Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
barbara87 napisał:
No właśnie jak dziś pani kurator robiła ze mną wywiad to mówiła że GDYBY mój mąż dostał przerwe to takie wizyty prawdopodobnie będą miały miejsce.
dla mnie mówiła, że zniesiony już został dozór kuratora w czasie przerwy w karze.

Owieczka311 napisał:
Witam.
Ale co "wymagane"?
"wymagany" czas po powrocie z przerwy w karze a uprawniający do wcześniejszego przedterminowego zwolnienia - przepraszam za tak niejasną wiadomość, miało to wyglądać inaczej, ale nie opanowałam jeszcze tego forum...

agnieszka.30 napisał:
dla mnie mówiła, że zniesiony już został dozór kuratora w czasie przerwy w karze.

Nie pamiętam, żeby była możliwość dozoru przy przerwie w karze, ale wywiady mogą być jak najbardziej zlecane.

Czy w czasie przerwy w karze mozna stawac na wokande o sde

A wyżej nie ma przypadkiem nic na ten temat wspomniane???
Finister napisał:
Nie pamiętam, żeby była możliwość dozoru przy przerwie w karze

Chodzi o dozór przy przerwie w karze, a nie o dozór elektroniczny.

Kiedy można ubiegać się o zmianę biegłego sądowego psychiatrę? Ostatnia opinia biegłego sądowego była dla mnie niekorzystna, ale ze względu na mój pobyt w szpitalu Sąd odroczył wykonanie kary.Po roku otrzymałam wezwanie na badanie do tego samego biegłego , obawiam się podobnej opinii.

Ostatnia edycja:
Finister napisał:
Chodzi o dozór przy przerwie w karze, a nie o dozór elektroniczny.

nie chodzi o to ze moj zanim go zatrzymali mial pisany wniosek o odroczenie ale ze pojechal do ZK to sad ta sprawe skierowal jako przerwe w karze ale w czasie jak on tam siedzi to zlozyl wniosek oSDE i teraz tak w ten czwartek bedzie mial wokande o ta przerwe a za jakies kilka nascie dni o SDE jeszce nie znamy terminu ii stad moje pytanie czy jezeli dostanie ta przerwe to co z tym SDE

Witam 23 maja mamy rozprawe o przerwie w karze w Bydgoszczy Fordonie teraz odliczam dni do tego i sie boje jak nie dostanie. A jak dostanie to kiedy może wyjść ?

martek2003 napisał:
nie chodzi o to ze moj zanim go zatrzymali mial pisany wniosek o odroczenie ale ze pojechal do ZK to sad ta sprawe skierowal jako przerwe w karze ale w czasie jak on tam siedzi to zlozyl wniosek oSDE i teraz tak w ten czwartek bedzie mial wokande o ta przerwe a za jakies kilka nascie dni o SDE jeszce nie znamy terminu ii stad moje pytanie czy jezeli dostanie ta przerwe to co z tym SDE

czyktos wie coso tym

W przypadku gdyby otrzymal przerwe w karze ten drugi wniosek(o sde)idzie ad acta.Jednakze gdyby odmowiono mu przerwy nic nie stoi na przeszkodzie by kilkanascie dni pozniej podejsc do posiedzenia o rozpatrzenie wniosku,tym razem o sde.

czyli bedzie musial pisac jeszcze ra o SDE

Nie do konca rozumiem po co?Co sie tak upierasz przy sde?Przeciez gdyby otrzymal jednak przerwe w karze to napewno przy uwzglednieniu waznych ku temu powodow.Przy orzekaniu o przerwie sad penitencjarny jako srodek dozoru przydzieli mu kuratora,tenze na biezaco bedzie znal wasza(jego)sytuacje i jesli sie owa sytuacja diametralnie nie poprawi to Twoj partner bedzie mial prawo ponownie ubiegac o kolejna przerwe a w przypadku przedluzenia przerwy to juz tylko krok o zawieszenie reszty kary.

no bo wlala bym zeby odbyl te kare ale z nami w domku i zebysmy juz mieli swiety spokuj ale tak prawde mowiac to on dzis do mnie dzwonil i mowil ze on juz nie wie o co ma byc ta wokanda bo nawet pytal wychowawcy i wychowawca sam nie wie bezsens totalny

No coz,nikt nie mowil ze bedzie latwo:).W koncu nie jest na wyjezdzie integracyjnym tylko w wiezieniu.W takim ukladzie pozostaje uzbroic sie w cierpliwosc,to ze bedzieci sie motac nic wam nie pomoze,pewnie dobrze o tym wiesz.Powodzenia i wytrwalosci zycze :cool:

tygrysek72 napisał:
.Przy orzekaniu o przerwie sad penitencjarny jako srodek dozoru przydzieli mu kuratora,.

Podaj podstawę prawną takiego twierdzenia, albo nie wprowadzaj w błąd.
Nie ma możliwości zastosowania dozoru kuratora przy przerwie w karze.

dziara1982 napisał:
Witam 23 maja mamy rozprawe o przerwie w karze w Bydgoszczy Fordonie teraz odliczam dni do tego i sie boje jak nie dostanie. A jak dostanie to kiedy może wyjść ?

prosze o pomoc :-x

no bo wlala bym zeby odbyl te kare ale z nami w domku i zebysmy juz mieli swiety spokuj ale tak prawde mowiac to on dzis do mnie dzwonil i mowil ze on juz nie wie o co ma byc ta wokanda bo nawet pytal wychowawcy i wychowawca sam nie wie bezsens totalny
Tak to jest jak próbuje się chwycić dwie sroki za ogon... Albo stara się o przerwę w odbywaniu kary albo odbywanie kary w SDE a nie o jedno i drugie jednocześnie... Jeśli dostanie przerwę, to Sąd nie powinien udzielić zgody na SDE.

Powrót