ?

Angel oczywiście tak jak napisała Grafryb,przepustka w jego przypadku może być po 9 miesiącach :)

jak to sie wylicza mój ma łącznie do odsiedzenia 3,5roku więc po ilu może sie starać dostać przepustke?

miszka1988 napisał:
jak to sie wylicza mój ma łącznie do odsiedzenia 3,5roku więc po ilu może sie starać dostać przepustke?

Na poprzedniej stronie masz wytłumaczone.zadaj sobie ten trud i przeczytaj temat.

to już moje trzecie podejście do tego tematu,może mi ktos odpowie,czy można się staraĆ o przepustkę,odbywając terapię,w czasie jej trwania?

Tak, można. Starać się można zawsze i o wszystko.
Ktoś ma problem utrudniający mu prawidłowe funkcjonowanie w społeczeństwie. Na wolności. Zostaje skierowany na terapię - która ma mu pomóc prawidłowo funkcjonować w społeczeństwie. Jest w trakcie "naprawy". A Ty pytasz, czy taki nieprzygotowany może wyjść na przepustkę. Według Ciebie - może?

forg napisał:
Tak, można. Starać się można zawsze i o wszystko.
Ktoś ma problem utrudniający mu prawidłowe funkcjonowanie w społeczeństwie. Na wolności. Zostaje skierowany na terapię - która ma mu pomóc prawidłowo funkcjonować w społeczeństwie. Jest w trakcie "naprawy". A Ty pytasz, czy taki nieprzygotowany może wyjść na przepustkę. Według Ciebie - może?

w spoleczenstwie funkcjonuja różni ,a ja mam wrażenie że uwięzieni są tacy którzy są słabi i dali się złapać przeważnie na byle czym a potem się już ciągnie:(

jowita32 napisał:
dali się złapać przeważnie na byle czym

Co do zasady, dla większości przestępców czyn karalny, jaki popełnili to "byle co". Sęk w tym że dla reszty społeczeństwa to "byle co" już nim nie jest - czego skazany często nie potrafi lub nie chce przyjąć do wiadomości.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót