A
Akte
RE: wniosek o udzielenie przerwy w odbywaniu kary
60 zł
60 zł
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pati19031988 napisał:jesli chodzi o mojego partnera czyli o recydywistę to wiadome człowiek popelnia błedy i na nich sie uczy
forg napisał:Akurat to nie jest miejsce na takie dyskusje, ale "recydywista" i "uczący się na błędach" brzmi nieco paradoksalnie.
malutka200723 napisał:a co do porodu to zależy jak Sąd na to spojrzy,
Pati19031988 napisał:Równiez słyszałam że taki wniosek jest płatny w jaki sposób mój partner ma zapłacić gdy przebywa w zk poczta??
guest_user napisał:W każdym innym przypadku uważam, że jest to tylko niepotrzebne wydłużanie sobie wykonania kary.![]()
forg napisał:Czyli jak widzę totalnie nie rozumiesz instytucji przerwy w wykonaniu kary pozbawienia wolności.
No ale prezentujesz rozumowanie typowe dla części skazanych - którzy na siłę pogarszają (fikcyjnie) sytuację swoją i osób bliskich, by wyjść zza krat.
Pati19031988 napisał:tak tak rozumiem przerwa w karze jest tylko na jakis czas i mimo wszystko skazany i tak musi powrócić do zk a zwolnienie warunkowe jest mozliwe dla recydywisty tymbardziej w jakiej sytuacji sie znajdujemy??Troche sie juz pogubiłam mam mentlik w głowie prosze mi doradzić co mam najpierw zrobić wraz ze swoim partnerem ?? Złozyc najpierw wniosek o przerwe w karze a pózniej starac sie o warunkowe zwolnienie z zk??
Osobiście uważam, że staranie się o przerwę w karze ma sens, kiedy oprócz beznadziejnej sytuacji rodzinnej skazany ma też uprawnienia do warunkowego zwolnienia lub ma możliwość ich nabycia zgodnie z treścią art. 155 kkw. W każdym innym przypadku uważam, że jest to tylko niepotrzebne wydłużanie sobie wykonania kary.
To Sąd, a nie skazany czy administracja zakładu karnego stwierdza, że zasłużył on na warunkowe zwolnienie.
Ja uważam, że przerwa w karze pozbawienia wolności, w sytuacji której skazany będzie musiał wrócić do Zakładu Karnego
BANDZIOR' napisał:Jeśli jednak ustajesz przy swoim 'bezsensie przerwy w karze', nawet najjaśniejsze wyjaśnienia niczego nie zmienią.