RE: Przewoz Papierosów do UK
Witam. Mam do Ciebie pytanie Boonley. Sprawa wygląda tak:
Ojciec z bratem wybierali się do Mnie do pracy..zabukowali sobie bilet w dwie strony. Mieli wrócić po 2dniach bo brat miał mieć robione badania w PL. Podczas tego lotu zabrali trochę ciuchów,jedzenia oraz papierosów. Przelot polegał żeby przywieść papierosy i jedzenie..(trochę kasy w kieszeni oszczędzonej..rozumiesz) ale się wkopaliśmy w to;/. Drugi lot ostateczny który miał być tylko z Poznania Do Doncaster tydzień później.. złapali Mojego Tate oraz brata na lotnisku w uk. Mieli za dużą ilość papierosów przy sobie która mieli przywieść dla Mnie,kobiety,znajomego i dla siebie. Około 32 sztangi na os.Złapali ich i zabrali na przesłuchanie..zadawali pytania lecz oni ani słowa po ang.. Dogadali się jedynie że są to papierosy dla nas i dla nich oraz ze pala 2 paczki dziennie..nic więcej nie rozumieli. Rozmawiałem z celnikiem przez telefon. Zapytał się mnie kto wysyłał pieniądze na te papierosy odpowiedziałem mu,ze wysłaliśmy wszyscy wspólnie. Pytanie zadał jeszcze czy sprzedajemy te papierosy komuś dalej..odpowiedziałem mu,że są one na własny użytek..Tyle skończyło się na pytaniach... zanim do nich dojechałem na lotnisko to zostali wypuszczeni z kilkoma karteczkami do wypełnienia i mamy aplikować o zwrot papierosów.. Możesz nam trochę w tej sprawie pomóc? Papierosy nie były na sprzedasz tylko dla nas. Mieli również przy sobie kilka butelek wódki.. ale im to zostawili.. Czytałem cały dział w sprawie papierosów do uk.. Widziałem,że masz w tym jakieś do czynienia.. hehe. Siedzimy teraz wszyscy i głowimy co mamy zrobić.. Jutro z samego rana idziemy wysłać te papierki.