Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
o terminie tydzien wcześniej, mąż mówił że jest 7 dni na napisanie apelacji i wtedy już odbędzie sie posiedzenie bez niego.
1944 nastepna wokanda za 3 miesiące czyli niezależnie od powodu?? bo w kwietniu możemy się starać o warunkowe przedterminowe zwolniene

Ostatnia edycja:
1944 napisał:
w karach nie przekrających 3 lat następna wokanda przysługuje po 3 miesiącach powyżej po 6 miesiącach .

Piszesz nieprawdę i wprowadzasz w błąd. Temat dotyczy przerwy w odbywaniu kary pozbawienia wolności.

1944 napisał:
w karach nie przekrających 3 lat następna wokanda przysługuje po 3 miesiącach powyżej po 6 miesiącach . Pozdrawiam

To nie jest prawada a przerwe w karze po odmowie można starać sie i składać wniosek o kolejny termin nawet na drugi dzień po odmowie, oczywiście że można składać zażalenie na odmowe udzielenia przerwy ale wtedy akta osadzonego są przesyłane do sądu apelacyjnego więc tym samym złożenie kolejnego wniosku o przerwe w momencie slożenia zażalenia trwa dość długo bo akta muszą wrocić do sądu penitencjanego i wtedy kolejny wniosek zostaje rozpatrywany

My złożymy wniosek o apelcaje bo już drugi raz nie będziemy się starać o przerwe.

składał ktoś może wniosek o apelacje??w przypadku nie uzyskania przerwy w karze ??

tak my skladalismy w grudniu i dopiero dzis sie dowiedzialam ze wniosek trafil do sadu apelacyjnego ;/ jak w zwykle w sadach maja czas ...teraz czekamy na posiedzenie w sprawie zazalenia ciekawe ile jeszcze to wszystko potrwa

tak długo?? a jak się dowiedziałaś dzwoniłaś do sądu ??i to sie odbywa bez osadzonego ??tak słyszałam i myslam ze dlatego jakos szybciej bedzie.My nawet na tą głowną wokande o przerwę nie czekaliśmy

Ostatnia edycja:
niestety tak dlugo ;/ Moj A dzis zadzwonil do sadu i dowiedzial sie ze papiery dopiero wplynely do sadu wiec teraz pozostaje czekac na termin. Nie licze na to ze to cos da bo kuratorka mowila nam ze jesli chodzi o przerwe w karze to jest bardzo ciezko musi byc naprawde wyjatkowa sytuacja zeby sie udalo. Mojemu A przysluguje juz prawo do wpz wiec bardziej licze na to niz na ta przerwe. Bo nie daj boze nie dostal by kolejnej przerwy i musialby wroci do ZK a tego juz bym nie zniosla.Zycze szczescia :)

Ja też zabardzo na to nie licze.Ty składalaś ten wniosek bezpośrednio do sądu apelacyjnego czy jak??

Hmm nie wiem dokladnie adwokat nam skladal ten wniosek ale chyba nie bo jak dopiero dzis papiery trafily do sadu apelacyjnego ..

monia201086 napisał:
jak w zwykle w sadach maja czas ...

A nie pomyślałaś, że może być dokładnie na odwrót? - stąd te terminy...

jaimojimperatyw napisał:
Ja też zabardzo na to nie licze.Ty składalaś ten wniosek bezpośrednio do sądu apelacyjnego czy jak??

Zażalenie składa się do Sądu, który wydawał orzeczenie w I instancji - w tym wypadku do Sądu penitencjarnego, który wraz z aktami sprawy przedkłada go Sądowi apelacyjnemu. Wystarczy przeczytać przepisy.

Złożenie zażalenia bezpośrednio do Sądu apelacyjnego jedynie wydłuży bieg sprawy.

Ostatnia edycja:
Nam tez składa adwokat ale chcę go sprawdzić i nie wiedziałam do którego sądu zadzwonic

Do sadu apelacyjnego adwokat skladal papiery na zazalenie postanowienie sadu w sprawie przerwy w karze

Mam pytanie...wychowawca namówił męża do udziału w jakimś programie (niewiem dokładnie o co chodzi bo krótko rozmawialiśmy) ale polega to na tym iż dają mu do celi małoletniego i chodzi o wychowanie go czy coś w tym stylu:o chcą również dac mu pracę. Mąż ma miec posiedzenie o przerwe w karze za około 2 tyg,czy będzie to wszystko miało jakikolwiek wpływ na to czy mu dadzą tą przerwe?:what:

Dzięki:) dzwoniłam i jak na razie nic takiego nie wpłynęło.
Barbara mój mąż też niby brał udział w jakimś programie ale w naszym przypadku sędziego interesowała tylko moja sytuacja materialna.

monia201086 napisał:
Do sadu apelacyjnego adwokat skladal papiery na zazalenie postanowienie sadu w sprawie przerwy w karze

Nie ma czegoś takiego jak zażalenie postanowienia sądu.... Zażalenie składa się na postanowienie sądu

barbara87 napisał:
Mam pytanie...wychowawca namówił męża do udziału w jakimś programie (niewiem dokładnie o co chodzi bo krótko rozmawialiśmy) ale polega to na tym iż dają mu do celi małoletniego i chodzi o wychowanie go czy coś w tym stylu:o chcą również dac mu pracę. Mąż ma miec posiedzenie o przerwe w karze za około 2 tyg,czy będzie to wszystko miało jakikolwiek wpływ na to czy mu dadzą tą przerwe?:what:

Program zazwyczaj trwa jakiś czas więc chyba mąż nie da rady go zakończyć żeby sędzia mogł wziąść pod uwage program ...

U mojego męża program trwał 3 dni puścili im jakieś filmy o narkotykach i pogadali troche i tyle do tego prowadziła to jego wychowawczyni co sie zna na narkotykach pewnie tyle co ja.

Mój mąż też był obięty programem "X" i nie odbywały się zajęcja związane w tym kierunku ... ale są ZK które są solidne i się przykładają należycie ...
A co do zażalenia na odmowe udzielenia przerwy to może pisać osadzony a może adwokat jeśli ktoś posiada adwokata....

Powrót