Przewoz papierosów do UK

• Autor wątku Autor wątku mariuszy21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Przewoz Papierosów do UK

Pytanie dotyczyło papierosów BEZ AKCYZY, nie Z AKCYZĄ BIAŁORUSKĄ.
Oraz chciałam prosić o zachowanie chociaż podstawowej kultury wypowiedzi, wiem że tu moderacja nie zagląda, ale jednak ;)

majka51 napisał:
Pytanie dotyczyło papierosów BEZ AKCYZY, nie Z AKCYZĄ BIAŁORUSKĄ.
Oraz chciałam prosić o zachowanie chociaż podstawowej kultury wypowiedzi, wiem że tu moderacja nie zagląda, ale jednak ;)
Gdybys nie zauwazyla Bialorus podalem jako przyklad, wiec laskawie przestan czepiac sie szczegolow ktore nie sa istotne. Opowiadasz bzdury i tyle, bez placenia unijnego cla mozna miec 200 sztuk.

Chciałabym dodać, że są to papierosy ze Szwajcarii zakupione w samolocie.

Chciałbym zauważyć, że to jest wątek dotyczący UK a nie Włoch czy Szwajcarii:razz:

Przeszlam, wiec wydaje mi sie, ze Boloney ma racje:) skontrolowali mi walizke, a papierosy nie zapytali:)

Moja odpowiedź dotyczyła papierosów BEZ AKCYZY bo o takie pytałaś, więc nie ma tu co dyskutować o racjach ;) Cieszę się że się udało.

majka51 napisał:
Moja odpowiedź dotyczyła papierosów BEZ AKCYZY bo o takie pytałaś, więc nie ma tu co dyskutować o racjach ;) Cieszę się że się udało.

w Domysle bylo bez polskiej akcyzy, nie jest chyba trudno sie domyslic skoro ktos leci/jedzie zpl. O taka ilosc nikt nie bedzie pytal, szkoda czasu.gdyby to bylo 1000 to tak.

witam, czytam tutaj odpowiedzi i niestety nadal nie jestem pewna... więc zapytam :).
lecę do UK pierwszy raz, do pracy na ok. miesiąc, czy mogę na własny użytek przewieźć 10 wagonów papierosów (polskich, normalnych ze sklepu, z akcyzą).
rozumiem, że celnik może mi te papierosy zabrać, mogą też mi naliczyć cło, czy jeszcze jakieś konsekwencje się z tym wiążą?
wywnioskowałam też, że jeśli udowodnię celnikowi, że to nie jest na sprzedaż to mogę wwieźć ile chcę? ktoś też pisał, że za naliczone cło za "przemyt" nie trzeba płacić jeśli nie chce się zwrotu towaru, czy to prawda?

Odpowiadajac na twoje pytania to mozesz zabrac z soba 10 kartonow nawet lecac na tydzien, oczywiscie tylko na uzytek wlasny.
Jesli ci zabiora jako ze mieszkasz w polsce to raczej cla nie kaza placic, bynajmniej nie slyszalem o takim przypadku, znam jedna osobe osobiscie ktorej zabrali i nic nie przyszlo do pl. Jesli clo przyjdzie to trzeba je zaplcic i fajek tez nie odzyskasz mimo oplacenia cla. Zastanow sie czy warto zabierac z soba tyle na miesiac, wypalisz wszystko? ;)

Witam. A ja nie pytam ile, tylko gdzie powinnam przewieźć 4 wagony papierosów ? Lecę z Katowic do Luton. W głównym bagażu czy w podręcznym?:o

nie ma znaczenia, 4 kartony mieszcza sie we wskazniku ktory teraz jest 800 sztuk. nawet jak cie zatrzymaja nie powinno byc klopotow chyba ze wracasz tego samego dnia :)

Boloney, dziękuję bardzo za odpowiedź! Palę duuuużo, szczególnie, że jadę do pracy, a wtedy niestety palę z nudów i ze stresu :D. z 10 to faktycznie przesadziłam, chociaż czasami dosłownie papierosy pochłaniam, ale przeliczyłam i zdecydowałam się wziąć 7 wagonów, wtedy wychodzi po dwie paczki, z małym haczykiem dziennie, więc w sam raz :).
jeszcze raz dziękuję za konkretną odpowiedź!

Heh chcialbym sie nudzic w pracy na tyle by moc wypalac 40+ fajek dziennie ;)
Jak tylko jestes w stanie przekonac celnika ze sa na twoj uzytek jest bezpiecznie. Mi sie raz nie udalo ich przekonac ze 11340 jest na moj wlasny uzytek i musialem przekonywac sad ;)
Twoj wybor

witam dostałem kare z anglii za przewóz fajek czy moze byc ona ściągana w Polsce i co mi grazi jak bede jechał do uk:confused:

mnie złapali z 150 laskami przyszło 4000f do zapłacenia nie wiesz czy sciągaja to w rp i czy mozna do uk jechac

Nie wiem czy sciagaja to w pl, spora kwota wiec mozliwe ze beda probowac. Jechac do UK mozesz ale biznesu na fajkach juz nie zrobisz bo maja cie oflagowanego i najpewniej za kazdym razem beda zatrzymywac przy przekraczaniu granicy. Na ile leciales? Zostales na przesluchaniu? Jak dawno zdarzenie mialo miejsce?

jechałem autem na angielskich blachach (moim) zdarzenie z września 2013 najpierw przysłali mi kare do zapłaty prawie 8000f napisałem odwołanie wczoraj przyszło pismo z kara na 3700 i niby mniej sie nie da czy warto brać adwokata w uk i dalej sie szarpać aha auto oczywiście zabrali a chciałbym do uk latać mam dorywcze roboty

To jest kara czy zadanie oplacenia cla? Mozesz zeskanowac wykazac swoje dane i wrzucic tutaj?

Powrót