N
niunia252
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
A troche jaśniej można prosić:?:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Opcja szukajniunia252 napisał:A troche jaśniej można prosić:?:
Nie mam pojecia jak wybrnąć z tej sytuacjiandromeda187 napisał:Witam .........czy komornik ma prawo zająć maszyny do szycia ,jeśli w chwili obecnej są moim jedynym źródłem dochodu nie licząc zasiłku z Urżedu Pracy i co właściwie dzieje sie z dłużnikiem ,który majatku nie posiada.
Przeczytałam juz ,że Upadłości konsumenckiej nie mogę ogłosić
rafal_26 napisał:andromeda187:
1. nie zmieniaj nicków, bo się jakiś galimatias robi na forum!!!
2.są to działy banku zajmujące się odzyskiwaniem należności - to nie jest pytanie na forum prawnym, a pytanie do banku lub do googla;D
rafal_26 napisał:chyba "zorientować";
więc najpierw poczytaj o forum, jego działalności oraz interesujące Cię działy, a później sformułuj frapujace Cię kwestie, aby to nie były bzdury, typu co to windykacja;
prawidłowo zadane pytanie, jeśli dobrze "kminie", o co Ci chodzi powinno brzmieć tak:
"Mam kartę kredytową. Nie spłącałam jej w terminie. Bank wypowiedział mi umowę. Obecnie sprawa została skierowana do działu windykacji bezpośredniej. Czy nazwa tego działu o czymś świadczy, czy tak nazywa się każdy dział windykacji, czy są może różne działy windykacj? A ich nazwy są związane ze sposobem windykacji??"
na takie pytanie można udzielić odpowiedzi, nie mniej nie będzie ona miała charkateru prawnego, bo to nie wynika z szeroko rozumianego prawa, tylko z logiki; gdybym ja tworzył działy w banku, to działem windykacji bezpośredniej bym nazwał dział, który kieruje nieuiszczone roszczenia do Sądu; ale czy tak jest w Twoim banku, to info może udzielić pracownik banku na infolinii - tak będzie najprościej;
1. tak;niunia252 napisał:Witam,
W związku z zadłużeniem lokalowym mam zajetą pensję przez komornika.Zadłużenie jest bardzo wysokie,więc nie ma szans na spłatę.
Mam dwa pytania.
Mój chłopak chciałby żebym była współwłaścicielem jego samochodu(chce wykupić abonament parkingowy w miejscu mojego zameldowania i tylko tak może tego dokonać).Czy w takiej sytuacji komornik ma prawo zająć ten samochód,jeśli będę współwłaścicielką??
Czy gdybym zameldowała swojego chłopaka u mnie w domu,również musiałby spłacać zadłużenie??Zameldowanie miałoby na celu zakupienie abonamentu parkingowego.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.Sprawa jest pilna.Pozdrawiam i dziękuję.
rafal_26 napisał:1. tak;
2. nie;
Takniunia252 napisał:Czy to się ma również do sytuacji,gdy mam zajęte przez tego komornika wynagrodzenie??