J
jerry23
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 050
to dlaczego nie podnosiliście tego w sprzeciwie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nakaz zapewne przyszedł do prawdziwej dłużniczki.paprotk napisał:to dlaczego nie podnosiliście tego w sprzeciwie?
Krótko, bardzo krótko, bo czas działa na Twoją niekorzyść (trwająca egzekucja). W piśmie do wierzyciela wyznaczyć nieprzekraczalny termin 3 dni na złożenie wniosku o umorzenie postępowania egzekucyjnego. Równocześnie dowiadywać się i poganiać telefonicznie.paprotk napisał:jak długo czekać na odpowiedz od Intrum?, czy odrazu pisac do sądu? sorry że zadaje takie pytania ale zupełnie się na tym nie znam, wielkie dzięki pozdrawiam
jerry, ja zrozumiałem, że w tej sprawie niestety tytuł wykonawczy wskazuje właśnie na mamę pytającej (jej pesel). Uważam więc, że komornik nie będzie miał podstaw do umorzenia postępowania na wniosek dłużniczki. Tu trzeba podważyć sam tytuł.jerry23 napisał:na dzień dobry do komornika wniosek o umorzenie postępowania na podst art. 825 pkt 3 kpc
ano masz trochę rację robilee. pytanie jak stoi to w wyroku - czy intrum złapało mamę w sidła do powództwa, czy do komornika. bo jak do komornika, to powyższy artykuł ma zastosowaniepaprotk napisał:błąd wystapił na samym początku , ponieważ dług o którym mowa należy do osoby pod innym numerem klienta, dotyczącym innego numeru telefonu, jest jedynie to samo imie i nazwisko, i co najgorsze i od tego się zaczął problem firma INTRUM przypisała owe zadłużenie peselowi i numerowi dowodu mojej mamy (skad to mieli), podobno TP nie posiadała takich informacji sprzedajac dług?
W wyroku będzie tylko imię i nazwisko niestety.jerry23 napisał:pytanie jak stoi to w wyroku
Tu jest problem.paprotk napisał:to samo imie i nazwisko