A
aa0
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 88
RE: wniosek o udzielenie przerwy w odbywaniu kary
Bo on nie umie takich rzeczy pisac:/
Bo on nie umie takich rzeczy pisac:/
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
aa0 napisał:To jak ja mu dam taki wniosek??? Moge mu wogole dac na widzeniu???
u mnie mija połowa kary dopiero w październiku tego rokuaa0 napisał:no ja juz napisalam tez ale nie wiem gdzie mam go wyslac lub zawiezc.. boze mam taka nadzieje...(( ta twoja polowa kary to za ile miesiecy?
aa0 napisał:Bo on nie umie takich rzeczy pisac:/
guest_user napisał:To jak on chce żyć w warunkach wolnościowych,
endorfinalna napisał:aaO Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, czy nie, ale pisząc za niego takie rzeczy i wysyłając gotowe. Robisz z niego nic innego jak upośledzonego fizycznie i umysłowo. Nie obraź się, bo nie chce Cie, ani jego urazić. Ale tak to właśnie wygląda z boku. To on siedzi, to jego kara, to o niego chodzi i o jego ewentualną wolność, dlatego właśnie to on powinien to pisać. Chociażby miał się pocić i mdleć z wysiłku, oraz pisać to kilkanaście dni dłużej, na próbach i błędach (w pisaniu)- To on powinien pisać! Ty pisząc za niego robisz mu krzywdę.
aa0 napisał:quest user- Zył w warunkach wolnosciowych 30 lat i wszystko bylo ok. Poprostu to nie jest byle jakie pismo...tu chodzi o jego wolnosc dlatego uwazam ze powinno byc napisane najlepiej...
justynqa90 napisał:Witam. Mój chłopak staje na wokandzie o przerwe w karze pod koniec lutego... Zebrali juz opinie ze studiów, z pracy i od kuratora... ma wyrok 2 lata, a już 8 miesiecy przesiedział. Tu chodzi aby go wypuścili na zaliczenie semestru na studiach.. Jakie są szanse,że sąd przychyli sie do naszego wniosku i mu da tą przerwe w karze?
A fakt, że np. podniesie to wykształcenie więźnia nie ma znaczenia? Pozim wykształcenia jest jednym z kryterium branym pod uwage przez przyszlych pracodawców. Może to oznaczać, że po opuszczeniu zk były już więzień będzie miał większe szanse na ... nazwijmy to "utrzymanie pozytywnych skutków resocjalizacji".guest_user napisał:W mojej opini zaliczenie semestru na studiach nie stanowi istotnie ważnego względu zdrowotnego, rodzinnego czy osobistego w myśl art. 153 § 2 kkw. Nic nie stoi na przeszkodzie aby skazany zaliczył semestr po odbyciu kary pozbawienia wolności.![]()
Gdybam sobie, nic nie kombinuję bo nie mam takiej potrzeby.forg napisał:Czyli jak spodziewasz się wyroku to czym prędzej rozpoczynaj studia, to po trafieniu za kraty załatwisz sobie piękną przerwę na okoliczność "składania egzaminu".
Grubymi nićmi szyte.
Ale oceni to sąd.